SOTERRANI DEL VILUMARA

pict0049c.jpgpict0056c.jpgpict0055c.jpgpict0051c.jpgpict0075c.jpgpict0061c.jpg

Alguns alumnes de 1r d’ESO voliem baixar al soterrani de l’IES (com sabeu, antiga fàbrica tèxtil) per fer un article per a la revista. En Josep Maria Ciutat, com a responsable, va acceptar acompanyar-nos amb la condició  que vinguessin més professors.

Ens va explicar que els túnels tenien la finalitat de controlar la temperatura de la fàbrica, ens va ensenyar les resistències i les turbines que dispersaven l’aire calent a través dels túnels, de cantonades rodones per facilitar la circulació, i les reixetes per on sortia l’aire calent a la fàbrica.

Alguns túnels són amples, però altres són tan estrets que havíem de caminar d’un a un.

Des d’aquí es controlava també el funcionament i la seguretat de fàbrica.

Hi ha llum elèctrica i no hi ha ni rates ni escarabats, encara que s’ha de caminar amb cura ja que fa temps que no baixa ningú i està una mica abandonat.

Es volia fer un museu però la Generalitat i l’antic amo, el senyor Vilumara, no es van posar d’acord, algun dia, pot ser, serà possible.

L’explicació va ser molt interessant. Gràcies Josep Maria.

3 thoughts on “SOTERRANI DEL VILUMARA

  1. Francesc

    Carmen, ens va agradar molt la visita o almens a mi

    GRACIES PER LA VISITA, Francesc

  2. Sergi

    Carmen, va ser d’alló mes divertit, apasionant i superinteresant, considero que va ser un privilegi, perque no es pot baixar perque si, s’ha de baixar per un motiu. Jo personalment penso que va ser una cosa única.
    I Carmen, a tu et va agradar la visita?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *