4t d’ESO

13 thoughts on “4t d’ESO

 1. Mariona Hosta

  Pomba i Circumstància és una ora que va ser adaptada per la coronació del rei Eduard VII. I actualmet es fa servir per les cerimónies de graduació dels Estarts Units.

 2. ainhoa garcia

  carina la resoosta de l’enigma d’aquesta setmana: que deia que es un oratori? es el següent:
  composició musical, generalment de caracter sacre, molt próxima a la opera, però que inclou escenes i recitals.

 3. Mariona Hosta

  No se si és això al que et refeies, però el al segle XVIII hi va haver un pintor que també es deia Johann Sebastian Bach, que era el net de Johann Sebastian Bach el gran músic del renaixement.

 4. Carina Post author

  Efectivament el compositor anomenat “il prette rosso” o el capellà vermell era Antonio Vivaldi. Li deien així perquè tenia el cabell pèl-roig.

 5. meritxell trujillo

  La resposta del primer enigma,
  L’estatua de David de Miquel Angel està actualment desde el 2004 a la
  Galería de la Academia, Florencia

  La resposta del segon enigma,
  no la tinc actualment, potse durant la setmana tindre la resposta.

 6. Mariona Hosta

  Actualment el David de Miquel Àngel es troba a la Galeria de l’Acadèmia de Florència, tot i que fins el 1910 estava exposat a la Plaça de la Senyoria de la mateixa ciutat.

  L’obra més popular de Dante va ser la Divina comèdia. (ho estava a punt de dir a classe però no n’estava segura :P) La Divina comèdia és un obra molt reconeguda perquè mostra el canvi de pensament de la Edat Mitjana al Reneixament.

 7. Mariona Hosta

  Un dels artsistes del renaixament que va dominar molts camps va ser Leonardo da Vinci.
  Leonardo era científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor.

 8. Laura Garcia

  ah per cert Carina elèctrica dharma són:
  La Companyia Elèctrica Dharma és un grup espanyol de música catalana procedent de Barcelona (Catalunya), concretament del barri de Sants. La seva música té un aire festiu i agitat, resultat de la barreja d’estils com el folk català o el jazz-rock, entre d’altres.

 9. Laura Garcia

  enigma de la setmana 8 de novembre-12:
  els instruments: l’orgue, el claviorgue, el clavicordi, el cèmbal o clavicèmbal, l’arpa, el llaut, la viola de mà, el violi, la trompeta, la corneta, i el sacabutx.(demà a clase t’entregare les fotografies de cadascun dels instruments.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *