Diccionaris

Diccionaris on line

Diccionaris on line.-http://dlc.iec.cat/ El diccionari dels estudis catalans és un diccionari normatiu que inclou mots, locucions i sintagmes considerats correctes per la norma acadèmica. En principi, s’aconsella el seu ús a partir del segon cicle d’ESO i batxillerat.
http://www2.ubu.es/wav.cee/extension/diccionario.shtml  Recull de diccionaris on line.

http://dcvb.iecat.net El diccionari català – valencià reuneix lèxic propi de la llengua literària, dialectal, antiga i moderna. Com a singularitat, s’hi troben etimologies de molts mots i la seva transcripció fonètica.
http://buscon.rae.es/diccionario/drae.htm  Diccionario de la Real academia de la lengua és un diccionari normatiu. Els americanismes ja hi estan incorporats. S’hi mostra la conjugació dels verbs. Escolarment és d’ús per a alumnes de segon cicle d’ESO i batxillerat.
 http://diccionarios.com  és un portal que ofereix els seus diccionaris en línia per subscripció, però també permeten algunes consultes “en obert”. Disposa de diccionaris de castellà: de la llengua, sinònims i antònims, conjugador verbal i ideològic; també s’hi troben diccionaris de traducció: castellà-català, anglès, francès i alemany.
http://www.termcat.cat/  Recull dels més de 4.000 neologismes aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT (l’organisme que s’ocupa de la fixació formal de la llengua catalana)
A l’escriptori de l’edu365.com podeu trobar accés a l’Enciclopèdia Catalana, a Enciclonet i a la Britannica (cal ser usuari de XTEC), i a diversos diccionaris.
Cal destacar el conjugador verbal del diccionari DIDAC i les activitats manipulatives per a diferents nivells de l’Enciclopaedia Britannica.
http://www.edu365.cat/escriptori/index.htm

 Enciclopèdies on line.-

http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada  l’enciclopèdia de contingut lliure que tots podeu editar.
http://es.encarta.msn.com/Default.aspx Accés a l’ Enciclopèdia Encarta des del buscador de MSN,  versió online, amb uns 17.000 artícles, fotos, , mapes, gràfics, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top