03.- 29-12-12.- Del dit de Riudecanyes a la bombeta de l’Aleixar fins a París.-

 

II.- DEL DIT, A LA BOMBETA…CONTACTEM AMB EL DIA DE MANDELA CAP A PARÍS.-

Del dit de Riudecanyes, a la bombeta de l’Aleixar, contactem amb la persona i el projecte de Nelson Mandela amb el suport moral a Units per la Justícia i per la Pau, UNESCO, Juliol, París 2013.-

El passat dia 03 de novembre de 2012 a l’església de Riudecanyes vàrem descobrir que es guarda un dit d’un fill de la Baronia de Cabacés, frai Pere Perelló segons en donà testimoni N’Eduard Toda. Què devia fer de bé aquest home abans de morir si encara 500 anys després es conserva el seu dit a l’església de Riudecanyes?

El dia 23 de desembre va sortir també la bombeta de l’Aleixar.

La bombeta el dia 05 de febrer de 1952 es va fondre i va quedar la marca de la M. Era el pas de la Mare de Déu de Fàtima per l’Aleixar. Com va quedar la senyal de la “M” la bombeta va tenir una gran expectació en l’imaginari col·lectiu i es va guardar fins avui a la rectoria. Era un miracle o què volia dir aquesta marca? Enguany es complirà el 61 aniversari d’aquest esdeveniment a l’Aleixar.

Permeteu-me el que en el fons del meu cor en faci aquesta interpretació, una de més però crec que l’he de compartir: “Tota bombeta al fondre’s el seu destí era la brossa i en canvi la bombeta de l’Aleixar  al

tenir la M encara es guarda 61 anys més tard. La bombeta és el nostre cor, que moltes vegades no trobem sentit a la vida i sembla que tot acaba en un sense sentit, la brossa. En canvi la bombeta del cor que estima, troba el seu sentit, com és el cas de la M de la nostra Mare que sempre estima i amb el seu amor ens va ensenyar també la nostra llengua materna”.

A igual com hem de defensar la nostra fe en l’Amor sigui cristià o del bon cor de tota la humanitat, també hem de defensar la nostra llengua materna i els nostres símbols d’identitat. El sentit teològic pastoral ho explicarà millor Mn. Manel Fuentes.

Si esperem un miracle, … he descobert que de miracles n’hi ha cada dia. Tenim en la nostre ment miracles com sortir de la crisi econòmica, cultural i política. Altres com el Casal, Santa Fímbria. Però de miracles en podem trobar en cada instant, per exemple Nelson Mandela, un home de 94 anys, hospitalitzat aquests dies, que per defensar els drets humans i la democràcia amb la resistència no violenta, va passar 27 anys a la presó i al sortir va perdonar els seus botxins i va iniciar una reconciliació nacional entre blancs i negres. Premi Nobel de la Pau en 1993.

Fet l’informe de l’acte de l’Aleixar, rebo el suport moral de la Fundació Nelson Mandela per la campanya: Catalunya: Suma cooperativa de persones i de projectes i què el Dia que ens rebi la UNESCO sigui també el Dia de Mandela.

I sabeu quin secret té la bombeta de l’Aleixar?, és la bombeta de l’esperança, és la marca de la clau d’aquest món: l’amor. Mandela també pregava i no era religiós, pregava al bon cor de la humanitat.

I com deia Raimon Panikkar : la Trinitat està en totes les religions i en el bon cor de tota la Humanitat. Sense qui representa la M de la bombeta, la Trinitat no l’hauríem conegut, és el gran miracle que ens ensenya que podem viure com una bombeta per tirar a la brossa o bé si estimem descobrirem que el veritable amor com Teresa de Calcuta, Nelson Mandela i Mahatma Gandhi, entre altres persones anònimes que coneixem, l’amor és universal, perdura sempre i és etern.

Cal que neixin flors en cada instant, cal que s’encenguin i quan toca s’apaguin les bombetes del nostre cor, però amb la marca de l’amor de la M de Maria, sentirem dins de les nostres entranyes que les persones i l’amor són en aquest món, el més important.

 

Ceradai és una associació catalana de projecció mundial per a la investigació de Decisiologia, la gramàtica de la Llibertat. Reconeguda per la UNESCO el 27 de març de l’any 2000 pel Director General del moment: Iltre. Sr. Koïtchiro Matsura, des l’any 2001 som membres de la Federació Catalana de Voluntariat Social i en el 2004 vàrem celebrar a Tarragona el XV aniversari de l’Agenda Pública amb presència de les autoritats de la ciutat, de la URV i de l’ICE, del XEAUC de la UNESCO entre altres personalitats, acompanyats de persones també de l’Aleixar. Portem a terme la presència, promoció, protecció, participació i el control de qualitat dels permisos que garanteixin amb un mínim de les condicions per aconseguir l’èxit i els beneficis de la pràctica del 003B+ADN junt amb altres suports d’auxili a la cooperació, a la justícia i a la salut de la ciutadania. Per a fer la seva difusió organitzem estudis, tesis + llicències, cursos de formació del professorat, programes de ràdio, actes culturals públics, clubs de 3B i oferim serveis de suport a les famílies en el seu repte a l’educació.

___________________________________________________________________________________

Aquest Fulletó és la forma de desitjar-te el bon Nadal i la bona Epifania del Senyor

ATENCIÓ:

Aquest Fulletó no el llencis, val per 09 Natis, la suficient moneda per poder si algun dia s’organitza una sessió de 3B a l’Aleixar, presentant aquest fulletó et dona dret a començar a jugar.  Gràcies.-

 

Full de serveis, de ruta i d’instruccions del Cooppel ( abans denominat 003B+ADN, abreviadament el 3B.

© Josep Maria Ferran i Torrent  Tarragona 2012

Ceradai vetlla pels drets d’autor del Cooppel, abans denominat 003B+ADn com de totes les persones que contribueixin en noves aportacions al present projecte. Amb l’assessorament jurídic d’entitats de Cooperis i del Club d’inventors, únic a Espanya, amb seu a Barcelona.      info@cooperis.cat www.cooperis.cat

___________________________________________________________________________________Excepcionalitat:

Aquest 3B.Fulletons s’oferirà de forma extraordinària resumit i en format paper en un sol foli per les dues cares en 12 punts de trobada del poble (tres botigues, la pastisseria, tres bars, la farmàcia, dues caixes, a l’Església i a l’Ajuntament) amb 10 fulls per cada punt.

Tot el contingut complet en PDF estarà a Facebook en el grup “Això, l’Aleixar” o es pot demanar per correu electrònic info@cooperis.cat.   Aquest fulletó electrònic és gratuït.

 

Índex de continguts d’aquest fulletó

“””3B.Fulletons Ceradai)))… Núm. 02   i del Diari i Llibre d’Actes “Dissaballà”  Capítol 01

“Del dit de Riudecanyes, a la bombeta de l’Aleixar, emprenem el camí cap a París 2013”

I.- ACTE EN MEMORIAL ALS SOCIS I SÒCIES DE “LA UNIÓ” EN EL SEU ANIVERSARI.-

II.- DEL DIT, A LA BOMBETA…CONTACTEM AMB EL DIA DE MANDELA CAP A PARÍS.-

Del dit de Riudecanyes, a la bombeta de l’Aleixar, contactem amb la persona i el projecte de Nelson Mandela amb el suport moral a Units per la Justícia i per la Pau, UNESCO,Juliol, París 2013.-

III.- Fulls de Servei, de Ruta i d’Instruccions del 003B+ADN

IV.- Cartell  El Dia de Mandela. Per la UNESCO, construïm la pau en la ment i en el cor dels infants, dels homes i de les dones.

V.- Fulls de recollida de signatures de suport moral i de delegació a J.M.Ferran per a presentar a la UNESCO el proper juliol, París 2013. Catalunya: Suma cooperativa de Persones i de Projectes. Pels Drets Humans, per l’escola catalana i per la convivència democràtica activa.-

ARA SI VOLS POTS SIGNAR     SIGNAR ÉS GRATIS I DONA MÉS FORÇA

LA PRIMERA SIGNATURA D’UN INFANT AMB EL SEU DIBUIX I LA SEVA PARAULA ÉS TAMBÉ SIGNE DE PAU I D’ESPERANÇA EN LA SEVA MENT I EN EL SEU COR.-

Amb el Dia de Mandela, també construim la Pau en la ment de l’infant, de les dones i dels homes

La distància del camí del primer pas en autodeterminació amb la sabateta d’infant a la primera autodeterminació de dibuixar i escriure la primera paraula.

 

Deixa un comentari