Receptes de cuina

Les nenes i els nens de 4t hem treballat les receptes de cuina i us en volem ensenyar una mostra perquè les practiqueu a casa. Esperem que us agradin!

ARRÒS A LA CASSOLA

INGREDIENTS:

– costelló
– salsitxes
– calamars
– sèpia
– musclos
– gambes
– escamarlans
– pèsols
– pebrot verd
– arròs
– oli
– ceba
– vi blanc i negre
– tomàquet
– aigua
– all i julivert.

ELABORACIÓ:

Es posa oli a la cassola, es couen les gambes i els escamarlans es treuen de la cassola, es couen les salsitxes i el costelló i es treuen quan s’han acabat de coure. Seguidament s’hi posa la ceba i quan és ben rossa s’hi tiren els calamars i la sèpia. Quan tot està quasi bé cuit s’hi aboca un raig de vi blanc i negre. S’hi afegeix una mica de tomata, els pèsols i l’arròs. Ho barregem tot i hi fiquem l’aigua. L’arròs es cou 12 minuts. També hi posem els musclos, les gambes, els escamarlans i una picada d’all i julivert.

TAGIN AMB PRUNES I AMETLLES

INGREDIENTS:

– 2Kg de carn de xai.
– ¼ de prunes
– ¼ d’ametlles
– una ceba, una mica de julivert, una mica de sal, de pebre i una mica de canyella
– 3 cullerades d’oli de gira-sol i 2 cullerades d’oli d’oliva
– ½ litre d’aigua

ELABORACIÓ:

Preparació de la carn

Posem l’olla al foc, desprès posem l’oli i una mica de sal i la carn de xai.
Deixem que es fregeixi durant 20 minuts.
Posem ceba, julivert, sal, pebre i canyella i ho remenem tot. Hi afegim aigua i ho deixem durant una hora al foc.

Preparació de les prunes

Posem el cassó que té les prunes i l’aigua al foc i deixem que bulli 10 minuts. Traiem l’aigua. Després
hi posem 5 cullerades de sucre i una cullera petita de canyella.

Preparació de les ametlles
Posem un cassó amb les ametlles i aigua al foc i ho deixem bullir 10 minuts. Després pelem les ametlles.

Finalment posem un plat rodó amb carn i a sobre hi posem les ametlles i les prunes.

PA DE PESSIC

INGREDIENTS:
– 6 ous
– 1 got de sucre
– 1/2 got d’oli
– 1 got de llet
– 500g de farina
– Un pessic de sal
– 2 sobres de llevat en pols

ELABORACIÓ:
Barregem els 6 ous, el got de llet, el 1/2 got d’oli i el got de sucre a la batedora. Quan ja ho haguem barrejat tot hi afegim la farina, el llevat , la sal i ho tornem a barrejar tot amb la batedora. Untem un motlle amb margarina. Posem la pasta al motlle i el posem al forn durant 25 minuts. Quan el traiem del forn el deixem refredar i el tallem a trossets. Ja el podem menjar .

BON PROFIT!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *