AMICS DE SANT ANTONI

Per acabar tot el treball relacionat amb la nostra muntanya mascota Sant Antoni hem comptat amb la col·laboració de dos membres de la societat Amics de Sant Antoni : en Pere Molas , en Peret de Can Diputat , avi d’en Marc Molas i en Jordi Juncà , avi d’en Marc Corcoy .

Ens han explicat com es va formar aquesta societat , de totes les tasques que es van portar a terme per reconstruir l’ermita ; també ens van parlar de la història de Sant Antoni i ens van explicar que abans l’ermita estava al cim veí .

Unes visites molt interessants!

Ens va agradar molt poder comptar amb la seva col·laboració.

Moltes gràcies als dos avis de part de tothom!!!

Si no veieu la presentació de diapositives, feu clic aquí.

XERRADES SOBRE REPRODUCCIÓ A CÀRREC D’AGNÈS MAGRET

A la classe de 6è hem tingut la sort que, l’Agnès, vingués a l’escola a fer-nos dues xerrades molt interessants sobre el tema de la reproducció. A través d’un power molt adient per a la nostra edat i amb unes explicacions molt clares, hem pogut entendre molt bé el tema. També ens ha donat uns bons consells i ha resolt els dubtes que ens han anat sorgint.
Han estat unes sessions molt interessants!

Si no veieu la presentació de diapositives, feu clic aquí.

COLÒNIES A FRANÇA 6È

Els dies 20, 21 i 22 de maig, els nois i noies de sisè vàrem anar de colònies a França.
El primer dia vam anar d’Argelers-sur- mer fins a Cotlliure en barca. A Cotlliure vam visitar el Chateau Royal, l’església Notre Dame des Anges, la tomba d’Antonio Machado on vàrem recitar alguns dels seus poemes.
Ens tornàrem a desplaçar fins a Argelers i ens instal.làrem als bungalows del càmping Les Pins.
Vam anar a sopar a la pizzeria La Taverna i desprès vàrem les actuacions que teníem preparades.
El segon dia, després d’esmorzar ens vam dirigir al Museu Memorial de l’Exili, un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica, i on es recorda els exilis provocats per la Guerra Civil d’Espanya i de Catalunya. Al migdia vàrem dinar al restaurant Flunch de l’Auchan. A la tarda ens vàrem dirigir a la Maternitat d’Elna per per conèixer a la Cèlia, una senyora que va néixer a la maternitat i ens va explicar la història de la seva vida. Va ser molt entranyable i emocionant!
Al vespre vam fer un sopar de germanor al càmping, preparat per tots nosaltres. Després vam anar a passejar al passeig marítim on vàrem fer unes representacions teatrals.
L’endemà vam recollir els bungalows i, cap a Perpinyà, on vam visitar el Castellet, la Catedral i el casc antic. Dinàrem a la creperia Flaubert, on vàrem fer l’entrega dels oscars guanyats en les representacions.
A dos quarts de set vam arribar a Camprodon.

Han estat unes colònies molt divertides, inoblidables i diferents. Ens han servit per conèixer part de la nostra història, per posar en pràctica tots els valors treballats a l’escola, per crear una cohesió com a grup i per mostrar-nos autònoms ja que vam tenir moltes estones lliures. I sobretot, per acomiadar l’etapa de primària amb un bon record!

 

 

 

SORTIDA ARTÍSTICA CICLE SUPERIOR

El passat dimarts 26 de maig les i els alumnes de 5è i 6è de primària vam anar a Barcelona. Al matí vam visitar el Parlament on ens va rebre el diputat Xavier Sabater que molt amablement va respondre les nostres preguntes dins de l’hemicicle. Va ser una visita molt interessant on vam poder veure de molt a prop què fan els diputats al Parlament.
A la tarda els nois i noies de 6è vam participar en la Cantània de l’Auditori “Al bell mig de la terra”. Mentre, els nois i noies de 5è van visitar el MNAC.
Ha estat una sortida molt interessant!

Si no veieu la presentació de diapositives, feu clic aquí.

THEATRE!

Dimarts dia 19 de maig els alumn@s de CM de l’escola han anat a Ripoll a veure l’obra de teatre Billy Banjo de la companyia IPA productions.
Tots els nens i nenes han pogut gaudir molt de l’espectacle ja que l’obra estava molt bé, a més les cançons eren molt distretes.
El que ha agradat molt és que han fet participar a força alumn@s fent-los sortir a l’escenari.
En definitiva, ha estat molt bé.

Si no podeu veure la presentació de diapositives, feu clic aquí.

COLÒNIES 5è

Si no veieu la presentació de diapositives, feu clic aquí.

Els dies 12 i 13 de maig els nens i nenes de 5è vàren anar de colònies a Vilanova de Sau. El dimarts al matí van anar a Manlleu a visitar el Museu Industrial del Ter i a la tarda a veure el pantà de Sau. L’endemà varen fer un treball de camp a la vora del riu.
Tot va funcionar molt bé i com que el temps va acompanyar les colònies van ser fantàstiques.

EDUCACIÓ EN VALORS HUMANS EDUCARE

EL VALOR: LA RECTITUD O L’ACCIÓ CORRECTA.

El dimarts 21 d’abril del 2015 varem tenir una nova classe de valor humans amb els i les alumnes de 6è, aquesta vegada a l’aire lliure.

Després d’un recordatori de les classes anteriors, vàrem fer una meditació en la llum.

 CITA: “Som el que fem cada dia de manera que l’excel·lència no és un acte, sinó un hàbit”. Aristóteles.

 Els hi vàrem demanar com definirien una acció correcta, i varen sortir respostes molt encertades.

 Per arribar a l’excel·lència amb les nostres accions, cal fer un anàlisi previ. Primer pensem amb el què anem a fer, després ho passem pel filtre del cor. I si això és correcte, ens passem ha fer-ho, però és molt important que hi hagi unitat entre el cap, el cor i les mans.

 Hi ha una petita història d’un avi indi que li explicava al seu net. Li deia que a dins del seu cor és com si hi haguessin dos llops barallant-se. Un rabiós, rancorós, venjatiu i ple d’odi, l’altre és bondadós, honest i amorós.

 El nen li va demanar: I qui guanyarà la batalla? Què us sembla que li va contestar? Vam preguntar. Hi varen haver vàries respostes, i algunes molt properes a la història.

L’avi va contestar: Guanyarà aquell qui jo alimenti!

 Per poder entendre millor l’acció correcta, direm una altra cita: “És fàcil fer el què t’agrada, però has d’aprendre a què t’agradi el què has de fer”. Sai Baba.

 És molt important adonar-nos de com ens tractem a nosaltres mateixos. Qualsevol gest de delicadesa, honestedat, de veure’ns a nosaltres mateixos amb claredat, afectarà a la nostra manera d’experimentar el món, i el què faig per a mi mateix, també influeix a les altres persones.  Tots estem connectats. No hem de fer a ningú allò que si ens ho fessin a nosaltres ens causaria dolor.

 Conte: Buscant a Buda.

Després del conte i d’algunes reflexions sobre aquest,  vàrem proposar una activitat per prendre consciència de la sensacions i emocions que en tot moment sentim. Passem l’atenció al nostre cos.

 Estirats sobre unes estores, tots fem un cercle amb els ulls tancats. Vàrem imaginar un pes que es passejava pel costat dret del cos, per sentir la diferència a l’altre costat.

 Una segona activitat va ser seguir guiant, simplement estan molt atents a sentir les diferents sensacions amb els ulls tancats, la calor del sol, l’aire fresc, l’herba, el pes del cos repenjat el terra. Llavors vàrem passar amb un aparell de massatge capil·lar, sense ells esperar-s’ho, per centrar més l’atenció.

 Ens han comentat que va ser una gran experiència de prendre consciència i de relaxació.

 Vàrem acabar amb el cant, recorda l’amor sempre i sempre ser feliç, aquesta vegada cantant i ballant sobre l’herba.

 Estem molt contents perquè ens adonem  que estan entenent la importància dels valors i la necessitat de posar-los a la pràctica, cosa que ja estan fent.

Si algun pare o mestre, veuen canvis en la seva actitud, ens agradaria que ho comentessin a la tutora, per poder confirmar aquesta evolució.

 Moltes gràcies per donar-nos la oportunitat de fer aquests tallers de valors humans a la vostra escola, ja que nosaltres també estem aprenent molt.

 MªCarme i Josep.

Si no veieu la presentació de diapositives, feu clic aquí.