LA CAÇA DEL SENGLAR

Els que cacem hem d’estar sempre a l’aguait. Per caçar el porc senglar de bon matí s’ha d’anar a la muntanya i mirar s’hi ha cap rastre de que el porc hi hagi passat aquella nit. Desprès hem de muntar algunes parades al lloc on els caçadors es creuen que passarà el porc i el gosser que porta els gossos. Llavors hem de deixar anar els gossos i agafar l’escopeta i fer que els gossos passin al davant, ells entraran al bardissal i faran sortir els senglars de dins les bardisses.

Aleshores els caçadors de les parades es mouen per si veuen algun senglar per disparar-li, a vegades se’n mata algun i de vegades no. Desprès el problema és trobar els gossos perquè de vegades en trobem algun d’esparracat d’alguna pota perquè algun porc l’ha atacat.

porc.jpg

Quan els gossos es perden, el gosser deixa un jersei seu perquè els gossos sentin l’olor del amo i tornin allà on els han deixat anar.

casadors.jpg     Adrià Porta

Leave a Reply