Benviguts al nou curs 17-18

Els alumnes de 2n d’ESO vam iniciar el nou curs el passat dimarts 12 de setembre amb moltes ganes de continuar aprenent!

1r dia_opt

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’ALUMNAT DE 2n d’ESO POSEM PUNT I FINAL AL PROJECTE “REPARTIM FELICITAT”

Durant el tercer trimestre, l’alumnat de 2n d’ESO van estar treballant en el projecte “Repartim felicitat. En aquest projecte van tenir l’oportunitat de dur a terme un seguit d’activitats en diferents entitats olotines, de caire social, on van poder participar-hi activament i conèixer la realitat de primera mà. Ha estat un treball gratificant poder ajudar els altres i això els ha fet adonar que de vegades no valoren el que realment tenen.

Estem molt agraïts als representants de les entitats ja que gràcies a ells ho hem pogut tirar endavant: el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Creu Roja, Càritas, Mans per a l’Acció Solidària, l’Encant, Associació Donants de Sang de la Garrotxa i EDAT3.

El dilluns 19 de juny, va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte a la sala d’actes de l’escola Cor de Maria, on es va presentar el resultat final del projecte, un vídeo on es recullen les entrevistes i activitats realitzades.

Podeu visualitzar el vídeo en el següent enllaç:

https://youtu.be/jeyMjkb6JYM

Esperem que us agradi molt.

2n d’ESO

image1

Publicat dins de General | Deixa un comentari

8th High School Theatre Festival

Last Wednesday a group of 2nd ESO students participated in the 8th High School Theatre Festival that took place at Teatre Principal d’Olot. The other participating high schools from la Garrotxa were: Bosc de la Coma High School, Salvador Vilarrasa High School and Petit Plançó High School.
Each school performed a play that had been written by the students themselves. Our school participated with the play “The Crown”.
The Theatre Festival was the result of a work process that had been carried out throughout the school year. First, the process of writing scripts, which was hard and long: creating a meaningful story, dividing it into acts and scenes, and drawing credible characters and settings. Then, the distribution of the roles and the rehearsals with the help of Mr. Joan Fluvià, of CRP Garrotxa. And finally, performing in the theatre, in front of a large audience of students and teachers from different schools with great excitement.
It was a nice experience. They all did it very well and the performance was a success! But above all, the students had learned to work as a team, to be creative, to overcome shyness and to communicate not only with words, but also with the whole body,
Today our 2nd ESO students are performing it again in front of 3rd and 4th ESO students in our school. We hope they enjoy and like it as much as we have enjoyed preparing the play!
image1 (1)
Publicat dins de General | Deixa un comentari

“La Volta al Món en… 8 edificis”. Projecte de Matemàtiques.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Visitem l’Edifici Balmes i la Residència de l’Hospital Nou

Els alumnes de 2n d’ESO hem tingut l’oportunitat de visitar l’Edifici Balmes i la residència de dia de l’Hospital d’Olot. Hem passat una estona molt agradable amb els avis i hem pogut compartir experiències. A més, els guies que ens han acompanyat en les visites han sigut molt amables.

Alumnes de 2n d’ESO

2017-06-01-PHOTO-00000522 2017-06-01-PHOTO-00000523

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS REFUGIATS SIRIANS

El divendres 26 de maig, l’Albert de “Girona acull” ens va venir a fer una xerrada sobre la situació en què es troben els refugiats sirians quan arriben a Europa. L’Albert ens  va parlar (com a testimoni directe ) de la difícil situació que viuen en els camps de refugiats, esperant que algú els doni un cop de mà i els obri la porta per a un futur esperançador. Les seves paraules i unes imatges realment colpidores ens van fer adonar de la necessitat d’ajudar els altres i que els governs dels països europeus no es poden quedar amb les mans plegades.

                                                                                                            Alumnes de 2n d’ESO

??????????????

??????????????

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Visita a Beget

El passat dimecres 17 de maig vam anar a visitar el poble de Beget per tal d’observar i complementar el nostre treball de socials sobre el romànic. La sortida va ser molt interessant ja que vam poder observar de primera mà com era un poble romànic ja que les edificacions de Beget estan en un estat de conservació molt bo. A part de poder tirar moltes fotos, entre elles a l’Església de Sant Cristòfol, vam gaudir d’un magnífic dinar a la vora del riu.

Alumnes de 2n d’ESO

image1(2)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La nostra col.laboració amb Càritas i l’Associació Mans per a l’Acció Solidària

Aquestes dues setmanes, hem continuat treballant amb el projecte “Repartim felicitat” col.laborant en diferents activitats dins de  Càritas i  l’Associació Mans per a l’Acció Solidària.

Pel que fa a Càritas hem col.laborat en les següents activitats:

  1. Classificació i col.locació dels aliments que arriben al magatzem d’aliments
  2. En la cura de nadons mentre les mares d’aquests fan un curs de català
  3. Classes d’informàtica a nivell d’usuari

A dins de l’Associació Mans per a l’Acció Solidària hem col.laborat en:

  1. Menjador social
  2. Ajuda a la venta de roba de 2na mà

Alumnes de 2n d’ESO

image1(1)

image2

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

El dia 9 de maig, la Montse Mora, infermera del CAP d’Olot, ens va venir a fer la xerrada “Alimentació saludable”, molt interessant i adequada per a la nostra edat. Ens va donar molts bons consells com per exemple que a la nostra dieta hi hem d’incloure aliments variats (carn, peix, ous, fruita, verdura, làctics…) i que cal beure molta aigua per hidratar el nostre cos i reduir les begudes ensucrades. Una bona alimentació i fer un mínim de 3o minuts d’exercici físic cada dia, és el millor remei per gaudir d’una bona salut.

                                                                                                                         Alumnes de 2n d’ESO

 

foto2 foto1

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Participem en la nova edició X(p)rimenta 2017

Un any més, els alumnes de 2n d’ESO hem participat en la nova edició X(p)rimenta 2017 , iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.  El concurs consisteix en filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il•lustrar algun principi científic o tecnològic interessant.

Els vídeos que hem filmat els podeu veure en els següents enllaços:

La Moneda Golafre

Efectes de la calor en la densitat de les substàncies

Densitats

Els aliments màgics

L’experiència ha estat molt positiva perquè hem posat en pràctica els coneixements adquirits a l’aula i hem après com editar un vídeo amb bona qualitat d’imatges, so i edició.

Alumnes de 2n d’ESO

“Enhorabona a tots els alumnes que heu participat, per l’interès mostrat i  per la feina feta.  Que tingueu molta sort!”

Publicat dins de General | Deixa un comentari