ELS DOS PERSONATGES DIGITALS DE COOPERIS.Ràdios

A més de les persones invitades a consens puntual o freqüent a nivell presencial com de les veus de persones grabades.

Tenim que els dos personatges viatgers permanents de COOPERIS. Ràdios són digitals:

Sòn Tatirev i el Dr. Màpel.-

Tatirev és la persona menor d’edat.- El/la Tatirev, és un infant digital que acompanya a Ferran 3 en els actes culturals públics, els quals són Actes Mentals per la pau i per la llengua. Nasquè a Scala Dei en 1987, vet aquí que li posarem Tatirev Montsant. En 1991, als 4 anys apareix per primera vegada a la ràdio, en 1992, l’apadrina Josep Maria Tarrasa i es completa el seu nom i cognoms: Tatirev Montsant Pelacanyes. Malgrat el temps passi, la seva veu ha quedat com un/una infant de quatre anys. Està afectat de deficiència auditiva i s’expressa amb frases molt elementals.

Quan està en públic ho fa navegant dins de la seva nau NAGOTA, que visualment s’assembla més a una microgravadora digital que viatge per l’espai del nostre univers.

Per parlar amb ell/ella ja que pot ser nen o nena, s’ha de cridar una mica, ja que ell/ella, Tatirev, no importa el sexe que tingui davant la igualtat d’oportunitats, és una persona una mica sord/a.

La persona major d’edat.- Doctor MAPEL FIT és un personatge digital, invisible i mut que no es presenta mai en públic, ja que per tenir fòbia social per la seva gran timidesa, no es veu. Sempre que ho fa es comunica digitalment per escrit a info@cooperis.cat i als estudis de ràdio ho fa amb signes, on el presentador del programa té la capacitat de veure’l. El Dr. dona opinions científiques i més concretament fa interpretacions de fets segons els principis de Decisiologia. Decisiologia és una ciència, art i tècnica descoberta pel Dr. Ferran 3, que es dedica a estudiar, explicar i a prevenir les decisions humanes.

Per això li diem Dr. MAPEL FIT EL DECISIÒLEG. També el Dr. Decisiòleg o el Dr. Màpel.

La lectura dels seus textos i dels seus gestos i signes la fa el presentador dels programes En Ferran 3.

Tu també pots escriure a info@cooperis.cat i explica’ns el que t’interessi, et garantim tota confidencialitat. Garantia COOPERIS: COOPER.acció Inclusiva Social www.cooperis.cat

Tatirev Montsant Pelacanyes

És un infant digital que és nen o nena, segons el desig de l’interlocutor. Navega dins d’una nau que és una gravadora digital denominada NAGOTA. Tatirev li costa parlar, també és una mica sord però li agrada que li expliquin coses boniques sobretot relats orals de la gent.

Tatirev nasquè a la ràdio l’any 1990, en 1991 es descobreix que va ser trobat a Scala Dei per això és diu Montsant i el 1992 va ser adoptat per J.M. Tarrasa, com una ombra instantània i senzilla, estitilitzada de Maginet Pelacanyes.

Tatirev emet frases senzilles però ingenioses o fruit de la seva curiositatper descobrir el món i el planeta Terra. Avui per avui TATIREV és la mascota dels viatges al nostra planeta imaginari SP2.

Més informació: http://blocs.xtec.cat/priorat/

L’estratègia per a generar creativitat

Participar en el relat dels viatges a “””SP2)))…

És unes sessions que tenen la finalitat de construir el discurs dels viatges al nostra planeta imaginari SP2, amb dues finalitats: una d’oci creatiu i l’altra per a generar opinió constructiva i pacífica, en el fet d’imaginar i conversar sobre la Catalunya de 2022.

Viatges “”Sp2″” viatgessp2

Viatges “”Sp2″” són viatges al nostre planeta imaginari.

Cada setmana o cada mes organitzem des dels estudis de ràdio o des de llocs públics un viatge, una mena de sòcioteràpia creativa, de descobrir un planeta imaginari “”Sp2″” molt singular en el nostre univers.

J.M. FERRAN crea a “Sp5”

Dins del planeta imaginari “”Sp2″”, J.M. Ferran crea l’Agència Sp5, la qual organitza passejos: Superació personal en les 5 dimensions: tres espaials, una temporal i una de la pau interior.

Vols passejar en les 5 dimensions?

Vine a la ràdio entorn cooperant o participa per telèfon o per internet des de casa teva.

Les cinc dimensions personals fan sentir el present de forma inclosible.

“”Viatges setmanals a Sp2″”

Són els viatges setmanals al nostra planeta imaginari Sp2.

Cada setmana amb la ràdio ENTORN cooperant    (La rÈc)

Un programa de ràdio per a fomentar el desenvolupament de la imaginació, el treball cooperant,  l’expressió oral i la creativitat entre el nostre cor i la nostra ment.

Amb el suport escrit de suport a les escoles i instituts de parla catalana

Al setembre voldriem emetre per Xtec.ràdio a tot el món

Aquí trobaràs la guia del viatge i textos a treballar per a fomentar l’expressió oral en català i amb altres llengües.

© Copyright Josep Maria Ferran i Torrent      Tarragona      2008

L’Agència CERADAI-Institut cooperant vetlla per al respecte de la propietat intel.lectual