Per celebrar La Castanyada a classe els nens i nenes de tercer ens posem un davantal i un drap de cuina a la cintura i per uns moments ens convertim en cuiners i cuineres.

Per l’ocasió hem preparat una deliciosa coca de tardor.

Mireu, mireu,  però no la tastareu…

Si voleu provar de fer-la a casa aquí teniu la recepta:

INGREDIENTS

–        300 grams de sucre
–        3 ous
–        300 grams de farina
–         La pela d’una llimona ratllada
–         Un got ple d’oli d’oliva
–         Mig got de llet
–         Un sobre de llevat en pols
–         50 grams de pinyons
–         50 grams d’ametlles ratllades 
ESTRIS     
–         Un bol
–         Un batedor
–         Safata de llauna
–         Paper d’alumini
–         Un forn
–         Un ganivet 

PREPARACIÓ

  1. Per començar a preparar la pasta barregeu dins d’un bol els ous i el sucre fins que quedi espumós.
  2. Després poseu-hi la llet, l’oli i la pela ratllada de la llimona. Remeneu-ho tot bé amb un batedor.
  3. Finalment afegiu la farina i el llevat en pols. Seguiu remenant fins que la pasta estigui ben barrejada.
  4. Tot seguit col·loqueu la pasta en una safata de llauna revestida en el seu interior de paper d’alumini i poseu-la a coure al forn ja calent.
  5. Al cap de 10 minuts, traieu la safata del forn i escampeu els pinyons i les ametlles per damunt de la coca.
  6. Uns vint minuts més tard retireu la safata del forn, després de comprovar que la coca ja és cuita introduïu en la pasta un ganivet i veieu que surt net.
  7. Un cop freda ja us la podeu menjar. Bon profit!