f1_Imatges

Per a consolidar els conceptes assolits en aquest tema sols ens queda fer una mica d’exercicis

A més a més podeu repassar conceptes en aquests enllaços

Aquest explica el ppi de Huygens. Aquests explica conceptes en general. D’ Aquest sols heu de veure la simulació del final per veure les interferencies constructives i destructives.

Aquest és per a miralls i lents, molt util per veure com quedaran els diagrames,i aquest últim podreu trobar des de com fer una posta de sol cassolana a problemes de visió

Q1_La taula periòdica

Com hem vist l’evolució fins arribar a la taula periòdica actual no va ser cossa de dos dies, ni de tres… va ser el treball de moltes personesi durant molts anys, el que dugué a Mendeleiev a sugerir la taula tal i com la coeixem hui en dia. Ho podem veure en aquest video i en aquesta ppt.
[slideshare id=51928&doc=taula-peridica-9971]

Per a tractar aquest tema comencem en uns apunts resum del que anem a veure, aal final podreu troar una sèrie d’enllaços interesants.

Per als que els interesi les curiositats respecte als elements, i per als que necessiten repasar les propietats periòdiques i en altre lloc diferent.

Per ultim i fent-li la competencia a una beguda molt coneguda…Per a divertir-se…ací teniu aquest enllaç.

Estructura de la matèria

Per fí, i després de molts entrebancs(el meu portatil s’ha mort) , us puje els apunts promesos, i per a practicar una fulleta d’exercicis.

0910_q1_doc_estructura-de-la-materia

0910_q1_ex_estructura-de-la-materia

Us recorde que fins a les 15 h del dia 4 teniu per entregar les biografies demanades. Ho podeu fer via moodel o per mail… però tot el que estiga fora d’aquesta data no es considerarà… no valen escúses

La nova joia de la Corona…El Sincrotró Alba

Avuí, 22 de Març del 2010, s’obrin les portes a Cerdanyola del Vallés del que serà una eina molt important per als científics espanyols i fins i tot europeus,  en el anys vinents, el Sincrotró Alba

Un sincrotró és ni més ni menys que un accelerador de partícules en el qual els camps aplicats ( magnètics i elèctrics) poden ser variats segons els interessos dels estudis.

Els grans sincrotrons s’utilitzen per a la investigació en física de partícules, també anomenada física d’altes energies per les col·lisions d’altíssima energia entre partícules subatòmiques. En aquest aspecte, els sincrotrons s’utilitzen com a microscopis on com més alta és l’energia d’una col·lisió més petites són les partícules que podem observar. Amb això, els físics esperen poder descobrir els detalls de l’estructura bàsica de l’Univers i apropar-se als moments dels seus origens. També seria possible descobrir noves partícules fonamentals, com l’anomenada partícula de Deu, o Bosó de Higgs.

Amb aquestes enllaç podreu trobar més informació i fer una ullada al accelerador per dins , també podeu veure la noticia.

Recuperació segona avaluació quimica

Per als que tenen que recuperar la segona avaluació , ací teniu una sèrie de recursos per ajudar en l’estudi…

per començar un resum de tema:

A més a més podeu efer tots els exercicis fets a classe del llibre i de les firxes entregades… per si no teniu prou… aquestos us ajudaran a estudiar, i en aquesta pàgina en trobareu uns quants més

TREBALL I ENERGIA

Aquest trimestre comencem a endisar-nos en el món de la mecànica, la part de la física que estudia l’energia i el treball i que junt a les forces i el moviment ens donen practicamen coneiximents per estudiar els diferents conceptes de la nostra vida. Ací teniu algunes pàgines per aprofundir en el tema.

Ací es presenta un problema per resoldre… aconseguirà el bloc passar el bucle? Amb aquesta i aquesta altra, podreu resoldre dubtes de conceptes.

I per últim ací teniu els exercics per a entregar del tema de treball i energia. No s’asuteu!!, sols teniu que presentar els 16 primers(el primer full) el dia 22 de març tal com indica el calendari , La resta serà un regalet de pasqüa.

LABORATORI DE QUIMICA

El dilluns 8 anirem al laboratori a realitzar una preparació de dissolucions per la qual cosa toca repasar els conceptes de laboratòri que ja hem vist en cursos anteriors o assaventar-se d’algunes coses noves.

Ací teniu un manual per començar a treballar, llegiu-lo perquè és interessant que ja vingau en alguna idea. Per als que no vulguen llegir, podeu visitar aquesta pàgina…segur que apreneu alguna cosa de nou. Ací teniu el material,un vocabulari de material i les normes de seguretat que debeu tenir molt en compte.

A més a més deureu prepara aqueste dissolucions per la qual cosa toca calcular els volumns necessaris. Ací teniu el guió de la pràctica:0910_1bat_pract1_dissolucions

Ánims i per finalitzar un video per anar fent boca…