Shuttleball

És un joc que té l’origen a Anglaterra. Es practica de forma individual (frontó), en parelles de forma cooperativa o competitiva, sent aquesta última en individuals, parelles o parelles mixtes.

No existeixen unes normes de joc, es pot jugar de diferent maneres. Es pot jugar en forma recreativa, colpejant el volant tractant que no caigui a terra, sense regles ni delimitació del camp, ni puntuació. O si es prefereix jugar de forma més competitiva, s’ha de pactar o establir unes regles de joc, així com un terreny limitat i amb xarxa central.

El volant: Té la mateixa forma que un volant de bàdminton però el seu pes (50 g.) i mida són més grans. Podem dividir-lo en dues zones ben diferenciades, el cap que és similar a una pilota de goma escuma amb vius colors i les plomes.
La raqueta: D’una sola peça de plàstic dur i rígida. Té una estructura plàstica buida, amb un quadre de plàstic i un altre buit successivament fins a conformar el que seria el cordatge d’una raqueta convencional.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_OkWHb6aUz0[/youtube]

 

Aquest article ha estat publicat en Educació física. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.