Valoració de blocs

Valoració del bloc Planeta Terra.

El comentari que faré va relacionat amb el bloc anomenat Planeta Terra, cercat a la pàgina de l’XTEC.

És un bloc que m’ha agradat molt, que trobo molt interessant, força actiu i en el que hem fa l’efecte s’ha implicat molta gent ( des de l’administradora, com els alumnes i les famílies ).

En aquest bloc podem trobar moltes experiències viscudes pels alumnes, per tant podem afirmar que mostra la vida del grup.

Pel que fa a l’aspecte de les actualitzacions, podem veure que la darrera actualització data del dia 9 de novembre d’enguany, és a dir, és un bloc molt actualitzat.

Els alumnes es poden bellugar pel bloc amb força autonomia ja que hi ha artícles fets per ells mateixos ( hi ha algun article que està fet per l’alumne però consta que l’ha publicat l’administradora ). També poder veure alguns comentaris fets pels alumnes a certs articles.

També és un bloc que permet la participació de les famílies fent comentaris als articles escrits, o també provocant que es facin activitats amb els nens/es.

Hi ha enllaços a altres blocs i també a pàgines web externes, com poden ser la del “meteocat”; i també hi ha enllaços dins l’apartat El Rebost per a què les famílies realitzin activitats amb els seus fills/es.

 Valoració del bloc Música i Dansa.

El següent bloc triat per realitzar l’anàlisi és el de Música i Dansa cercat a la web de l’XTEC.

En el bloc es mostra la vida del grup classe ja que hi ha una gran quantitat de vídeos en els que es pot veure el que realitzen els alumnes a l’aula de música.

Referent a l’actualització, la darrera és del dia 11 de novembre d’enguany, per tant podem afirmar que el bloc és actualitzat periòdicament.

Els alumnes s’hi poden moure pel bloc amb molta autonomia i s’ofereix explícitament la possibilitat als alumnes i famílies de participar-hi.

També trobem diversos enllaços a altres blocs i també a altres pàgines web.

 Disposa d’una gran divisió per categories cosa que facilita la navegació per totes les seccions del bloc i la possible cerca d’articles concrets.

És un bloc que m’ha agradat molt amb una gran quantitat de possibilitats de participació i amb molta activitat.

LA CASTANYADA 2008

El passat dia 31 d’octubre vam celebrar la Castanyada a l’escola. Tot el dia vam fer activitats relacionades amb aquesta festa amb els nens i nenes de tot el parvulari.

Pel matí ens va visitar la castanyera a la classe i vam anar a la sala de psicomotricitat, per a que ens expliqués un conte. Li vam cantar les cançons de “La Castanyera” i “En Marrameu”.

Després a la classe vam pintar una fitxa on hi havia dibuixada una castanyera. Després del pati vam decorar, de forma lliure, un mocador fet amb plàstic, amb gomets. Cada curs anava d’un color.

A la tarda vam sortir al pati amb el mocador i allà ens esperava un pallasso amb el que vam ballar i cantar. Després de la gresca vam seure en rotllanes, vam menjar castanyes torrades, que prèviament els pares havien torrat. Cada nen/a es va endur una paperina a casa.

Els nens de p-4, curs on sóc tutora, van gaudir moltíssim de totes les activitats relacionades amb un costum i una festa típica de casa nostra.