Ja sóc aquí!

Sona presumptuós, però no vaig assistir a la primera sessió i m’ha costat déu i ajuda (sobretot de l’Azu) arribar fins aquí, que gaire lluny no és.
El curs passat vam fer un curs de blocs a l’escola i ho vaig passar francament malament. Des del primer dia no sabia massa bé què estava fent i la profe no tenia prou metxa per estar per tothom. O sigui que vaig acabar més frustrat que format.
Ara prometo arribar més lluny. I és que em fa vergonya l’analfabetisme tecnològic en què estic caient. Serà per no haver tingut mai ni tan sols un mòbil? Excuses. Què tindrà a veure una cosa amb l’altra? Prometo ser bon noi aquesta vegada.

watch?v=3cLy-Kr1_0o

Ramon

Blocs? Quins Blocs?

La veritat és que la meva experiència amb blocs té més relació amb els quaderns de colors variats, d’olors suggerents i de pàgines en blanc que amb les eines informàtiques. Què voleu que us digui ? dels informàtics, no en tinc gaire idea, només sé el que va explicar l’Azu el darrer dia.

Bé, tot arribarà i segur que aquest nou estri em serà tan útil com els tradicionals.

Bloc or not bloc, that is the question

Hola!

Com la Asun insisteix, escriuré  el meu article, perquè no em renyi.

La meva relació amb els blocs és d’amor-odi.

Fa un temps a un IES on era em van proposar fer un bloc entre tots.

Al principi em va semblar difícil però quan m’hi vaig posar em va agradar molt, i vaig aprofitar aquesta eina per penjar treballs d’alumnes, fotos de viatges… Fa goig després que tothom ho pugui veure!

Després un dia xafardejant vaig trobar blocs de profes que em van agradar molt. I em vaig animar a fer un propi, una mica miscelània, on posava reflexions sobre cultura, sobre experiments que havia fet a l’aula…M’ho passava molt bé però la veritat és que enganxa, i després m’hi  passava molt de temps, així que al final el vaig deixar “morir”.

Posteriorment, a l’escola d’adults meva (Can Marfà) en dos ocasions he fet un bloc per a la classe, on, com us explicava, cada setmana penjava l’activitat que s’havia de fer (redaccions sobre impressions seves de les classes, jocs creatius, etc.) i ells havien de contestar com a “comentari”. Al principi els costava però després s’hi enganxaven també i s’ho passaven molt bé.

Però el que sí he notat sempre és que per a i era “feina extra” i no m’atrevia a deixar-los a ells el “control” del bloc.

Amb les idees que estan sortint a la classe, espero engrescar-me per fer servir el bloc d’una altra manera, on sigui una via de comunicació i enriquiment comú i no hagi de tenir jo el pes del bloc.

Apa, ens veiem i en seguim parlant!

isabel

VA DE BLOCS

La meva experiència es limita a tafanejar en els blocs dels altres. He descobert coses molt interessants en tots els àmbits. En el món de l’educació he trobat reflexions que han confirmat les meves conviccions personals. També he descobert blocs de cuina, de manualitats i miro, amb certa enveja, les coses que unes mans il•lusionades poden arribar a fer.
El darrer apropament ha estat amb el BLOC DE CLASSE de la meva filla. Ella fa sisè de primària i les dues classes tenen un bloc molt interessant. Ara la tenim motivada amb les preguntes, amb els vídeos, els comentaris. Ha retrobat la il•lusió, la curiositat, el desig d’aprendre, la capacitat per fer preguntes i posar en dubte les coses. Tot això l’havia perdut durant aquests anys “d’aprenentatge”.

Tinc interès, curiositat, il•lusió… estic preparada per a començar

Si voleu tafanejar en el bloc de sisè:
http://blocs.xtec.cat/lapalmera6/
Maria

bloc, eines…

Durant el curs passat vaig fer un curset sobre les eines web2.0, per tant entre d’altres, vam mirar-nos els bolcs. La veritat és que com les meves alumnes no tenen connexió a la xarxa, de moment per fer-los servir a l’aula com a eina didàctica no serà possible, peró sí que ho trobo interessant.Personalment no veig la necessitat de ferme´n un de moment. Tinc prou a mirar-e els e-mails : un de l’escola per justícia, un personal gencat, un de l’escola xtec, el personal xtec, el personal no de feina, un altre per cursets…i un altre per registres, propagandes… Com per tenir a més un bloc!!!! (perque del facebook,twitter…etc … passo….)

Núria

La meva experiència amb blocs

Hola a tots:

La meva experiència amb blocs és bastant reduïda. He entrat en alguns, he llegit alguns articles i també he enviat respostes o comentaris. Però no tinc cap experiència com a administrador i, sincerament, fins fa relativament poc, no m’havia plantejat utilitzar blocs com a eina educatica. Espero aprendre moltes coses en aquest curs i poder utilitzar blocs amb els meus alumnes en un futur proper.

Jose

Els blocs i jo

Fins fa poc els únics blocs que coneixia eren aquells formats per un conjunt de fulls en blanc, ratllats o quadriculats lligats entre sí amb un espiral plàstic o metàlic.

Fa un parell d’anys vaig començar a sentir parlar d’uns blocs virtuals que estaven penjats a Internet i algú em va passar un parell d’adreces que li semblaven interessants. La curiositat em va portar a tafanejar algunes d’aquestes adreces. Vaig veure que algunes tractaven temes personals, gairebé íntims, però d’altres es centraven en aquells temes que podien afectar a un col·lectiu més o meny gran de persones.

En alguns d’aquests últims fins i tot vaig participar donant la meva opinió o aportant alguna informació o material que jo considerava interessant.

El curs passat vam tenir alguns problemes a les classes d’Informàtica de nivell Usuari II perquè l’alumnat no se’n sortia amb el llenguatge HTML i vam pensar que els seria més útil substituir aquest tema pels blocs i vam començar a pensar que estaria bé fer un curs sobre la utilització didàctica dels blocs i d’altres eines.

I el curs ha començat. Com evolucionarà aquesta relació?

Josep Ma.

El meu primer article.

Hola a tots!

Ui, què poètics que esteu alguns… És teu l’últim article, Presen?
La meva experiència amb els blocs és la mateixa que la de l’Àngels, i aquest és el meu primer article! He d’admetre que tampoc abans no havia sentit la necessitat de crear un bloc i, a més a més, sempre havia pensat que a aquests temes cibernètics s’havia de dedicar molt de temps… Ara que remeno les eines d’administrador d’aquest bloc veig que no és tan complicat!
En fi, vaig a continuar remenant… Fins ara!

Albert.

EL BLOC I LA PARAULA

La meva relació amb “Bloc” és la paraula. És una paraula rodona; la “b” amb panxa, la “o” roda que roda, la “c” rodona a mitges. És curta, cinc lletres, “lo bueno, si breve, dos veces bueno” i bloc és molt “cool” o “coop”. Pots jugar i saltar poc a poc o de bloc en bloc.