SORTIDA A MONTSERRAT

Els nens i nenes de la classe de les Medusses i els Taurons ens ho hem passat d’allò més bé a la sortida de Montserrat. Hem fet una excursió fins la creu on hem aprés molt sobre el paisatge i orografia de la zona. També hem escoltat l’escolania de Montserrat. Quines veus més boniques tenen els escolanets!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

ADÉU POLLETS!

Han estat uns dies molt macos amb en Pol i la Blanqueta i hem aprés molt sobre com es van desenvolupant dintre de l’ou i els seus primers dies de vida. Abans de que marxessin, vam fer exposicions per grups sobre les diferents línies d’investigació que hem seguit: Els pollets tenen dents?, Com sabem si un pollet és mascle o femella?, Hi ha alguna relació entre el temps de gestació i l’esperança de vida?, Per què hem de girar els ous? i Què són els graus Celsius i Fahrenheit?
I per fi l’últim dia del segon trimestre van marxar tots dos a casa de l’Anna Abelló on viuran en un corral adequat per ells.
Ha estat un plaer!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

FEM DE CIENTÍFICS

Durant 21 dies hem tingut els ous dintre de la incubadora a la classe. Ha estat un procès molt maco i, cada dia, hem tingut cura del nostre ou. Per sort, han nascut dos pollets, en Pol i la Blanqueta, i, gràcies a ells, ens hem plantejat preguntes i dubtes que hem hagut d’investigar. Aquí us deixem algunes fotos d’aquests dies!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’INCUBADORA A L’AULA

El passat dia 8 de Febrer van arribar 12 pollets a la classe dels Taurons. Aquell mateix dia vam engegar el nostre projecte científic sobre el desenvolupament de l’embrió dins de l’ou. Llavors vam començar a investigar com funcionava la incubadora, la casa dels ous durant aquests dies, i, fins i tot, la vam dibuixar. També vam fer la primera pesada.
Ah! No ens oblidem que els ous necessitaven uns padrins que tinguessin cura d’ells i de girar-los cada dia al matí i a la tarda (ja us direm després perquè). Ens vam dividir en parelles i trios per fer l’apadrinament. A què no sabeu quina va ser la nostra primera tasca com a padrins? Doncs va ser posar el número de la parella o trio i un sol i una lluna a cada banda de l’ou. Això serviria per saber de quina banda havien d’estar en cada moment.
Voleu saber més? Esteu pendents del nostre bloc!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA

Entre aquesta setmana i la passada la classe dels Taurons ha fet un càsting per triar qui anirà al Certamen de Lectura en Veu Alta. Amb l’ajuda inestimable de la Jenny, tots els nens i nenes que van voler presentar-se han llegit un fragment del llibre “50 oficis esbojarrats”. De tots, han passat a semifinals quatre: en Lluc, l’Etna, en Jordi i en Jan J. Finalment, la representant de l’escola Angeleta Ferrer en el certamen serà… L’ETNA!
Enhorabona a tots i totes per participar i haver-ho fet tant i tant bé!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

ENS FEM LA BOLA D’ENDEVINS

Aquest curs la classe dels Taurons es disfressarà d’endevins i endevines. I el nostre complement preferit és la bola amb la que veiem el futur. Voleu veure com l’hem fet?


Publicat dins de General | Deixa un comentari

MINHAS PRIMEIRAS PALAVRAS

La Mary, amb ajuda de la seva família, ens ha fet a cadascú un mini diccionari per aprendre portugués. En aquest quadern podem trobar vocabulari com els dies de la setmana, els mesos, material escolar o animals. Ha estat tot un detall! Ah! A partir d’ara, posem la data en català, en castellà, anglès i, també en portugués.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

JUGUEM AMB LES COMARQUES!

Vols ser un expert/a en les comarques de Catalunya?
Aquí et deixo el link d’un joc molt maco.
VIATGE EN GLOBUS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

JUGUEM AMB LES MATEMÀTIQUES

Dimecres passat vàrem visitar l’exposició “Prohibit no tocar” del Museu de Matemàtiques de Catalunya que estarà fins el 9 de març a la Fundació Iluro. Ens ho vam passar d’allò més bé jugant i provant diferents jocs i tallers. Alguns van suposar vertaders reptes per nosaltres!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS BOJOS DE LES CADIRES

L’estrena de la nostra pel·lícula ha trigat més del compte però, per fi, aquí la teniu. Llums, càmera i acció!

Publicat dins de General | Deixa un comentari