02.- 23-12-12. Memorial socis i sòcies de la S.R. La Unió de l’Aleixar.-

I.- ACTE EN MEMORIAL ALS SOCIS I SÒCIES DE “LA UNIÓ” EN EL SEU ANIVERSARI.-

Foto: Veïnat que va assistir a l’acte del passat dia 23 de desembre a la sala d’actes de la Societat Recreativa la Unió en motiu de l’aniversari de l’entitat i per a fer homenatge a tots els seus socis i sòcies. Sols veiem els assistents entre altres que per raons justificades malgrat voler no hi van poder ser.

Inspirant-nos en el pacifista reusenc Josep Vidal i Llecha, creador del Premi Memorial per la Pau http://www.memorialpau.org/. El més important d’aquest món són les persones i els seus projectes.

El passat dia 23 de desembre vàrem dur a terme un homenatge al soci i sòcia anònims de la Societat Recreativa “La Unió”.

En Marcel Serra, president de l’entitat presentà al soci, associacionista i activista cultural per la justícia i per la pau En Josep Maria Ferran i Torrent, el qual  va donar testimoni en aquesta ocasió de com es construeix en la ment dels infants, la Pau.

En primer lloc es va recordar al soci Sebastià Cavallé, pagès cult i gran orador, sempre iniciava els seus discursos de dret dient “Sr. President demano la paraula” i acabava en un “He dit”. Jo essent infant em vaig dir si aquest senyor fa això jo algun dia també ho vull fer.

Avui començaré el meu discurs dient “Ciutadans i ciutadanes….” i acabaré dient “Hem dit” perquè haurem elaborat el nostre discurs cooperant i farem si voleu, tots junts una foto col·lectiva.

Tot seguit es va proposar uns moments de silenci com ensenyà En Francesc Torralba pels qui ara no hi són, dormen en la ment i són vius en els nostres cors mentre visquem.

Presentà el projecte “Dissaballà” que és el diari i llibre d’actes culturals en la distància entre la primera autodeterminació d’un infant que aprèn a caminar amb les seves sabatetes i la primera autodeterminació amb el seu llapis en fer el seu primer dibuix i escriure la seva primera paraula: NATI. A partir d’ara serà el Diari del full d’actes de la ruta Units per la Justícia i per la Pau, UNESCO Juliol París 2013 (UJP-2013) el qual a partir d’actes públics per Catalunya vol presentar de forma presencial a la Directora General Iltre. Sra. Irina Bokova el seu projecte del 003B+ADN, sol·licitant el passat dia 12-12-12 per carta certificada un espai a l’edifici central de la UNESCO de París per al proper mes de juliol. Sota el lema “Catalunya: Suma cooperativa de persones i de projectes”. Persones i projectes com dels aleixarencs/es, cada persona té el seu projecte, sola, en família, en les entitats, en projectes com la Crifolla, el Pessebre i Art i Literatura entre altres més com el Casal, santa Fímbria fins al petit projecte en la ment i en el seu cor de qualsevol infant.

L’Ateneu de Tarragona dona el suport i el seu president En Jordi Freixa va manifestar públicament que també hi vol ser present. La convocatòria és oberta i els qui anem ho farem en tren, i els que no puguin i vulguin podran delegar la seva presència moral, amb signatures que també podran signar fins i tot els infants.

Es va acompanyar en una representació escènica cooperant per tres socis de la “Unió”, En Marcel Magriñà, el qual coneix fets de les nostres comarques del Baix Camp i del Priorat com a conductor d’autobusos i de camions. Tot seguit en diferit des de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (19-12-12) donà el seu testimoni En Gilbert Trilles que quan era infant pensava en la guerra i un dia es va convertir per la pau, usant la màgia per a també generar la pau en la ment i en el cor dels infants i de les seves famílies. Finalment N’Andreu Vernet exposà la seva col·lecció de fotos antigues, invitant a la recollida de fotografies antigues i modernes també participem en el projecte de pau en la memòria dels infants. També va llança una pregunta sobre si la foto de la bombeta del 05-02-1952 va ser un miracle i com que l’Església no diu res al respecte malgrat guardar-se la bombeta en la Rectoria.

Tot seguit i al voltant de “Dissaballà” es va retre homenatge als presents En Pere Serra, pagès amant de la història i de la filosofia. Com un pagès pot estimar aquestes matèries quan els estudiants a l’aprovar el curs cremaven els seus llibres?. Es va mencionar a Josep Maria Soronellas l’absent de les fotos i gran activista en el futbol i a Joan Maria Valls, ara hospitalitzat terminal, gran en edat i petit infant en la il·lusió de jugar a futbol tant si guanyàvem com si perdíem sempre guanyàvem ja que cada dia coneixíem nous pobles i trobàvem noves amistats. I finalment a Na Montserrat Forns la dona de més edat amb més fills socis i sòcies que ha aportat a la “Unió” de l’Aleixar

Al final com a cloenda es va fer la foto col·lectiva  i escoltarem l’himne de Catalunya cantat el passat dia 14-12-12 en la nit del premis de les lletres catalanes de “santa Llúcia” al Teatre de Tarragona, recentment inaugurat.

En aquest acte és va veure que el 3B és una immersió en valors de persones com Teresa de Calcuta, Nelson Mandela i Mahatma Gandhi, en els drets humans i en les persones properes que qualsevol infant construeix en la seva ment. També és diàleg i conversa en nivells com pelar una ceba de menys a més intimitat, és fer afirmacions de la vida de cada dia en els coneixements, les iniciatives i les apostes d’ajuda als demés. Per a posar en marxa un club de 3B cal primer com avui hem fet presentar-lo per passar a una sessió de pràctica organitzat per una entitat o entitats del poble. En aquest fulletó veurem el protocol del full d’instruccions del 3B.

Queda a l’Aleixar com assignatura pendent organitzar una sessió d’aprenentatge i de joc amb el 003B+ADN, 00 Autoexclusió, 3B de la motivació i +ADN de la cooperació creativa.

De moment hi ha clubs. Un a l’Ateneu de Tarragona, un a cada ràdio local: ràdio sant Pere i sant Pau i ràdio Falset. Properament es constituirà un a Cabacés sobre Baronia i Natura (3BiN.Ka) i la meva il·lusió seria un a l’Aleixar sobre les Persones i els seus Projectes, com pot ser les Nostres “Aixons”, Persones, Avellanes, Arts i Literatures en Societat (3B.NAPAALS).

Deixa un comentari