Jocs d’arreu del món

Hola a tots i totes,Com us vaig comentar, en aquest pàgina del blog hi heu d’afegir un dels jocs que vareu cercar i adjuntar en el treball, així com algun comentari sobre el joc i/o sobre l’activitat realitzada.

L’objectiu és, entra d’altres, el de deixar constància del treball que heu fet, i que tothom que ho vulgui, pugui treure idees sobre els jocs que presenteu.

Informació de com fer-ho:Primer de tot, i tal i com vareu fer en el treball, heu de presentar el joc en un format entenedor, coherent i clar. Un exemple, pot ser:

 • Nom del joc ( país i/o continent)
 • Nombre de jugadors
 • Material
 • Espai necessari (i/o organització)
 • Descripció i explicació de les normes.

En segon lloc, heu d’agafar i copiar aquest material del word i enganxar-lo dins el requadre de l’apartat que diu “Deixeu-hi un comentari”. Un cop enganxat heu de clicar al requadre “Envia el comentari”, i si ho heu fet bé, ja el podreu veure penjat.

L’any vinent, els alumnes que hagin de cercar jocs, optaran a un lloc més d’on treure idees i jocs tradicionals d’arreu del món.

Heu fet una molt bona feina.

Felicitats.

Aniol.

15 thoughts on “Jocs d’arreu del món

 1. Aniol

  NOM: Indis i Vaquers
  PAÍS: Paraguai
  ORGANITZACIÓ: 2 Equips
  MATERIAL: Sense
  ESPAI: Gimnàs
  DESCRIPCIÓ:
  -”Indis i vaquers”: 2 equips; uns seran els indis i atrapen als altres (vaquers). Els vaquers s’estiren a terra, auns 15 metres dels indis i es fan els adormits. Els indis surten sense fer soroll fins que s’acosten a uns 10 metres dels pistolers. En aquest punt començaran a cridar com els indis. Quan els pistolers els sentin, s’aixecaran i sortiran corrent per tal d’evitar que els indis els atrapin.

 2. Christian

  NOM: Tenis de taula (ping pong)
  PAÍS: Anglaterra
  ORGANITZACIÓ: 1 contra 1 (a un doble: 2 contra 2)
  MATERIAL: 2 pales (o 4 pales per un doble amb 4 persones), 1 pilota i una taula de ping pong amb un net.
  ESPAI: Un lloc per la taula de ping pong.
  DESCRIPCIÓ:

  L’objectiu consisteix a colpejar la pilota amb una pala per fer-la passar per damunt de la xarxa, fent que boti en el camp contrari i de manera que l’adversari no la pugui tornar.

  Reglament bàsic:
  Servei:
  La pilota ha de botar primer al camp del servidor i després al del receptor, sense tocar la xarxa.
  En dobles, a més, s’ha de servir del quadre dret del servidor al dret del restador.

  Començarà a servir el jugador que guanyi un mini sorteig en que s’ha d’acertar en quina mà del contrari (Que les amaga sota de la taula) està amagada la pilota realitzarà dos serveis. Si s’arriba al resultat de 10-10 cada jugador servirà una sola vegada.

  Punt:
  Un jugador guanyarà un punt:

  • si el seu oponent no fa un servei correcte.
  • si la pilota passa per sobre el seu camp o més enllà de la seva línia de fons sense haver tocat el seu camp, després d’haver estat colpejada pel seu oponent.
  • si el seu oponent obstrueix la pilota (toca la pilota abans que boti al seu camp).
  • si el seu oponent colpeja la pilota dues vegades consecutives.
  • si el seu oponent, o qualsevol cosa que aquest vesteixi o porti, mou la superfície de joc.
  • si el seu oponent, o qualsevol cosa que aquest vesteixi o porti, toca el conjunt de la xarxa.
  • si el seu oponent toca la superfície de joc amb la mà que no agafa la pala.
  • si en dobles un dels oponents colpeja la pilota fora de l’ordre establert (a diferència del tenis, els jugadors han de tocar la pilota una vegada cadascun).

  Joc:
  Guanyarà un joc el jugador o parella que arribi primer als 11 punts, excepte quan ambdós jugadors o parelles aconsegueixin 10 punts; en aquest cas, guanyarà el joc el primer jugador o parella que posteriorment obtingui 2 punts de diferència.

 3. Pau Mostazo

  Pittu Grem

  El Pittu Grem és un joc que provés de Pakistan, Àsia.
  El joc no te un temps limitat. En aquest joc és necessita 3 llaunes i una plilota. No hi ha un nombre limitat de jugadors. Es necessita un camp en forma de rectangle, al voltant del rectangle s’hi coloquen els jugadors. Els membres dels dos grups llancen la pilota contre les llaunes amb l’ objectiu de tombar-les. L’equip que ho aconsegueix recupera la pilota i mira de tocar els membres de l’ equip contrari. Mentre la resta entra al quadrat i mira de aplicar novament les llaunes sense ser tocats. Un equip guanya un punt cada vegada que aconsegueix apilar les llaunes.

 4. Amber Crowe

  Nom: El paquete

  País: Europa

  Durada: lliure

  Material: Només els propis jugadors

  Nº jugadors: lliure

  Espai: tants com vulguis

  Organització: Es fan grups a mesura que es va jugant els joc.

  Descripció: L’objectiu del joc és fer grups de paquets amb els jugadors.
  Tots els jugadors s’escamparan per el lloc determinat escollit per jugar. El director del joc haurà de dir:
  Feu grup de……cinc, per exemple . En el moment en que diu això tots els jugadors van corrent per formar grups de cinc. I així va continuant successivament fins que la gent es quedi sense grup.

  Normes: Un dels jugadors haurà de ser el director del joc.
  Si un o més jugadors no poden fer grups, estaran eliminats.

 5. sara

  Taia-ya-taia

  País: Àfrica (Líbia)

  Temps de durada: 30’’ aprox.

  Material necessari: Res

  Nº de jugadors: Com a mínim 4 persones.

  Espai aprox. del joc: la pista

  Un jugador la para i indica que està preparat dient “Taia-ya-taia”. Aleshores, es col•loca sobre un peu i tracta d’atrapar a qualsevol jugador. Aquests, alhora, per estar sa i estalvi, tracten de tocar a qui se la queda a l’esquena. Si el que se la queda toca a algú sense recolzar al terra el peu elevat, intercanvia el seu lloc amb ell. Si tots el toquen a l’esquena, o si trepitja amb tots dos peus al terra el joc abans de tocar a algú, el joc es recomença de la mateixa manera…

 6. Silvia Trigo

  Nom:El Baile de la Escoba

  Pais:Cuba

  Durada:Fins que s’eliminin tots els jugadors

  Material:Musica i una escombre

  Nº jugadors: lliure

  Espai: tants com vulguis

  Organització: Auran de fer una rotllana

  Descripció:El Baile de la Escoba és un joc tradicional de Cuba, que consisteix en què els diferents jugadors han d’anar a ballant amb una escombra mentre sona una música.
  A la pista de joc es col·loquen tots els jugadors formant una rotllana, i a un dels jugadors se li dóna una escombra.
  Sonarà una música i els jugadors hauran de ballar donant voltes a la rotllana, i a més a més el jugador que té l’escombra l’haurà de passar al nen o nena del seu davant, així successivament de manera que tots en algun moment tinguin l’escombra a les seves mans.
  Quan la música pari de sonar, aquell nen o nena que tingui l’escombra, quedarà eliminat. Li cedirà l’escombra al nen o nena del seu davant, i ell o ella anirà a seure al centre de la rotllana i animarà als seus companys.
  El joc segueix segons aquesta dinàmica, fins que ens queden dos jugadors, dels quals un es quedarà amb l’escombra i l’altre serà el guanyador del joc.

 7. Tura Puig

  NOM: Earthball

  PAÍS: California

  MATERIAL: -Una pilota

  Nº DE JUGADORS: No hi ha numero.

  ESPAI: Qualsevol lloc pla a l’aire lliure.

  DESCRIPCIÓ:
  El seu objectiu és aconseguir portar una pilota al territori de l’equip contrari sense que toqui al terra.
  Els jugadors hauran de dividir-se en dos equips.
  Per començar, s’ha marcar al terra un espai ampli que serà el terreny de joc, en el que haurem de diferenciar el territori de cadascun dels dos equips.
  El joc consisteix en portar la pilota al territori de l’equip contrari, de manera que la pilota no toqui al terra en cap moment.
  Es pot fer passant-se la pilota per l’aire entre diversos jugadors. Un jugador no pot agafar la pilota i córrer tot sol cap a l’altre camp sense passar-la a ningú.
  Els jugadors de l’equip contrari poden intentar prendre-li la pilota.
  Guanya el joc aquell equip que hagi acumulat més victòries.

 8. Alba i Evelyn

  KOTAU MINA MIETA

  • Nom: Kotau Mina Mieta.

  • País: Austràlia (Oceania).

  • Durada aproximadament: Dura poc, però es infinit.

  • Material necessari: Una llauna, un cordill d’uns quatre metres i pilotes.

  • Nº de jugadors: Com a mínim 11 jugadors.

  • Espai aproximadament: No necessitem molt.

  • Organització: Dos grups i un persona que no vagi a cap grup.

  • Descripció:- Els jugadors es divideixen en dos grups, cada grup es té que posar en una línia, concordant que les dues tinguin que ser paral•leles i que tinguin quinze metres de distancia. Cada nen tindrà una pilota. El nen o nena que sobra s’ha de cordar el cordill on també esta cordada la llauna i ha de passar per el mig dels dos grups sense que toquin la llauna amb les pilotes. Si la toquen un altre nen es posa en el mig, i així successivament.

 9. Meritxell Romans

  Nom: Ver Ver Aras Lama.

  Pais: Papua, Nova Guinea.

  Nombre de jugadors: 4com a mínim.

  Duració:s’acaba cuan un jugador aconsegueix tenir 3 llaunes al seu cercle.

  Material: Sis llaunes i guix.

  Espai aproximat de joc: un quadrat de 3 metres de costat.

  situació inicial: A cada cantonada del quadrat, s’hi dibuixa un cercle i al centre d’aquest se n’hi dibuixa un altre. Dins del cercle central s’hi col•loquen les sis llaunes. En els cercles de les cantonades s’hi col•loca un participant.

  Desenvolupament del joc: A la senyal els participants corren a agafar les llaunes amb l’objectiu de tenir-ne tres en el seu cercle. A cada viatge només es pot agafar una llauna. Les llaunes es poden agafar del centre o robar-les dels altres participants. Cap participant no pot evitar que li robin les llaunes. Guanya el primer participant que aconsegueix tenir tres llaunes en el seu cercle.

 10. Claudia Richardson

  Nom: Vuelta al Plato

  País: Regne Unit

  nombre de jugadors: 4 minim

  Material necessari: Un plat de plàstic gruixut.

  Situació inicial: Els participants seuen a terra en rotllana. Cada un d’ells agafa el nom d’una flor. Al mig de la rotllana hi col•loquem el plat de plàstic.
  Desenvolupament del joc: Un d’ells es dirigeix cap al plat i el fa girar sobre sí mateix. A continuació es dirigeix cap al seu lloc corrent però abans de seure anomena el nom d’una flor. El jugador que posseeix aquest nom, s’ha d’aixecar corrent i impedir que el plat deixi de girar, dient novament el nom d’una flor.

 11. hgurqydrg2nf

  gecnvhf cgvndncfhgfvhggfdsf8hbchvhbghscfiubnhg8fdgncfghbnsvgcbhhgofhabvfbyebynnbyybvbvfb8yvbfbvwfe8bvybvfbvfhgbvfbvftgbvftgbvfbvfbvfbyvfbyvybvfbyvyvbvfb7yvefyvfbyvfybvfeynevfyefujqucucucducfd8ufevevffhvdyfvyh
  f
  fbbuh rbgv
  bg
  vnbsg hnt br
  nbf
  nf
  nb g
  nbhngbdnh fynbv dfnghtnhtb fbhb
  ngrhnhrtnhn hrnhtnhgrgbnjhhh
  hgthfnhrnbhetgebety3ednhrebv fchgfjyt
  hgjryfgkuyrtdfjyrf
  gffjdfglkcfdcvfxddryccrycfukftfi
  fiftdufzdfjsdfgfsdfgsxdcfvgbhvxrdcfvguydtfgfxdtfcgufd
  yfgfdxfcgvfyd
  xcfgv
  dfcgdxfcgvfhgffjd

  n
  hjf
  hj
  djn
  jffhjdgfckfdhgnb
  hcjrhnfmgj
  yjhhrtyjg
  hrhtjujn
  jrnjhhfjmgnghfe
  gehbetyerhgbbhthjrhbrgh
  rhrhtrhgbgvfvfdf
  bhfdcxdsgtgdbfdgtegdxcvfgdhhgyre
  hfdghrtyegbhretgfdrht
  ghbgrteygdbgetwgdswte4
  eytdghreytfdhrreretyfhrtye5thgfrytehfghrthfgrfd
  bfhbfdrehfdhrnhrefderhfryhfetyhf
  xd
  Xd
  xD
  XD
  hsicoygrufberfnmthgjrtgmnbjrtyeg
  egwetheterwgfdnddwfdb
  fdrgenrhtehgrt
  gnrfhtegntgnbrt43hgntnr4tgrtgfehtfbd
  defgdfve

 12. lol

  Jocs d’arreu del món
  Hola a tots i totes,Com us vaig comentar, en aquest pàgina del blog hi heu d’afegir un dels jocs que vareu cercar i adjuntar en el treball, així com algun comentari sobre el joc i/o sobre l’activitat realitzada.

  L’objectiu és, entra d’altres, el de deixar constància del treball que heu fet, i que tothom que ho vulgui, pugui treure idees sobre els jocs que presenteu.

  Informació de com fer-ho:Primer de tot, i tal i com vareu fer en el treball, heu de presentar el joc en un format entenedor, coherent i clar. Un exemple, pot ser:

  Nom del joc ( país i/o continent)
  Nombre de jugadors
  Material
  Espai necessari (i/o organització)
  Descripció i explicació de les normes.
  En segon lloc, heu d’agafar i copiar aquest material del word i enganxar-lo dins el requadre de l’apartat que diu “Deixeu-hi un comentari”. Un cop enganxat heu de clicar al requadre “Envia el comentari”, i si ho heu fet bé, ja el podreu veure penjat.

  L’any vinent, els alumnes que hagin de cercar jocs, optaran a un lloc més d’on treure idees i jocs tradicionals d’arreu del món.

  Heu fet una molt bona feina.

  Felicitats.

  Aniol.

  No responses
  14 responses to “Jocs d’arreu del món”
  10
  03
  2009
  Aniol (15:31:48) :
  NOM: Indis i Vaquers
  PAÍS: Paraguai
  ORGANITZACIÓ: 2 Equips
  MATERIAL: Sense
  ESPAI: Gimnàs
  DESCRIPCIÓ:
  -”Indis i vaquers”: 2 equips; uns seran els indis i atrapen als altres (vaquers). Els vaquers s’estiren a terra, auns 15 metres dels indis i es fan els adormits. Els indis surten sense fer soroll fins que s’acosten a uns 10 metres dels pistolers. En aquest punt començaran a cridar com els indis. Quan els pistolers els sentin, s’aixecaran i sortiran corrent per tal d’evitar que els indis els atrapin.

  16
  03
  2009
  Christian (18:52:19) :
  NOM: Tenis de taula (ping pong)
  PAÍS: Anglaterra
  ORGANITZACIÓ: 1 contra 1 (a un doble: 2 contra 2)
  MATERIAL: 2 pales (o 4 pales per un doble amb 4 persones), 1 pilota i una taula de ping pong amb un net.
  ESPAI: Un lloc per la taula de ping pong.
  DESCRIPCIÓ:

  L’objectiu consisteix a colpejar la pilota amb una pala per fer-la passar per damunt de la xarxa, fent que boti en el camp contrari i de manera que l’adversari no la pugui tornar.

  Reglament bàsic:
  Servei:
  La pilota ha de botar primer al camp del servidor i després al del receptor, sense tocar la xarxa.
  En dobles, a més, s’ha de servir del quadre dret del servidor al dret del restador.

  Començarà a servir el jugador que guanyi un mini sorteig en que s’ha d’acertar en quina mà del contrari (Que les amaga sota de la taula) està amagada la pilota realitzarà dos serveis. Si s’arriba al resultat de 10-10 cada jugador servirà una sola vegada.

  Punt:
  Un jugador guanyarà un punt:

  • si el seu oponent no fa un servei correcte.
  • si la pilota passa per sobre el seu camp o més enllà de la seva línia de fons sense haver tocat el seu camp, després d’haver estat colpejada pel seu oponent.
  • si el seu oponent obstrueix la pilota (toca la pilota abans que boti al seu camp).
  • si el seu oponent colpeja la pilota dues vegades consecutives.
  • si el seu oponent, o qualsevol cosa que aquest vesteixi o porti, mou la superfície de joc.
  • si el seu oponent, o qualsevol cosa que aquest vesteixi o porti, toca el conjunt de la xarxa.
  • si el seu oponent toca la superfície de joc amb la mà que no agafa la pala.
  • si en dobles un dels oponents colpeja la pilota fora de l’ordre establert (a diferència del tenis, els jugadors han de tocar la pilota una vegada cadascun).

  Joc:
  Guanyarà un joc el jugador o parella que arribi primer als 11 punts, excepte quan ambdós jugadors o parelles aconsegueixin 10 punts; en aquest cas, guanyarà el joc el primer jugador o parella que posteriorment obtingui 2 punts de diferència.

  18
  03
  2009
  Pau Mostazo (14:32:05) :
  Pittu Grem

  El Pittu Grem és un joc que provés de Pakistan, Àsia.
  El joc no te un temps limitat. En aquest joc és necessita 3 llaunes i una plilota. No hi ha un nombre limitat de jugadors. Es necessita un camp en forma de rectangle, al voltant del rectangle s’hi coloquen els jugadors. Els membres dels dos grups llancen la pilota contre les llaunes amb l’ objectiu de tombar-les. L’equip que ho aconsegueix recupera la pilota i mira de tocar els membres de l’ equip contrari. Mentre la resta entra al quadrat i mira de aplicar novament les llaunes sense ser tocats. Un equip guanya un punt cada vegada que aconsegueix apilar les llaunes.

  18
  03
  2009
  Amber Crowe (19:14:52) :
  Nom: El paquete

  País: Europa

  Durada: lliure

  Material: Només els propis jugadors

  Nº jugadors: lliure

  Espai: tants com vulguis

  Organització: Es fan grups a mesura que es va jugant els joc.

  Descripció: L’objectiu del joc és fer grups de paquets amb els jugadors.
  Tots els jugadors s’escamparan per el lloc determinat escollit per jugar. El director del joc haurà de dir:
  Feu grup de……cinc, per exemple . En el moment en que diu això tots els jugadors van corrent per formar grups de cinc. I així va continuant successivament fins que la gent es quedi sense grup.

  Normes: Un dels jugadors haurà de ser el director del joc.
  Si un o més jugadors no poden fer grups, estaran eliminats.

  19
  03
  2009
  sara (20:17:55) :
  Taia-ya-taia

  País: Àfrica (Líbia)

  Temps de durada: 30’’ aprox.

  Material necessari: Res

  Nº de jugadors: Com a mínim 4 persones.

  Espai aprox. del joc: la pista

  Un jugador la para i indica que està preparat dient “Taia-ya-taia”. Aleshores, es col•loca sobre un peu i tracta d’atrapar a qualsevol jugador. Aquests, alhora, per estar sa i estalvi, tracten de tocar a qui se la queda a l’esquena. Si el que se la queda toca a algú sense recolzar al terra el peu elevat, intercanvia el seu lloc amb ell. Si tots el toquen a l’esquena, o si trepitja amb tots dos peus al terra el joc abans de tocar a algú, el joc es recomença de la mateixa manera…

  25
  03
  2009
  Silvia Trigo (11:08:46) :
  Nom:El Baile de la Escoba

  Pais:Cuba

  Durada:Fins que s’eliminin tots els jugadors

  Material:Musica i una escombre

  Nº jugadors: lliure

  Espai: tants com vulguis

  Organització: Auran de fer una rotllana

  Descripció:El Baile de la Escoba és un joc tradicional de Cuba, que consisteix en què els diferents jugadors han d’anar a ballant amb una escombra mentre sona una música.
  A la pista de joc es col·loquen tots els jugadors formant una rotllana, i a un dels jugadors se li dóna una escombra.
  Sonarà una música i els jugadors hauran de ballar donant voltes a la rotllana, i a més a més el jugador que té l’escombra l’haurà de passar al nen o nena del seu davant, així successivament de manera que tots en algun moment tinguin l’escombra a les seves mans.
  Quan la música pari de sonar, aquell nen o nena que tingui l’escombra, quedarà eliminat. Li cedirà l’escombra al nen o nena del seu davant, i ell o ella anirà a seure al centre de la rotllana i animarà als seus companys.
  El joc segueix segons aquesta dinàmica, fins que ens queden dos jugadors, dels quals un es quedarà amb l’escombra i l’altre serà el guanyador del joc.

  14
  04
  2009
  Tura Puig (17:44:56) :
  NOM: Earthball

  PAÍS: California

  MATERIAL: -Una pilota

  Nº DE JUGADORS: No hi ha numero.

  ESPAI: Qualsevol lloc pla a l’aire lliure.

  DESCRIPCIÓ:
  El seu objectiu és aconseguir portar una pilota al territori de l’equip contrari sense que toqui al terra.
  Els jugadors hauran de dividir-se en dos equips.
  Per començar, s’ha marcar al terra un espai ampli que serà el terreny de joc, en el que haurem de diferenciar el territori de cadascun dels dos equips.
  El joc consisteix en portar la pilota al territori de l’equip contrari, de manera que la pilota no toqui al terra en cap moment.
  Es pot fer passant-se la pilota per l’aire entre diversos jugadors. Un jugador no pot agafar la pilota i córrer tot sol cap a l’altre camp sense passar-la a ningú.
  Els jugadors de l’equip contrari poden intentar prendre-li la pilota.
  Guanya el joc aquell equip que hagi acumulat més victòries.

  19
  04
  2009
  Alba i Evelyn (08:38:10) :
  KOTAU MINA MIETA

  • Nom: Kotau Mina Mieta.

  • País: Austràlia (Oceania).

  • Durada aproximadament: Dura poc, però es infinit.

  • Material necessari: Una llauna, un cordill d’uns quatre metres i pilotes.

  • Nº de jugadors: Com a mínim 11 jugadors.

  • Espai aproximadament: No necessitem molt.

  • Organització: Dos grups i un persona que no vagi a cap grup.

  • Descripció:- Els jugadors es divideixen en dos grups, cada grup es té que posar en una línia, concordant que les dues tinguin que ser paral•leles i que tinguin quinze metres de distancia. Cada nen tindrà una pilota. El nen o nena que sobra s’ha de cordar el cordill on també esta cordada la llauna i ha de passar per el mig dels dos grups sense que toquin la llauna amb les pilotes. Si la toquen un altre nen es posa en el mig, i així successivament.

  19
  04
  2009
  Meritxell Romans (15:05:14) :
  Nom: Ver Ver Aras Lama.

  Pais: Papua, Nova Guinea.

  Nombre de jugadors: 4com a mínim.

  Duració:s’acaba cuan un jugador aconsegueix tenir 3 llaunes al seu cercle.

  Material: Sis llaunes i guix.

  Espai aproximat de joc: un quadrat de 3 metres de costat.

  situació inicial: A cada cantonada del quadrat, s’hi dibuixa un cercle i al centre d’aquest se n’hi dibuixa un altre. Dins del cercle central s’hi col•loquen les sis llaunes. En els cercles de les cantonades s’hi col•loca un participant.

  Desenvolupament del joc: A la senyal els participants corren a agafar les llaunes amb l’objectiu de tenir-ne tres en el seu cercle. A cada viatge només es pot agafar una llauna. Les llaunes es poden agafar del centre o robar-les dels altres participants. Cap participant no pot evitar que li robin les llaunes. Guanya el primer participant que aconsegueix tenir tres llaunes en el seu cercle.

  26
  04
  2009
  Claudia Richardson (15:11:13) :
  Nom: Vuelta al Plato

  País: Regne Unit

  nombre de jugadors: 4 minim

  Material necessari: Un plat de plàstic gruixut.

  Situació inicial: Els participants seuen a terra en rotllana. Cada un d’ells agafa el nom d’una flor. Al mig de la rotllana hi col•loquem el plat de plàstic.
  Desenvolupament del joc: Un d’ells es dirigeix cap al plat i el fa girar sobre sí mateix. A continuació es dirigeix cap al seu lloc corrent però abans de seure anomena el nom d’una flor. El jugador que posseeix aquest nom, s’ha d’aixecar corrent i impedir que el plat deixi de girar, dient novament el nom d’una flor.

  30
  11
  2011
  sara (15:22:59) :
  llan quen po

  29
  05
  2012
  hgurqydrg2nf (11:32:20) :
  hbjvgewfveqfrgcbfcvvgf

  29
  05
  2012
  hgurqydrg2nf (11:35:42) :
  gecnvhf cgvndncfhgfvhggfdsf8hbchvhbghscfiubnhg8fdgncfghbnsvgcbhhgofhabvfbyebynnbyybvbvfb8yvbfbvwfe8bvybvfbvfhgbvfbvftgbvftgbvfbvfbvfbyvfbyvybvfbyvyvbvfb7yvefyvfbyvfybvfeynevfyefujqucucucducfd8ufevevffhvdyfvyh
  f
  fbbuh rbgv
  bg
  vnbsg hnt br
  nbf
  nf
  nb g
  nbhngbdnh fynbv dfnghtnhtb fbhb
  ngrhnhrtnhn hrnhtnhgrgbnjhhh
  hgthfnhrnbhetgebety3ednhrebv fchgfjyt
  hgjryfgkuyrtdfjyrf
  gffjdfglkcfdcvfxddryccrycfukftfi
  fiftdufzdfjsdfgfsdfgsxdcfvgbhvxrdcfvguydtfgfxdtfcgufd
  yfgfdxfcgvfyd
  xcfgv
  dfcgdxfcgvfhgffjd

  n
  hjf
  hj
  djn
  jffhjdgfckfdhgnb
  hcjrhnfmgj
  yjhhrtyjg
  hrhtjujn
  jrnjhhfjmgnghfe
  gehbetyerhgbbhthjrhbrgh
  rhrhtrhgbgvfvfdf
  bhfdcxdsgtgdbfdgtegdxcvfgdhhgyre
  hfdghrtyegbhretgfdrht
  ghbgrteygdbgetwgdswte4
  eytdghreytfdhrreretyfhrtye5thgfrytehfghrthfgrfd
  bfhbfdrehfdhrnhrefderhfryhfetyhf
  xd
  Xd
  xD
  XD
  hsicoygrufberfnmthgjrtgmnbjrtyeg
  egwetheterwgfdnddwfdb
  fdrgenrhtehgrt
  gnrfhtegntgnbrt43hgntnr4tgrtgfehtfbd
  defgdfve

  11
  10
  2012
  yuuuiupppiiiiii!!!!!! (16:58:00) :
  la caca de tu mami

  trolololololo

  Leave a comment

Deixa un comentari