Com pesem un globus d’Heli?

Aquesta pàgina és per a propossar idees sobre una sensilla pregunta… Com pesaries un globus d’Heli? Animat i participa en la pluja d’idees… totres són bones …Envia la teva resposta al correu i la veuras penjada al bloc…Espere les vostres idees i comentaris…

Max Finguer(1r Batxillerat _ INS Cami de Mar(Calafell)

1ª idea:

Posem el globus en una habitació sense corrents d’aire, i li posem un dinamometre.

Pe=pes especific de l’aire=densitat de l’aire/volum d’aire

E=empenyiment=(densitat de l’aire/volum d’aire)* volum globus ==> el pes especific serà la força que fa l’aire per ocupar el volum del globus.

F=força mesurada amb el dinamometre

F= E-P

F= (Paire*g*Vglobus – mheli)*g

mheli= ((paire*g*Vglobus)-?F)/g

2ª idea:

Si coneixem la densitat del Heli i el volum del globus podem aplicar la definició de densitat.

Per coneixer el volum de l’Heli, podem subjectar el globus amb una corda i pegar-la al terra d’unbarreny(o alguna cosa semblant), llavors omplir el barreny d’aigua, mesurar el volum total, petar el globus i tornar a mesurar el volum total d’aigua. El volum del globus es traurà per la diferencia dels volums.

3ª idea:

Si no coneixem res, necessitem una balança molt precisa i molt d’Heli.

Omplim una habitació totalment amb Heli, per a que la densitat sigui uniforme a tota l’habitació. Llavors, posem el globus ple d’heli sobre la balança( no sortirà volant degut a que la densitat és uniforme). Mesurem la massa i llestos.

Necesitarem un vestit especial per a poder respirar però que no faci variar la densitat de l’habitació, es a dir que no alliberi gasos de la nostra respiració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *