TALLER D’ACTIVITATS INTERCULTURALS

Durant el mes de febrer, vam realitzar uns tallers interculturals a l’escola per a conèixer músiques, vestuaris i jocs d’arreu del món.
Vam aprendre a ballar música africana i música hip – hop d’Estats Units; vam jugar a jocs com el Mikado, el Puluc o l’Awalé; i ens vam disfressar tal i com es vesteix la gent dels diferents continents.
Van ser uns tallers molt divertits!
Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses d’altres països del món!

LA SETMANA DE CARNAVAL

Durant la setmana de Carnaval, vam realitzar moltes activitats: vam escoltar el pregó del Rei Carnestoltes i totes les seves consignes, ens vam maquillar la cara com si fóssim personatges del circ, vam dibuixar el rei Carnestoltes al natural, vam acabar de decorar el vestíbul amb les pintures de Picasso i finalment, divendres vam fer la Rua pel voltant de l’escola tots disfressats.

Va ser una setmana molt divertida! Aquí teniu les fotos:

PABLO RUIZ PICASSO

paul_en_arlequinAquesta setmana hem començat a treballar un nou autor: Pablo Ruiz Picasso.

Hem observat alguns dels seus quadres que tenen arlequins i personatges del circ i ens hem dibuixat a nosaltres mateixos disfressats d’arlequins. Feia molta gràcia! Aviat us ensenyarem el resultat del nostre treball.

De moment, aquí teniu un clic per practicar i conèixer millor la vida i obra d’aquest artista:

http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.cat/projects/picasso/jclic/picasso.jclic.zip&lang=ca&title=Picasso

Altres webs per fer d’artistes i imitar els retrats que feia Picasso: http://www.mrpicassohead.com/

http://digibody.com/avatar-maker/index.php

El temps i el clima

Aquesta setmana hem començat a treballar el termòmetre. Primer vam posar aigua al congelador per fer glaçons, vam posar el termòmetre en contacte amb els glaçons i finalment vam observar com el mercuri arribava als 0ºC.

Després vam tocar el termòmetre amb els dits i vam veure com la temperatura pujava .

Un altre dia ens vam ajuntar tots els nens i nenes dels Volcans i Piràmides i vam veure la previsió del temps del Telenotícies,  també vam observar el mapa  de Catalunya i els símbols  dels diferents meteors.

Si voleu practicar una mica més podeu clicar :

http://www.edu365.cat/primaria/muds/socials/tempsclima/clima1.htm

http://www.edu365.cat/primaria/muds/socials/tempsclima/clima3.htm

http://xtec.net/~ftrillo/mapes%20temps.htm