Opiniò d’en Pau

Aquest any hem llegit la Volta al món amb 80 dies, l’hem llegit entre els companys/es de la meva classe,
Ha sigut molt divertit i entretingut.
Hem contestat unes preguntes sobre el Passepartour, Fileas Fogg, l’inspector Fix, etc…entre tots i sense ajuda.
Tota la  informació i fotos  que hem buscat i rebuscat i l’hem posat al nostre bloc, els nens i nenes d’altres escoles ens han enviat comentaris que estaven força bé.
A mi m’agradaria que fessin un altre llibre semblant a aquest perquè m’ha agradat moltissim i ha estat divertit.

Pau

Opinió de l’Eloy

Aquest curs hem llegit el llibre de la Volta al món i m’ha semblat entretingut i molt interessant.

1-Per que m’ha semblat entretingut ?
Per que hem llegit i també hem fet activitats.Hi havia una activitat que buscàvem   informació sobre un país que sortís  al llibre i va ser molt divertit , primer: vam buscar informació sobre Calcuta i vam agafar la informació més important.
La informació era en castellà  la vam traduir tota .
Desprès vam buscar imatges.

A mi m’agradaria fer-ho un altra vegada.

Eloy

Opinió de l’Arnau

La Volta al món m’ha agradat molt perque era un llibre entretingut i molt bonic per llegir,  el que més m’ha agradat ha sigut llegir i fer preguntes sobre Hong Kong i posar fotos a internet.
Ho he trobat interessant de veritat.

Arnau

Bombai

Mumbai, pronunciat /’mumb?i/.

bombai.jpg El nom de Mumbai és un derivat de Mumba (el nom de la deessa hindú local Mumbadevi)
Al segle XVI, els portuguesos van anomenar l’àrea
Bom Bahia, és a dir “badia bona”.
Bombai , dita també (marathi)
La forma catalana tradicional deriva de la forma anglesa Bombay

bombay.jpg L’any 2004 tenia una població de 12.700.000 habitants, és la sisena aglomeració urbana més poblada del món, i si tenim en compte les ciutats satèl·lits de l’extensa rodalia, és la zona més habitada del món.
La ciutat ha atret immigrants de tot Índia i del sud-est d’Àsia, cosa que n’ha fet una veritable barreja de comunitats i cultures.

mapa-bombai.jpg

San Francisco

san-francisco.jpegSan Francisco és una ciutat de California, Estats Units, a la vora del Oceà Pacífic. La seva població l’any 2000 era de 776.773 habitants, però l’ àrea metropolitana té al voltant de 7 milions d’habitants en total, i és la cinquena més gran del país.
La densitat de població de la ciutat de San Francisco es la més alta del país després de Nova York. La ciutat es un crisol de diverses cultures que li confereixen un caràcter cosmopolita. L’anglès es la llengua del 54,3% del seus habitants, seguida del chino, 17,7%, del español, 12,0%; del tagalo, 3,9%; del ruso, 2,2% y de altres llengues amb menys habitants.

puentejp.jpgEl pont de San francisco

Nova York

nova-york-3.jpg Nova York és la ciutat més poblada dels Estats Units d’Amèrica i la gran ciutat amb més densitat de població d’Amèrica del Nord. La ciutat és al centre de les finances internacionals, la política, les comunicacions, la música, la moda i la cultura. Nova York (juntament amb ciutats com Londres, Tòquio i París) és considerada una de les ciutats globals del món, i és la seu d’una gairebé inigualable col·lecció de museus de talla internacional, galeries, escenaris, corporacions i centenars de consolats internacionals associats amb les Nacions Unides, les quals tenen la seu en aquesta ciutat.
Història
Molt abans de l’arribada dels primers pobladors europeus, l’àrea que ara ocupa la ciutat de Nova York era habitada per tribus natives com els lenapes, els manahattos, els canarsis i els raritans. Giovanni da Verrazzano va ser el primer explorador europeu que va entrar a la badia de Nova York, el 1524. A partir del viatge de Henry Hudson, el 1609, l’assentament europeu va començar amb la fundació de la fortificació holandesa per al comerç de pell de Nova Amsterdam (Nieuw Amsterdam), a la colònia de Nova Bèlgica (Nieuw-Nederland), a la punta sud de Manhattan, el 1626. En aquest mateix any, Peter Minuit va establir una llarga tradició adquirint l’illa de Manhattan i l’illa de Staten als homes de les tribus a canvi de béns de comerç. L’acord de Minuit també afavoria els hugonots perquè convertia aquestes terres en un refugi per als que buscaven la llibertat religiosa.

Clima
Nova York té un clima humit continental. La ciutat està situada a la vora del mar, pel que els canvis de temperatura no són tan dràstics com en les zones interiors. Tots els hiverns neva a causa de la corrent marítima del Labrador encara que la seva latitud sigui només de 40º; tot i això els estius són humits i calorosos. A causa de la seva posició clau, Nova York ha estat capdavantera en el transport per vaixell de passatgers entre Europa i Amèrica del Nord durant molt temps, fins que es va popularitzar l’ús de l’avió en ambdós costats de l’oceà Atlàntic.

Economia
Nova York és seu de moltes indústries als Estats Units. Va ser el primer centre de la indústria cinematogràfica nord-americana, fins que aquesta es va mudar a la ciutat de Los Angeles, però encara es produeixen algunes pel·lícules així com diversos programes de televisió.

Transport
nova-york1.jpg A diferència de la resta dels Estats Units, el transport públic és la forma més comuna de viatge per a la majoria de residents de la ciutat. Les altes tarifes d’estacionament, i la congestió del tràfic, desalienten l’ús de vehicles particulars i el Metro de Nova York; és ràpid, eficient i significa la millor alternativa.

Edificis i arquitectura
Les zones residencials de la ciutat tenen un caràcter distintiu enfront dels gratacels, definits per la seva elegància. Aquestes zones van ser construïdes durant la ràpida expansió que la ciutat va experimentar des de 1870 a 1930. Un altre edifici emblemàtic és el Madison Square Garden

Hong Kong

bandera-hong-kong.jpgHong Kong és una ciutat i alhora una regió administrativa especial de la República Popular de la Xina, que comprèn una extensió d’uns 1.000 km2 a la costa sud-est del país. És un dels principals centres econòmics i financers del món, i el seu port és un dels més actius de l’Àsia.
La cultura popular s’asembla molt a la de Canton. S’hi parla l’idioma cantonés, que s’escriu utilitzant caràcters xinesos tradicionals en lloc dels caràcters simplificats que s’usen a la resta del país; també s’hi parla l’anglès, herència de la presència colonial.
Geogràficament està format per un petit arxipèlag a on hi destacant-ne l’illa de Hong Kong i la península de Kowloon.
Encara que s’hi han pogut trobar assentaments humans des de l’època neolítica, la seva història recent està lligada al colonialisme britànic.
L’illa de Hong Kong va ser conquerida pels britànics durant la primera guerra de l’opi i utilitzada com a port franc per al comerç amb la Xina continental. Després de la segona guerra de l’opi, el 1898 la Dinastia
Qing va cedir els Nous Territoris (algunes illes més i la península de Kowloon) als britànics per un període de 100 anys. En apropar-se el final de la cesió, el 1984 es va signar un tractat per restablir la sobirania xinesa sobre Hong Kong. L’1 de juliol de 1997 tots els territoris britànics que formaven Hong Kong van passar a formar part de la regió administrativa especial depenent de la República Popular de la Xina.
És per això que té unes llibertats, una economia i un nivell de vida diferenciats de la resta de la Xina.

Entrevista YULI GALINDO

cali-2.JPGHem fet l’entrevista a una senyora que es diu Yuly Galindo de Cali, Colombia.
-Quin és el teu nom i cognom?
-Em dic Yuly Galindo.
-Quan i on vas néixer?
-Vaig néixer el 4 d’octubre del 1966, a Caly, Colombia.
-Com és el teu país d’origen?
-El meu país està a Amèrica del Sur, hi fa un clima molt bo, calor, i no plou gaire. Però hi ha una part del pais que forma part de la selva amazònica,i allí si que hi plou. És un país molt gran. El menjar més típic és el “Sancocho”, que és una sopa que porta pollastre, patata, yuca…
-Quines diferències hi trobes entre el teu país i aquest?
-El menjar i el clima.
-Què fan els joves de la vostra edat al teu país?
-Doncs el mateix que aqui: estudiar, fer esport…
-Quines coses trobes a faltar?
-Les fruites tropicals, la família i els amics.
Adéu! Moltes gràcies!

Entrevista amb CRISTINA FERREIRA

-Hola bon día et podem entrevistar?
-Si
-Com et dius?
-Sany Cristina Ferreira Arraes.
-Quant vas neixer?
-10/10/72. al Brasil
-Quins són els costums del teu poble d’origen ?
-Les festes religioses, tradicions , el carnaval i els estudis.
-Què fan els joves de la nostra edad?
-Estudien, juguen al carrer.
-Quines coses trobem a faltar ?
-Alguns fruits, menjars tradicionals i la família.

Adéu fins un altre cop i moltes gràcies.