Les cançons de les escoles

 

ESCOLES PARTICIPANTS A LA XIII TROBADA DE CORALS (curs 14-15)

Escola: Escola Lledoner

Població: Granollers

Noms de les persones responsables: Núria Altimires i Surroca

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Cicle Mitjà

Explicació de l’activitat: Els nois i noies de 3r hem començat a cantar cànons aquest any. El que més ens ha agradat és “Dins la fosca”. Cantem la cançó amb gestos, picant de mans, amb una segona veu… Hi ha mil possibilitats!
A més, hem escoltat moltes cançons d’altres països i la que ens fa més il·lusió d’aprendre és la de “Samba lelé”.
Esperem que us ho passeu molt bé escoltant-nos!

Escola Lledoner_Resize_2 Escola Lledoner_Resize_1

Enllaços d’interès:  http://www.escolalledoner.com/

Escola: Escola Camí del Mig

Població: Mataró

Noms de les persones responsables: Clara Pelegrín

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Cicle Mitjà

Explicació de l’activitat: Hem triat les cançons “L’avi Mariner” i “La cançó de l’estiu” perquè ens interessava parlar sobre el mar i la muntanya, i d’aquests temes són les dues cançons que més ens agraden.

alumnes_cami_del_mig

Enllaços d’interès:  http://www.quesonilamusica.blogspot.com

Escola: Escola La Roureda

Població: Tordera

Noms de les persones responsables: Núria Corbella

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Cicle Inicial

Explicació de l’activitat: Hem triat dues cançons ben diferents: “Si fos ocellet” (cançó tradicional catalana que ens parla d’un noi que es voldria convertir en un ocell per anar a casa de la seva estimada) i “Pa amb xocolata” (ens encanta la cançó i aquest berenar tant bo!).

esc_la_roureda

Enllaços d’interès:  http://laroureda2n.blogspot.com.es/

Escola: Germanes Bertomeu

Població: Mataró

Noms de les persones responsables:

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Des de 1r fins a 6è de Primària

Explicació de l’activitat:  Cor del Berto – Petits: Són els petits de la Coral. El cor de petits va engegar el curs passat, per donar resposta a aquells nens i nenes que demanaven poder cantar i que encara no podien fer-ho a la coral de grans.
Aquest curs hi ha 25 cantaires de 1r, 2n i 3r de l’escola. Hi ha alguns alumnes que és el segon any que canten a la coral i un gran gruix que és el primer curs que ho fa.  Ens trobem un cop per setmana per assajar i fem alguns concerts al llarg del curs escolar. Aquest any, per segona vegada, participarem al concert dels cors Clave XXI organitzat per l’Orfeó Català i que es porta a terme al Palau de la Música Catalana. La directora de la coral de petits aquest curs és la Vicky Rigual.

Cor del Berto – Grans: Són els més grans de la coral. Té una llarga tradició a l’escola, ja que fa més de 20 anys que funciona. Aquest curs hi ha uns 25 cantaires de 3r, 4t i 5è de l’escola. També es troben un migdia a la setmana per assajar. Participen a diferents concerts al llarg del curs. Aquest any, per segona vegada, participarem al concert dels cors Clave XXI organitzat per l’Orfeó Català i que es porta a terme al Palau de la Música Catalana. La directora de la coral de grans aquest curs és la Núria Albert.

Hem triat les cançons “Do, Re, Mi” (somriures i llàgrimes) i “Mix” (Bad romance / I’m walking on sunshine).

Cor del Berto-petits Cor del Berto -grans

Escola: Pereanton

Població: Granollers

Noms de les persones responsables: Carles Ceacero

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Cicle Inicial

Explicació de l’activitat: En un moment en què en el món on vivim, determinades visions integristes i poc obertes qüestionen aspectes tan fonamentals per a la convivència com la llibertat d’expressió i d’opinió, fomentar entre els nostres infants valors tan essencials com el respecte o la concòrdia, és avui més necessari que mai. A “Tenim veu”, la cançó de Jordi Tonietti que hem escollit, els nens reclamen el seu dret a ser escoltats: són petits, sí, però tenen veu i, sobretot, molt a dir.

Amb “Yellow Submarine”, acostem els nens a un dels grups més mítics de la història del pop mundial: The Beatles, alhora que treballem en una llengua estrangera i aprenem les nocions bàsiques d’harmonia. Una cançó que ens recorda que tots podem viure plegats siguem com siguem i vinguem d’on vinguem.

Serà un plaer compartir novament aquests moments de música amb vosaltres. Fins ben aviat!!!

alumnes_esc_pereanton

Enllaços d’interès:  http://blocs.xtec.cat/musicaperacreixer/

Escola: Maristes Valldemia

Població: Mataró

Noms de les persones responsables: Emili Orrit

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Cicle Mitjà

Explicació de l’activitat: Hem triat les cançons “Ai mare aneu a missa” (popular catalana) i “Els nens de la pau” (Jean Naty-Boyer-J. Lafont).

Escola: Joan Abelló

Població: Mollet del Vallès

Noms de les persones responsables: Adela Milán

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Cicle Mitjà

Explicació de l’activitat: EL cor de l’escola Joan Abelló va començar l’any 1989 i té un repertori molt extens.
El cor canta tot tipus de música, clàssica, pop, popular catalana i d’arreu del món. Fan cançons a una sola veu i a diferents veus. Interpreten peces a capella i amb música instrumental de fons.
Els nostre cor està compost pels alumnes de 3r a 6è de primària que els agrada cantar i tenen bones aptituds per a fer-ho.
Participen molt activament en les festes de l’escola, sobretot al Nadal, on actuen per a tots els pares i mares de l’escola.
També fan concerts fora del centre, com les trobades de corals que organitza el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, actes per a la ràdio i la televisió locals i comarcals,…

Hem triat les cançons “El rap de la música” i “El món seria”.

alumnes_joan_abello_i_mestra alumnes_joan_abello

Escola: Sant Martí

Població: Arenys de Munt

Noms de les persones responsables: Bel Nadal i Maite Casquete

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Cicle Mitjà i Cicle Superior

La coral So de Riera de l’Escola Sant Martí d’Arenys de Munt està formada per nens i nenes de Cicle Mitjà.
Aquesta coral es va iniciar el curs 2012-13. Des d’aleshores hem participat en actes festius escolars com els Concerts de Nadal, els Jocs Florals, portes obertes a les famílies, festes de fi de curs i també a nivell extraescolar, tant del poble, celebrant el dia de la música, fent trobades de corals locals amb altres escoles i les trobades de corals organitzades pel Departament d’Ensenyament. La coral assaja una hora a la setmana on es treballa tècnica vocal i un repertori variat de cançons. El So de Riera està dirigida per Bel Nadal.

resize_alumnes_coral_san_marti_CM

La coral Clau de Lluna de l’Escola Sant Martí d’Arenys de Munt està formada per nens i nenes de Cicle Superior.
Va ser fundada en el curs escolar 2006-07. Sempre ha estat molt vinculada a totes les activitats del centre; concert de Nadal, Jocs Florals, portes obertes… Però també ha participat en projectes com els de les escoles Bressola de Perpinyà amb les quals va fer un intercanvi fent un concert a Perpinyà i posteriorment a l’Auditori de Barcelona.
Ha participat en la cantata “un viatge esbojarrat” col:laborant amb l’Escola de música Municipal Carles G. Vidiella d’Arenys de Mar, així com actuacions cada any pel dia de la música organitzades per l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Assagem un cop a la setmana amb un ampli ventall de repertori. Està dirigida per Maite Casquete.

resize_alumnes_coral_san_marti_CS

Escola: Sobirans

Població: Arenys de Munt

Noms de les persones responsables: Laia Simón

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Cicle Mitjà i Cicle Superior

Explicació de l’activitat: La Coral Sobirans està constituïda per 36 nens i nenes, d´entre 9 i 12 anys.
Ens trobem un cop a la setmana per assajar.  Dediquem una estona a fer alguns exercicis de tècnica vocal i la resta de la sessió la dediquem a preparar el repertori. Ens agradar interpretar cançons d´èpoques i estils variats.
Gaudim cantant i ens agrada emocionar el públic que ens escolta.
Hem triat les cançons “El vestir d’en Pasqual” i “El brujito de Gulubulú”.

alumnes_escola_sobirans

Escola: Josep Manuel Peramàs

Població: Arenys de Munt

Noms de les persones responsables: Daniel Cardenal

Nivell educatiu de l’alumnat participant: Cicle Mitjà i Cicle Superior

Explicació de l’activitat: El grup coral de l’escola Peramàs sorgeix a principis del curs 13-14, per tal d’ oferir una activitat musical fora de l’horari lectiu, pensada per aquells nens i nenes als que els hi agrada cantar i fer música i s’hi vulguin apuntar. Està format per 25-30 alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària i assagem 1 hora a la setmana. A la nostra curta història hem actuat vàries vegades dintre i fora de l’escola. Cal destacar la participació en aquests dos últims anys a l’ Acte d’ homenatge als jubilats, que celebra el Departament d’ Ensenyament al Tecnocampus de Mataró. Hem col·laborat conjuntament amb l’Escola de Música Municipal de Mataró en el concert de Nadal del curs 13-14 i el de Santa Cecília del 14-15 celebrat a la nostra escola. També hem participat en tallers de cant coral i veu oferts també per l’EMMM. El curs passat varem participar la primera vegada a la Trobada de Corals. A nivell escolar procurem fer un parell de concerts a la nostra escola per poder donar a conèixer a les famílies i a qui vulgui sentir-nos allò que fem.

Hem triat les cançons “Engine, engine” (Tradicional americana, Arr: Jo McNally) i “All of me” (John Legend).

resize_imatge_coral_peramas

__________________________________________________________

XIII Trobada de Corals d’Infantil i Primària del Maresme-Vallès Oriental

Un cop finalitzada la inscripció de la XIII trobada de corals, estem publicant les cançons que cantarà cada escola.

 Podeu descarregar les partitures de les cançons conjuntes en els següents enllaços:

Montanhes araneses

Himne de la Infància. Save the children (Himne-infancia_veuBO / Himne-infancia_veu i piano BO)

El cant de les Trobades de Primària: cant-trobades

2 respostes a Les cançons de les escoles

  1. Casa Beethoven te cançons de caramelles per a nenes i nens pregunteu

  2. Teniu cançons de caramelles per a nenes i nens a la casa Beethoben de Barcelona cançons de Gregori Martínez ex professor de secundària aprofieu per coneixe-les

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *