Els fonaments ideològics de la revolució francesa vigents avui

Llibertat, igualtat i fraternitat: els tres pilars de la revolució francesa que van quedar plasmats en el quadre de la Llibertat guiant el poble de Delacroix.

Gairebé 200 anys després, la imatge i el missatge es repeteix tal com mostra la portada de El Periódico del 12 de gener de 2015.

Compara i comenta ambdues imatges contextualitzant cadascuna d’elles en el seu temps.

 

liberty

Delacroix. Llibertat guiant el poble

 

untitled

El periódico 12 de gener de 2015

 

Publicat dins de Finals del S. XVIII, Història, Història Contemporània, S. XXI | Deixa un comentari

Benvinguts a l’apassionant món de les ciències socials

L’àmbit de treball i coneixement de les ciències socials és extraordinàriament ampli i apassionant. Inclou no només el coneixement i memorització d’una sèrie de relats històrics sinó també la capacitat de relacionar-nos i interactuar amb nosaltres mateixos i amb el món que ens envolta.

Per fer-ho, es fa necessari conèixer una sèrie de fenòmens però també adquirir competències personals que permetin desenvolupar-nos en aquest gran món complex i canviant en què vivim.

És per això que en aquest bloc hi trobareu informació de geografia, història i història de l’art que us pot ser útil en el vostre progrés acadèmic de l’àrea de ciències socials, organitzada segons els estàndards acadèmics, però també qüestions d’àmbit de coneixement personal i de valors que pretenen acompanyar-vos en la vostra reflexió individual sobre <<qui sóc i qui vull ser>>, quelcom indispensable per créixer personalment i com a ciutadà/-na. És en el coneixement de nosaltres mateixos i d’allò que passa o ha passat on tenim el poder de canviar les coses i millorar-les, no en tingueu cap dubte.

Ara com ara res més. Us convido a passejar per tots els raconets de la pàgina tot desitjant que el que hi trobeu sigui del vostre interès. Gràcies i fins aviat.

Salutacions, Montse.

Publicat dins de General | Deixa un comentari