EL XIPRER

El dimecres dia 11 de març vam tenir l’oportunitat i la gran sort de visitar el Xiprer. Sí, realment va ser una gran sort per a tots els nois i noies que van participar al “Taller” fotogràfic del projecte Paraules per a vuit espais, i per als dos professors acompanyants.

El que ahir vam aprendre tots plegats va ser una gran lliçó d’humanitat i generositat.

Abans de veure algunes imatges, us expliquem què és el Xiprer.

El centre d’acollida El Xiprer de Granollers dóna i distribueix aliments, gestiona pisos per ajudar als pobres i comparteix amb ells l’eucaristia. Cada dia hi passen més de 100 persones per esmorzar, dinar i fer tallers (català, Reihki, etc.) i l’entitat també gestiona pisos d’acollida per a persones amb problemàtiques diverses, en col·laboració amb Càritas.

Més de 100 voluntaris hi col·laboren amb regularitat. El seu “Magatzem d’aliments” distribueix productes a les famílies derivades de les parròquies de la ciutat i la seva rodalia. Un grup de cristians posà en marxa aquest local amb vocació de “compartir l’àpat” amb els necessitats. Tots els dissabtes comparteixen l’eucaristia en una celebració oberta.

Mercè Riera amb el seu marit fundaren El Xiprer, juntament amb altres cristians. Una casa familiar massa gran va suscitar la idea de poder obrir les portes per “compartir l’àpat”, explica la pròpia Mercè Riera.

Deu anys després aquesta petita comunitat cristiana dona esmorzar i dinar a més de 60 persones de dilluns a divendres, i distribueix dinar preparat el cap de setmana. El Xiprer organitza també xerrades de formació o activitats de caire lúdic.

En col·laboració amb Caritas, el Xiprer atén un conjunt de pisos per a persones en situacions diverses, que són ateses, en bona part, gràcies als voluntaris del Xiprer. Persones amb problemes d’alcoholisme, mares estrangeres que viuen soles, immigrants en situació irregular…

Aquesta organització també gestiona el Magatzem d’aliments, que és un servei conjunt amb les parròquies de la demarcació, distribuint aliments a les famílies més necessitades.

Més de 100 voluntaris col·laboren en aquesta organització de Granollers. Cada dissabte celebren plegats l’Eucaristia com una gran comunitat de fe per a continuar “fent ombra” als qui ho necessiten.

dsc04506.JPG

dsc04496.JPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *