DISSECCIÓ D’UNS PULMONS DE XAI

El pulmó esquerre era més petit que el dret perquè hi havia el cor darrere.
Vam posar un tub per la tràquea i vam veure que quan bufàvem els pulmons s’inflaven.
També vam tallar la tràquea i vam veure que estava feta d’anells i que es partia en dos bronquis. Vam tallar els bronquis i vam poder veure molts forats nous, els bronquíols.

Publicat dins de 3r, 4rt, Activitats, CEIP Miret i Sans, CURS 2014 2015, Escola Miret i Sans, Medi, Organyà | 4 comentaris

Activitat de tardor

Aprofitant que tot està ple de fulles perquè  ja ha arribat la tardor, els nens i nenes de 3r i 4t d’Organyà hem creat uns animals molt originals, aquí els podeu veure

Publicat dins de 3r, 4rt, Activitats, CEIP Miret i Sans, CURS 2014 2015, Escola Miret i Sans, Medi, Organyà | 4 comentaris

La fira de Sant Andreu

El dia 29 i 30 de novembre es celebrarà la fira de Sant Andreu a Organyà.    Hi haurà animals com: vedells, cavalls i toros…També hi haurà  roba , menjar i joguines . A la plaça de l’església posaran una carpa pels artesans. Tothom desitja que faci bon temps.

Alumnes de segon

 

Publicat dins de 2n, Català, CURS 2014 2015, Escola Miret i Sans, General, Notícies, Organyà, ZER Narieda | 3 comentaris

Visita a la panificadora d’Organyà

El dia 22 d’octubre els nens i nenes de tercer i quart vam anar a la panificadora d’Organyà. Allà ens esperava el Xavi, el noi que hi treballa. Ens va ensenyar com fan els “bollicaos”. S’hi posa aigua, farina, llevat, ou, sucre, sal i finalment la xocolata. Després, cadascú de nosaltres en va fer un.

Mentre els “bollicaos” estaven al forn, el Xavi ens va explicar com funcionen les màquines que tenen allà i després li vam fer una entrevista entre tots.

A la tarda, després de classe cadascú es va menjar el seu “bollicao”. Ens vam llepar els dits perquè van quedar boníssims!!!

Aquí podeu llegir l’entrevista:

Entrevista al Xavier Alet,
forner del Forn Pa d’Or d’Organyà.
1. Quan fa que treballes al forn? Tres anys.

2. T’ agrada el teu ofici ? Què és el que mes t’agrada ? Sí. El que més m’agrada és fer pa.

3. Per coure els aliments sempre utilitzeu el forn? Sí.

4. On compreu els aliments que necessiteu? A diferents llocs, depèn de l’aliment.

5. És una feina molt dura? No.

6. Com es fan les palmeres? Amb pasta de full. També s’hi pot posar xocolata o crema.

7. A quina hora comences a treballar? A les 12:00 de la nit.

8. A quina hora plegues? A les 5:00 del matí.

9. Quina és la pasta més fàcil de fer? La del pa.

10. Quins ingredients utilitzeu per fer pa? Farina, aigua, sal i llevat.

11. Quants minuts deixes el pa al forn? Depèn de la temperatura.

12. T’agrada el pa? Sí.

13. Quin aliment veneu més? El pa.

14. Quin és l’aliment que t’agrada més fer? Croissants de xocolata.

15. Quan es tarda a fer una magdalena? Trenta minuts aproximadament.

16.Quantes persones treballeu aquí? Dues persones.

17. D’on treus les receptes per fer les pastes? Me les van ensenyar els antics treballadors d’aquí.

18. Ets bon cuiner? A mitges.

 

Publicat dins de 3r, 4rt, Activitats, CEIP Miret i Sans, CURS 2014 2015, Entrevista, Escola Miret i Sans, Medi, Organyà | 8 comentaris

LA MELONERA

Aquest curs els nens i nenes de 3r i 4t som la classe dels melons! Hem conegut moltes coses sobre aquesta fruita i ara us expliquem algunes de les coses que hem après:

LA MELONERA

El dilluns 22 de Setembre de 2014 el germà de la senyoreta Carme ens va donar una melonera.
La vam mirar i vam veure que tenia un meló petit. Les fulles i la tija tenien pèls punxeguts i les fulles ens va semblar que s’assemblaven molt a les de figuera. El meló era petit, arrugat i feia la mateixa olor que la colònia de meló que va portar la Noah.

20140922_091222

TIPUS DE MELONS

El dimarts 23 de setembre la Noah ens va portar dos tipus de melons: el tendral i el pell de gripau. Vam veure que hi havia moltes diferències com per exemple: el tendral és mes sucós, té l’escorça verd fort i molt arrugada i les seves llavors són més grans. El pell de gripau és menys sucós, l’escorça és verda llimona i les llavors són mes petites que les del tendral.
Sabem que hi ha molts tipus de melons al món, com ara: rochet , groc, honey dew, melo de galia, sprite,cantarup ,casaba, crensaw, charentais, cantalup, ambrocia…

20140924_10501520140924_10572820140924_105033

PLANTEM LLAVORS

Dijous 25 de setembre el Joel va portar terra i llavors de meló del tipus pell de gripau .
La Noah va portar les llavors de tendral i quan les llavors van estar seques les vam plantar en un test amb terra que va portar l’Anna.

20140925_150816

20140925_150901
Al test de pell de gripau hi vam ficar 4 llavors i al de tendral que
era més petit vam ficar 3 llavors. Cada setmana reguem els testos.

 

Publicat dins de 3r, 4rt, Activitats, CEIP Miret i Sans, CURS 2014 2015, Escola Miret i Sans, ESCOLA VERDA, General, HORT, Medi, Organyà | 5 comentaris

CURS 2014-2015

Publicat dins de CURS 2014 2015, General | Deixa un comentari

Puzzle d’Organyà

Nens i nenes de Cicle Inicial, i a tots els que us interessi,

Aviat començarem a estudiar el nostre poble. Per començar a escalfar els motors proveu de reconstruir aquest puzzle. Endavant.

preview96 pieceMunicipis_Organya

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La ZER a Poznan

De 2 de abril de 2014

Una representació de la ZER Narieda formada per dos mestres (La Isa i la Montse) i dos alumnes (l’Angie i la Judith)van viatjar la setmana passada a Poznan (Polònia). Aquesta trobada forma part del conjunt d’activitats planificades en el projecte col·laboratiu Comenius que les 3 escoles de la ZER, juntament amb centres de cinc països europeus, estan realitzant.

Les jornades de treball van ser del 24 al 28 de març i tenien com a eix vertebrador “Alimentació i Hàbits saludables”. Les setmanes prèvies al viatge l’alumnat ha treballat de forma transversal els continguts a través d’enquestes, cerques a la xarxa, exposicions, enregistrament de vídeos amb les propostes recollides i la confecció de murals expositius.

Els països participants del projecte són Polònia, Turquia, Itàlia, Bulgària i la República Txeca, i aquest ja és el segon i darrer any de projecte. Sota el centre d’interès “Food, dance and music across Europe”, s’ha planificat una sèrie d’activitats plantejades en 6 blocs de treball que conclouen amb una trobada a cada país participant per avaluar les tasques realitzades i elaborar les noves propostes.

Alguns dels objectius generals del projecte són millorar la qualitat i mobilitat de l’alumnat i personal educatiu, promoure associacions escolars de qualitat, potenciar l’aprenentatge de llengües estrangeres, promoure l’ús innovador de les TIC i impulsar la millora dels enfocaments pedagògics i de la gestió escolar.

Publicat dins de Activitats, Anglès, COMENIUS, COMENIUS POLÒNIA, Curs 2013 2014, ZER Narieda | Deixa un comentari

Sortida a Lleida

El dia 14 de febrer van anar a Lleida. Després del viatge i de fer un bon esmorzar van anar al teatre; vam veure “la gallineta cega”. Una obra de teatre de titelles. Fantàstica!
Per la tarda, després de dinar vam cremar totes les nostres energies al Mamba Park.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

Un dia a la neu…

El passat dia 23 de gener els petits de la ZER van anar a Sant Joan de l’Erm i s’ho van passar d’allò més bé!
Aquí us deixem algunes fotografies:

Publicat dins de General | Deixa un comentari