Visita a la ceramista Mercè Trabal

El dilluns passat vam poder visitar el taller on treballa la ceramista Mercè Trabal. Ens va ensenyar el material amb el que treballa, el fang. Davant nostre va fer una tassa i un plat, per això va utilitzar el torn. Amb una mica de fang, aigua i les voltes del torn semblava que fes màgia, anava modelant la peça en un tres i no res!!!! Com el Kirikú a la pel·lícula, que fa figures de fang i després les ven. Les figuretes de la Mercè no son tant petites, ens va ensenyar algunes de les que tenia per vendre i de les que feien els seus alumnes, quina traça!

Però la feina no s’acaba aquí, quan ja té les figures fetes les posa al forn, on han d’estar tot un dia per tal que quedin ben cuites i no es trenquin.

Després ens vam posar mans a l’obra i vam estampar la nostra mà en una rajola que ens havia preparat la Mercè, però no ens va vam poder endur ja que s’ha de coure. Aquesta setmana la podrem portar a casa i veure el canvi de color després de cuita.

Va ser una visita molt interessant!

Si voleu veure més…..

https://picasaweb.google.com/ester.rodriguezb/VisitaALaCeramista#

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *