Punts de llibre de les comarques i més

Hola, nosaltres són la Victòria i el Xavi de 4t d’ESO A de l’Ins Puig-reig. Avui a classe de llatí hem acabat els punts de llibre que van començar abans de les vacances de Nadal. Aprofitant que van jugar a les comarques, hem copiat el mapa, hem posat la capital i les poblacions més importants. Desprès del mateix enllaç hem copiat el topònim i el gentilici de la comarca i de la capital. A més hem copiat també al final l’enllaç. Les comarques que hem fet són el Berguedà i el Maresme.
Volien penjar les fotografies que els hem fet, però no hem pogut. A veure si aquesta tarda o demà ho podem fer.
Fins aviat.

Bon dia, ara pengem les fotografies dels punts de llibre:

Més Gentilicis… de Comarques !!!

Hola, són la Mariona i l’Anna de 4t d’ESO de l’Ins Puig-reig. Hem jugat a les comarques, molt difícil a partir del 2n nivell… Nosaltres . seguint l’enllaç que hi ha al bloc, hem buscat el topònim i el gentilici tant de les comarques que ens envolten, com de les seves capitals. Hem fet OSONA, BERGUEDÀ i BAGES.
OSONA: Del topònim Ausa, surt el gentilici osonenc i ausetà. La seva capital és VIC i el seu topònim concorda amb el de la comarca, Ausa.
BAGES: No hem trobat el topònim de la comarca, però si el seu gentilici, bagenc. La seva capital és Manresa i el topònim d’aquesta és Minorisa.
BERGUEDÀ: Aquesta és la nostra comarca. El seu gentilici és berguedans, del topònim bergistans o bargusis. La seva capital és Berga i el seu topònim és Bergium.

Més Topònims !!!!

Hola, sóm la Laia, Dalila i l’Alba de 1r Batx. de l’Ins Puig-Reig, avui a classe continuem la nostra tasca:
Iuncaria és la Jonquera, Emporion( Empúries ), Barcino ( Barcelona), Tarraco (Tarragona),Dertosa ( Tortosa),Ilerda (Lleida), Urci (Possible Almeria), Sexi (Almuñecar), Malaca (Màlaga), Carteia (Algeciras ) , Gades ( Cadis ), Acci ( Guadix )Urso (Osuna) i Corduba ( Còrdova ).