Acomiadament Curs 13-14

Classe de 3r,

Ja és aquí el final de Curs. Els dies, les setmanes i els mesos han passat molt de pressa. Quan vam començar semblava molt llunyà i bé, ja ha arribat!

Vull agrair-vos el munt d’experiències que hem viscut; he après molt amb i de tots i totes vosaltres! També, hem construït plegats, hem pres decisions, ens hem equivocat i après de les errades i ens hem recordat dia rere dia que hi ha moltes portes i finestres a obrir, tot expressant les nostres emocions.

Mai no us atureu ni deixeu de banda les ganes d’aprendre; el viatge que vam
20140516_105942iniciar  no acaba pas aquí. Ha estat un plaer ser la vostra tutora i viatjar amb vosaltres. Tot i que de vegades han sorgit petits conflictes, els hem treballat tot el grup alhora; tot fomentant la cohesió i el respecte entre uns i altres. A cada moment que he compartit amb vosaltres, he millorat, he crescut, he ensenyat i m’heu ensenyat; com també m’he divertit moltíssim.

Gràcies per tots les bons moments compartits,  per encomanar-me la vostra energia i per ser com sou. Perquè tot i que sempre us dic que no calleu, que res mai us canviï!  De ben segur que arribareu allà on us proposeu.


Una forta abraçada! Us desitjo un molt bon estiu!

Berta

Visitem la Residència d’avis Els Josepets

Avui Cicle Mitjà hem anat a visitar als avis de la Residència Els Josepets, a Vilanova i la Geltrú.

Totes dues classes hem compartit amb els avis els origens de l’hort, la seva evolució, els animals que s’han anat incorporant…

A continuació, en un espai obert que disposa la residència hem treballat la terra i hem plantat algunes tomaqueres, patateres… i també hem ajudat a netejar i treure les males herbes que hi havien.

Us deixem un recull fotogràfic perquè pogueu veure com ha estat el dia:

 

COLÒNIES DE CICLE MITJÀ – CAN GRAU

Aquest curs els nens i les nenes de 3r i 4t hem anat de colònies a Can Grau,  situat a Olivella.

Hem fet varies activitats pels voltants de la casa, hem trobat una bassa amb cries de granotes, petjades de diferents animals, ens ha visitat durant la nostra estada una guineu, hem fet jocs de nit i fins i tot ens ha donat temps de celebrar l’aniversari de la Jana F (4t).

Per que pugueu veure l’ho bé que ens ho hem passat us deixem un recull fotogràfic d’aquests dies compartits:

Us ho heu passat bé????

 

Diada de Sant Jordi

Aquest any per la Diada de Sant Jordi hem tornat a fer la marató de contes per diferents punts de l’escola. Hem pogut escoltar i observar varietat de contes i poemes fets per mestres, pares i alumnes de 4t i 6è.

A nivell més particular, com a classe de tercer, hem realitzat algunes activitats relacionades amb la diada. Per parelles els alumnes han elaborat poemes que posteriorment han presentat davant de la classe. Ha estat molt enriquidor i divertit poder compartir totes les creacions.

A continuació us deixem un recull de fotografies:

IU la detectiu

Avui, l’IU la detectiu ens ha vingut a visitar a l’escola. A la biblioteca hem pogut escoltar i presenciar els esdeveniments ocorreguts amb l’UI, el seu gran rival.

Hem tingut que buscar unes cartes que havia amagat l’UI per tota l’escola així com també hem anat a la recerca d’uns llibres amagats al menjador que finalment hem trobat i formaran part de la biblioteca de l’escola.

Hem passat una estona molt interessant.

Us deixem una mostra fotogràfica del que hem fet:

Què hi penseu? Us ha agradat?

Explorem el sistema solar

Aquesta tarda hem fet una sessió de Medi diferent. Hem pogut aprendre coses noves del nou tema que hem encetat: El sistema solar.

Per grups hem anat passant per diferents “tallers” centrats en el tema. Excepcionalment, i gràcies a la col.laboració de la Maria, hem tingut un visitant molt petit que ens ha acompanyat durant la tarda, un pollet.

Us deixem un recull fotogràfic de la sessió:

 

 

 

 

 

Practiquem amb els escacs

Nens i nenes de 3r,

Després d’aquesta setmana on hem pogut gaudir del curset d’escacs, us recomano que continueu practicant a casa amb els vostres pares, germans, avis, tiets, cosins… Sinó, teniu l’opció de jugar online. Us recomano la següent:

Sin título

Clicant a sobre de la imatge us envia a la pàgina web

 

Repassem català…

Les paraules compostes són les paraules formades a partir de la unió de dues paraules: http://www.youtube.com/watch?v=igujD3MUH3k

 

EL SUBJECTE I EL PREDICAT

Aquí teniu unes quantes activitats per diferenciar el subjecte i el predicat:

Activitat 1: Assenyala el subjecte i predicat de les frases següents.

Activitat 2: Construir frases que s’han desordenat.

 

LES SÍL.LABES: TÒNICA I ÀTONA

Activitat 1: Síl.laba tònica

Activitat 2: Treballem les síl.labes

Activitat 3: Comptem sil.labes

 

AGUDES, PLANES I ESDRÚIXOLES

Activitat 1: Practiquem

Activitat 2: Sil.labes i accents

 

ADJECTIUS

Activitat 1: Els adjectius (gènere i número)

 

Aprofiteu aquest cap de setmana. Estudieu i practiqueu molt!

Setmana d’escacs

Durant aquesta setmana les classes de 3r, 4t i 5è estem realitzant una hora setmanal d’escacs, on estem aprenent el funcionament i estratègies per moure les diferents peces del taulell.

A continuació us deixem un recull d’aquests dies:

 

Us està agradant? Practiqueu a casa?

 

Bus del reciclatge

El Bus del Reciclatge ha estat avui al costat de l’escola. Durant el matí ens hem pogut escapar uns minuts per fer-li una visita. En allà hem pogut veure un video on se’ns explicava com i perquè s’havien de reciclar, també, els aparells electrònics.

Ens han obsequiat amb unes llavors per plantar, un contenidor per reciclar piles i uns llapissos de colors.

20140321_110942  20140321_111312

20140321_111302

 

 

 

 

 

Què us ha semblat? Reciclareu a partir d’ara?