XIV Jornada Pedagògica

A diferència d’altres anys, aquest curs la Jornada Pedagògica amb famílies la celebrem tot just quan encara no portem ni dos mesos de curs. El lema de la Jornada, “Més enllà del camí fàcil”, deixa clar que la cultura de l’esforç i l’autosuperació són valors i pilars fonamentals per tenir èxit a la vida. L’escola no pot deixar de banda inculcar aquests valors i l’empoderament dels nostres alumnes. Al llarg del curs s’anirà treballant de forma regular i es farà la cloenda amb un congrès on s’arribarà, com sempre, a uns acords d’escola.

La Jornada ha començat amb una presentació dels representants de les classes de diferents experiències del que han fet fins ara per millorar el dia a dia de l’escola i quins objectius es plantegen per aconseguir-lo. En aquesta presentació hi ha un breu resum.

 

Seguidament la psicopedagoga i terapeuta Anna Serra Dolcet ha realitzat un taller conferència per les famílies i mestres, en el que ens ha fet participar i reflexionar sobre el tema. Sense dubtes ha estat molt interessant.

 

Eix Transversal i XIII Jornada Pedagògica

Ahir dijous 9 de juny de 2022 s’ha realitzat la cloenda de l’eix transversal d’enguany: Coeducació.

Durant el matí vam  celebrar El Congrés on els grups classe van explicar i  visitar la “fira-exposició” dels treballs de les comunitats de l’escola.

Posteriorment es va realitzar una reunió del consell d’alumnes on es van redactar uns acords a nivell d’escola sobre la coeducació.

A la tarda es va realitzar la XIII Trobada Pedagògica amb les famílies. En primer lloc les famílies van poder visitar l’exposició dels treballs de les diferents comunitats, i també assistir a la presentació realitzada, com a mostra, per part dels alumnes de 3rB i 6è. Posteriorment l’experta Ana Cruz (Formadora de la Cooperativa Candela) va realitzar una xerrada i un taller molt interessant (“Ni prínceps blaus ni princeses promeses”) per les famílies.

XII Jornada Pedagògica

Aquest curs 20-21 sí hem pogut realitzar la Jornada Pedagògica, i ja són 12. Aquesta vegada el tema ha estat el treball de la perspectiva STEAM a l’escola. Hem gaudit de la xerrada de l’experta en el tema Digna Couso, que ens ha fet molt més entenedor, què és això de treballar sota la perspectiva STEAM. Posteriorment hem visionat un breu recull d’imatges d’activitats i moments STEAM a les aules. Un altre moment important de la jornada ha estat la mostra de pràctiques STEAM per par de tres grups de l’escola:

-Per què s’estan extingint el tigres de bengala? (alumnes de P3 i P4)

-Què és això de la tensió superficial? (alumnes de 3r)

-Construïm el nostre propi Leonardome (alumnes de 5è)

També hi ha hagut una exposició de tots els cursos de l’escola , a través de CODIS QR (properament), de videos curts sobre pràctiques STEAM.

Properament publicarem el video sencer de la Jornada Pedagògica.

 

El deures…

Després d’una profunda reflexió i debat a nivell de claustre, s’ha elaborat un document, partint de la nova visió d’escola, sobre els deures.

Jornades de reflexió i debat

Durant aquest mes d’octubre el claustre de l’escola ha dedicat cinc sessions de debat i reflexió sobre el treball sistemàtic i els deures, d’acord amb la nova visió d’escola. Han estat unes jornades molt profitoses i de gran contingut pedagògic, en les quals s’han arribat a uns acords que es reflectiran en un document que es farà arribar a la comunitat educativa properament.


XI Jornada Pedagògica

Avui 13 de juny de 2019 hem realitzat la XI Trobada pedagògica. La sessió s’ha iniciat amb una dinàmica de so i percusió en la que tots els assistents han participat activament. En acabar, una representació d’alumnes del consell d’infants han explicat als pares i mestres la seva visió de l’escola que volen. Finalment s’ha fet una presentació sobre les actuacions que ja es comencen a dur a terme arran de la visió d’escola de pares i mestres (realitzada el curs passat) i de la dels alumnes d’aquest curs. El camí en la construcció de l’escola que volem pels nostres alumnes/fills està iniciat…

Jornades de reflexió i debat

Al llarg de les dos últimes setmanes de febrer, estem dedicant sessions diàries per reflexionar i debatre diferents aspectes sorgits de la visió d’escola aportada per famílies, alumnes i mestres: l’entorn als projectes d’aula, els descansos dels alumnes a la jornada lectiva i el treball sistemàtic.

D’aquest debat sorgiran una sèrie d’acords que s’aniran implementant els propers cursos.


Escola Nova 21: jornada de treball i projecció de pel·lícula

El passat dimecres dia 3 d’octubre vàrem acollir la primera trobada 18-19 de la xarxa Badabadocs d’Escola Nova 21. Va ser una trobada molt energètica i engrescadora, en la que vam rebre comentaris molt positius dels mestres que van visitar espais de la nostra escola, que mostraven el nostre marc metodològic i deixaven veure la feina feta per concretar la visió d’escola.

Dins del marc d’EN21, aquest dimarts 9 d’octubre, s’ha fet extensiu a totes les escoles i instituts de Castellar la projecció  de la pel·lícula “The Most Likely to succeed” a l’Auditori del Mirador. Aquest documental, proporcionat per la xarxa escola nova 21, ens convida a continuar somiant i creant la nostra visió d’escola, posant la mirada en la transformació educativa a secundària, provocada pels canvis socials i econòmics.

 


X Jornada Pedagògica: … i ara cap a on?

El dijous 7 de juny es va fer una nova jornada pedagògica, la desena. Aquesta vegada el tema era …I ara cap a on?. Aquesta vegada, ha estat una comissió de pares qui ha portat el pes de la jornada.

Després de 10 anys d’escola, i amb un projecte de centre consolidat, s’ha generat un espai de reflexió entre pares i mestres sobre l’escola que volem pels nostres alumnes / fills en els propers anys. Els punts de coincidència han estat molts, tant en com volem que siguin els alumnes/fills d’aquí 20 anys, com en les competències claus i valors que ha de desenvolupar l’escola. Una reflexió final amb les idees claus sorgides ens “dibuixa” el model d’escola que volem pels proper cursos. Tots marxem amb una bona sensació…

Congrés EducAcció

El passat dissabte dia 21 d’abril es va celebrar a la localitat de Vilafranca (Castelló) el III Congrés EducAcció. En un recinte ple amb mé de 250 inscrits i la presència del conseller de cultura de la Comunitat Valenciana,  professionals de l’educació van explicar diferents experiències educatives portades a terme en els respectius centres. La nostra escola hi va participar amb una representació de mestres, que sota el títol Nous models organitzatius,  van explicar  com entenem què és aprendre i l’escola que entre tots fem.