Vídeo de la Fira de Coeducació

El passat 8 de novembre es va organitzar la Primera Fira de Coeducació de Sant Adrià al Casal Dalt de la Vila. Hi van participar al voltant de 100 professionals de centres educatius de la ciutat. Hi havia 13 estands de centres educatius i serveis de la ciutat que treballen per incorporar la mirada coeducadora. La fira tenia com a objectius difondre i donar visibilitat a les accions coeducatives que els diferents centres educatius de Sant Adrià ja estan fent, i compartir sabers i experiències que permetin impulsar noves accions a cada centre i també a nivell comunitari.

Aquesta fira l’organitza la xarxa de coeducació, un espai de coordinació i formació iniciat l’any 2013 i on participen representants de les escoles i els instituts del municipi, el Centre de Recursos Pedagògics, el CIOD i el departaments municipals d’ igualtat i d’educació.
La tasca fonamental de la xarxa és visibilitzar les desigualtats i conflictes que es viuen al centre relacionades amb el gènere i la diversitat sexual, i reflexionar i actuar al respecte, per tal d’aconseguir el desenvolupament integral i lliure de l’alumnat sense condicionants o limitacions imposades.

En el següent enllaç, podreu veure el vídeo resum de la jornada
https://drive.google.com/file/d/127ejULSaCy7nUhMJcfSI5i7rwYiIXJx-/view?usp=share_link

25N. Activitats proposades als centres educatius

El CIOD cada any proposa activitats per al 25N als centres educatius.

2022. Contra les violències masclistes, alça la teva veu. Creació de pancartes reivindicatives per aturar les violències masclistes.
Violències masclistes 2.0.  Activitat guiada per a 4t ESO per prevenir i sensibilitzar sobre la violència masclista digital.

 

2021.Senyals per a la violència masclista. Creació d’un mural i/o mapa de la ciutat amb senyals de trànsit.

 

 

2020.El bon tracte es rega tots els dies, cultiva’l. Creació de l’arbre del bon tracte.

 

 

2019.No callarem!. Elaboració d’una careta reivindicativa amb un lema propi contra la violència masclista.

 

 

2018.Plantem-li cara a la violència masclista!!. Elaboració d’un mural amb cares amb l’expressió personalitzada.