Esclaves i gladiadors

Mira aquest vídeo, és un fragment de la pel·lícula Espartaco, de 1960. L’acció passa en una escola de gladiadors. Un grup de patricis volen veure una lluita a mort entre dues parelles de gladiadors. Observa les grans diferències  entre les persones: com els patricis tracten l’esclava, com els mateixos patricis parlen i fan broma mentre els gladiadors esperen el seu torn per a lluitar… Després pots escriure un comentari.

Espartaco

Impressionistes

Els impressionistes eren un grup de pintors francesos que, a la segona meitat del segle XIX,  van canviar la forma de mirar i de pintar les persones, els objectes i els paisatges. Convençuts de què per a explicar el món tal com era ja existia la fotografia,  van trencar totes les regles acadèmiques i van pintar d’una forma personal. Monet, Pissarro, Degas, Renoir… i més tard els post-impressionistes, com Van Gogh i Gauguin, van ser els iniciadors de l’art modern. En aquest video t’expliquen una mica tota aquesta història.Clica a l’enllaç de sota i el veuràs.  Després pots escriure un comentari. O no.

http://www.youtube.com/watch?v=3dqhtBEvtGQ

Goya

Francisco de Goya y Lucientes és el gran pintor espanyol dels segles XVIII i XIX. Durant la seva llarga vida, va morir als 82 anys, va treballar molts estils artístics, fent les seves primeres obres en època barroca i convertint-se en un precursor de l’impressionisme en els darrers quadres que va pintar.  Aquest video, una mica llarg, fa un recorregut per la majoria de les seves obres. Després pots escriure un comentari.
Goya[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/yKA45gYMd_4" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Antoni Gaudí

Antoni Gaudí és l’arquitecte modernista més conegut. Les seves obres es troben sobretot a Barcelona, però també a Lleó, Cantàbria, La Pobla de Lillet, Garraf… Va ser un artista amb una creativitat immensa i grans coneixements tècnics. Mira aquest video on hi ha un recull de pràcticament totes les seves obres. La música és de Haendel, poca broma, un dels millors músics barrocs. Després pots escriure un comentari.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/tqXpBjHSo4k" width="425" height="350" wmode="transparent" /]