EN PRÀCTIQUES

Tot sovint hem tingut exalumnes fent pràctiques al nostre centre, però mai un estol tan nombrós. Sembla com si fos ahir –frase tòpica- que corrien per passadissos i pati i, de ben segur, l’any vinent a hores d’ara tindran la responsabilitat de dirigir una classe. El pas del temps té els seus contres i els seus pros, viure una experiències com aquestes és però força gratificant, des d’aquí el nostre molt bé exalumnes i, gairebé, ja col·legues mestres. Sort!

Hola a tots i a totes;

Ens presentem a tots vosaltres: Som la Raquel Martos, estudiant d’educació infantil, Alèxia Grima, d’educació especial, Alba Nogales per educació física i Abigail Bertran amb llengua estrangera especialitat d’anglès, totes nosaltres estudiants de magisteri i ara en pràctiques al CEIP.

Totes quatre vivim al poble, unes des de sempre i unes de no fa tant. La veritat és que el principal motiu que ens ha dut a fer les pràctiques aquí ha estat la proximitat i el poder estar a casa. Ara bé, també hi ha una part molt important i que potser és la que en realitat pesa més des de la vessant professional i personal i és que, com la majoria de nosaltres hem estudiat aquí des de ben petites i coneixem l’escola, doncs ens picava la curiositat de veure-la des de l’altre costat, des del lloc del mestre.

Resulta molt curiós veure com en les classes on has estat tu asseguda, una d’aquelles taules petitetes deu o quinze anys enrere, ara s’hi asseuen el mateix tipus d’alumnes però tu ets al costat del mestre. Si ells tenen un dubte, t’aixequen la mà per preguntar-te, o bé et diuen: “Senyoreta puc anar al lavabo?” Quantes vegades hem preguntat això? També és molt divertit veure com els nens es “moren” per contestar una pregunta, i aixequen la mà amb aquell impuls i amb aquella preocupació. En aquell moment el més important per ells, és poder respondre, i demostrar-te que s’ho saben.

Són totes aquestes petites coses que fan que t’adonis que ara ets a l’altre costat, però que tu també ho has fet i que per tant, ara som davant d’un mirall que reflexa el que nosaltres fèiem i el que sempre s’ha fet.

La veritat és que coneixent l’escola prèviament, ja sabíem que millor que aquí, cap lloc. El nostre CEIP és de les escoles pioneres en recursos tecnològics i a més en treu profit. Constantment treballa amb projectes d’innovació i per tant, sabem que compta amb mestres que realment creuen en la seva professió i fan que l’aprenentatge sigui significatiu per tothom, si més no en la mesura del possible, fent participar els alumnes en totes aquestes activitats que resulten motivadores i influencien en el procés d’aprenentatge i en el benestar i convivència de tots plegats.

Tot això sona molt bonic i com tots sabeu, no tot son flors i violes, però aquestes petites coses són les que fan que tinguis ganes d’entrar a una classe, i et motiven a continuar en la teva tasca i a perfeccionar-la dia rere dia.

No podem dir res més que estem molt contentes i ens sentim afortunades de poder realitzar les pràctiques en aquesta escola i que pensem donar el millor de nosaltres i aprofitar al màxim aquesta estan

Raquel, Alèxia, Abi i Alba

Gràcies a tots per rebre’ns amb els braços oberts.

practicants.jpg

This entry was posted in General, Número 50 on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

One thought on “EN PRÀCTIQUES

  1. Pingback: CEIP Enric Grau Fontseré de Flix » PRACTICANTS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà