Llibres que podeu regalar per Sant Jordi

Tal com us assenyalem en la darrera circular de Sant Jordi, la comissió de biblioteca de l’escola us vol transmetre a través del blog, unes petites orientacions i recomanacions sobre llibres que ens semblen adients pel seu contingut, per als alumnes del diferents cicles de l’escola. “Practicar” la tradició de regalar llibres per Sant Jordi, és una forma important de potenciar la lectura en els nens i nenes. L’atractiu de les “paradetes” que trobem al carrer ho garanteix any rera any. També a l’escola trobareu llibres que responen als criteris que tot seguit us presentem:

Ed. INFANTIL

P-3:  Resulten molt interessants els contes amb il·lustracions sobre la llegenda de Sant Jordi. És un bon moment perquè l’adult hi posi el fil argumental i estableixi diàleg amb l’infant.

La Galera és una editorial que presenta llibres amb aquest criteri.

P-4: També la llegenda pot ser el tema més adient. Ara ja podem triar un llibre que presenti algunes paraules – vocabulari en lletra de pal, que els nens i nenes comencen a conèixer.

La Galera presenta un recull de llibrets amb aquest criteri.

P-5: També els llibres que expliquen la llegenda són força adients. Ara ja podem optar per un llibre que l’expliqui de forma resumida amb lletra de pal.

La Galera també és una editorial que ho treballa.

També hi ha uns llibrets en lletra de pal de la col·lecció Primeres Pàgines de l’editorial Castellnou que han sortit ara al mercat i que també resulten força atractius per aquesta edat.

Nota: Pels pares, us podem fer la ressenya d’un conte molt bonic i simpàtic per a vosaltres: EL REGAL d’Ed. La Galera.

 

Ed. PRIMÀRIA

Cicle Inicial

1r. : La llegenda de Sant Jordi. Col·lecció La Sirena (amb lletra de fil)

2n. : La rosa de Sant Jordi de Joles Sennell . Col·lecció blanca del Vaixell de Vapor.

Nota: Els llibres de la col·lecció Món Meravellós, resulten molt atractius per aquestes edats (n’hi ha un que tracta sobre Egipte).

Cicle Mitjà.

3r i 4t. : Donat que enguany celebrem el centenari de  “El Rovelló” d’en Josep Vallverdú,  recomanem la seva lectura perquè és un llibre bonic de llegir i proper a la realitat dels nois i noies. No cal dir que el fet que l’autor sigui el marit d’Isabel Arqué, fa que tinguem un apreci especial. El trobareu en l’edició tradicional, tot i que ara s’ha editat una edició especial (resulta més cara).

 Nota: Els llibres de la col·lecció  Ull Curiós, resulten molt atractius per aquestes edats (n’hi ha un sobre els dinosaures).

Cicle Superior.

5è i 6è : En aquest cicle recórrer a autors com en Josep Vallverdú o Joaquim Carbó, són sempre garantia de qualitat literària.

Alguns títols en especial a destacar:

  • Què farem, què direm d’en Pep Coll.
  • La Flauta Màgica de Miquel Desclot.

Pares i mares.

 Al portal: www.edu365.cat , i dins de l’apartat que dediquen a Sant Jordi,  trobareu tot un recull de pàgines on  ressenyen els llibres més llegits amb un petit comentari i informació de cadascun.

Bona diada!

La Comissió de Biblioteca.

CEIP Escola ALBA – Abril de 2009