La carpeta d’aprenentatge ha estat el diari, la recopilació d’un conjunt d’evidències, que ens ha permès valorar les nostres tasques i el nostre projecte sense afegir-hi proves… fent sentir en tot moment a l’alumne protagonista dels seus aprenentatges.
La relació entre: Objectius – Activitats – Què hem après, ha estat present en cada tasca o repte proposat, i el professor ha estat supervisant constantment que així sigues i recolzant als seus alumnes en tots els seus dubtes.
L’alumne s’ha anat formulant un seguit de preguntes en cada activitat que afegia a la seva carpeta, essent conscient en tot moment del seu procés d’aprenentatge:
– Què he fet?
– Com ho he fet?
– Què he après?
– Dificultats que he tingut, com m’he sentit,..
Qüestions que ha anat resolent i reflexionant, tant de forma individual com a nivell de petit o gran grup.
També ha estat partícip de la seva pròpia avaluació i la dels seus companys, omplint rúbriques d’autovaluació i coavaluació referents a les tasques realitzades en grup.
La reacció dels alumnes davant d’aquest canvi metodològic i d’avaluació ha estat molt positiva ja que la seva implicació ha estat present en tot moment i li ha fet sentir més conscient de la seva evolució i del que aprenia.