MOLTES GRÀCIES!!

Bé, el curs s’acaba, aquests noiets i noietes s’estan fent grans!

….i quin munt de coses han fet al llarg d’aquests mesos!!!!

….i com m’ha agradat explicar-les!!!!!

Només em resta donar-vos les gràcies per seguir el nostre bloc, pels comentaris i els ànims

MOLTES GRÀCIES!!!!   😀

FINS AVIAT

Pili

submaridofigirafa

L’ “ÀLEX” TÉ NOVA CASA

Ja fa uns quants dies, l’Àlex, el peix que teníem a la nostra classe, ha marxat cap a Olessa a viure a casa dels avis del Víctor.  Com volíem veure a on havia anat a parar, ens han portat unes fotografies perquè tots i totes veiem que bé que està.  Moltes gràcies família!!!

ELS PADRINS ENS EXPLIQUEN CONTES

Fa dues setmanes vàrem rebre una carta dels alumnes de 5è de Primària,  padrins dels nens i les nenes de la classe , on ens convidaven al teatre de l’escola,  Allà ens van oferir una representació de 4 contes tradicionals, els DOFINS estaven encantats de poder veure els contes que ja coneixien explicats per uns actors tant especials.  Ens van explicar:

LES 7 CABRETES——LA RATETA PRESUMIDA——ELS 3 PORQUETS——ELS 3 PORQUETS

….I HO VAN FER AIXÍ DE BÉ

contes padrins

Després vàrem pasar una estona plegats comentant el resultat de la gran feinada d’aquests nois i noies

FELICITATS PADRINS!! ESTEU FETS UNS ARTISTES. MOLTTES GRÀCIES PER CONVIDAR-NOS

QUÈ HEM APRÈS DELS DOFINS?

Com ja hem explicat, al llarg d’aquests últims dies hem estat aprenent coses dels dofins. Avui els nens i nenes de la classe han estat pensant com us podríem explicar tot allò que hem esbrinat. El que tots han dit al moment ha estat que el mitjà més adient seria el BLOC de la classe…però com?…al final hem tingut una idea, perquè no enregistrar entre tots les coses que sabien dels dofins?. DIT I FET!! Aquí teniu el resultat.

frasses-dofi-1

pulpo

ecodofi

EL DOFÍ VIU A L’AIGUA.  EL DOFÍ NO ÉS UN PEIX, ÉS UN MAMÍFER. NEIX DE LA PANXA DE LA SEVA MARE, QUAN ÉS PETIT MENJA LLET DE LA MARE, QUAN ÉS GRAN MENJA PEIXOS, CRANCS I CALAMARS, LI AGRADEN MOLT LES SARDINES


frasses-dofi-2

Edelfin-burbujas1L DOFÍ NO POT RESPIRAR SOTA DE L’AIGUA, HA DE espiracleTREURE EL CAP FORA DE L’AIGUA PER RESPIRAR. RESPIRA PER UN FORAT QUE TÉ AL CAP QUE ES DIU ESPIRACLE.


frasses-dofi-3

dofimularpinkdolphinELS ENEMICS DELS DOFINS SÓN ELS TAURONS I LES ORQUES. HI HA MOLTS TIPUS DE DOFINS, EL DELFI ÉS UN DOFÍ MULAR. HI HA UN DOFÍ QUE VIU ALS RIUS, ÉS EL DOFÍ ROSAT


frasses-dofi-4

cua

dents-dofiEL DOFÍ TÉ UNA PELL FINA I SUAU, SEMBLA DE VELLUT. EL DOFÍ TÉ ELS ULLS PETITS. EL DOFÍ TÉ UNA OÏDA MOLT FINA I L’AJUDA A SABER ON VA.  EL DOFÍ TÉ DUES ALETES PECTORALS, LI AJUDEN A MANTENIR L’EQUILIBRI. EL DOFÍ MOU LA CUA AMUNT I AVALL PER NEDAR,  EL DOFÍ TÉ MOLTES DENTS PERÒ NO MASTEGA, S’EMPASSA EL MENJAR SENCER


frasses-dofi-5

dofinsgrupdofins-saltantELS DOFINS ESTAN AMB LA MARE FINS QUE FAN ELS QUATRE O CINC ANYS. LI AGRADA VIURE EN GRUP, S’AJUDEN ENTRE TOTS PER CAÇAR. ELS HI AGRADA MOLT JUGAR I SALTARA QUE JUGUEN ELS DOFINS?

Com ja sabeu aquests dies estem aprenent moltes coses sobre els dofins, una de les coses que hem esbrinat és que els agrada molt jugar, saltar i fer tombarelles, però… a que més poden jugar?

Mireu aquest vídeo i gaudiu de les imatges.

JUGUEM I APRENEM!!

Aquesta setmana els nens i les nenes de la classe han realitzat dues activitats online per aprendre coses sobre els dofins que, com ja sabeu, és el tema que estem treballant i també sobre la vida a la peixera activitat que van iniciar en les seves experiències com “petits científics”.

Els alumnes han gaudit molt de l’experiència i, desprès de parlar-ho a la classe,  hem decidit que penjaria les dues activitats perquè puguin jugar a casa amb els pares i les mares.  Aqui les teniu!!

dofi

http://www.edu365.cat/infantil/monperunforat/dofi/dofi.html

peixos

http://www.edu365.cat/infantil/monperunforat/aquari/aquari.html

Jugueu i apreneu!

JORNADES CULTURALS: L’ASTRONOMIA

A la tornada de les vacances de Setmana Santa vàrem fer les Jornades Culturals que, aquest curs, estaven dedicades a l’astronomia.

Els Dofins van aprendre moltes coses dels planetes, les estrelles i l’espai.

Al llarg de la setmana carnetvan omplir el seu carnet d’astronauta tot passant per diferents tallers amb els cargols i les girafes: el viatge per l’espai (taller de psicomotricitat), el sistema solar (taller per elaborar amb diferents tècniques plàstiques els planetes del nostra sistema), el coet (treball manual) i les estrelles -stars- (taller de música en anglés i elaboració d’una estrella per regalar a un company).

ssolar

s. solar

coets

fem coets

star

stars

viatgem-per-lespai

viatgem!


A la classe vàrem fer el racó de l’astronomia amb la informació, els contes  i les imatges que van portar de casa, teniem molts contes i els ha agradat molt mirar-los.

raco-astronomia

Vàrem aprendre moltes coses i ens ho vam passar molt bé.  Mireu com treballavem de valent!!

http://www.ripolletgabrielistas.org/imatges/ClassesInfantil/Jornades%20Culturals%20%28Infantil%29%20%286a9-4-2010%29/index.htm

Per complementar la feina feta a l’escola vàrem sortir d’excursió a can Vandrell on , malgrat el mal temps, van gaudir d’una jornada dedicada a l’astronomia.

http://www.ripolletgabrielistas.org/imatges/ClassesInfantil/Can%20Vandrell%20%28P3-P4%29%20%2812-4-2010%29/index.htm

SANT JORDI

El divendres, dia de Sant Jordi, els nens i les nenes de la classe dels Dofins van intercanviar en una paradeta els llibres que havien portat al llarg de la setmana, l’experiència va ser positiva, tots estaven encantats amb els llibres que havien triat

LA VIDA A LA PEIXERA

La setmana passada els Dofins van instal”lar un aquari a la classe amb l’objectiu de realitzar una observació del seu hàbitat dins l’àrea dels Petits científics.

Vàren començar mirant quins components es necessiten per fer un aquari: els tipus de plantes, pedres, aigua (freda o calenta),…, desprès, entre tots el van preparar i,  al llarg d’aquestes setmanes aprendran quin manteniment necessita perquè els peixos puguin viure.

Entre tots van decidir quin nom  posar  als nous habitants de la nostra peixera

l'àlex, el batman, el superman i el bob ja tenen casa!

l'àlex, el batman, el superman i el bob ja tenen casa!

Mireu com van preparar-la entre tots:     la nostra peixera

ENS VISITA JORDI GIMÉNEZ

Dimecres al matí ens va visitar en Jordi Giménez, músic professional i mare de la Queralt.

A través de les seves paraules ens va ensenyar curiositats sobre alguns instruments de vent metall com el trombó i vàrem gaudir d’una estona de música en directe cantant cançons tots junts.

Moltes gràcies Jordi, ens ho vàrem passar molt bé!!