Avui hem passat el vídeo de comiat i l’ha vist tota l’escola…
Aquí us el deixem!
Avui hem passat el vídeo de comiat i l’ha vist tota l’escola…
Aquí us el deixem!
El dissabte 20 de juny de 2009 es van celebrar els desens premis de Poesia en Acció a l’Ateneu de Ciutat Vella. El Ramim (de sisè), el Dani (de quart) i el Joan Carlo (de segon) hi vam anar ja que ens van seleccionar les poesies i les van publicar en un llibre que recull totes les poesies premiades d’enguany.
Quan vam pujar a l´escenari vam llegir les nostres poesies i ens van donar una piruleta i un diploma. Quasi totes les mestres que ens havien acompanyat a l´acte van pujar a l’escenari i a la directora li van donar uns llibres per tenir-los a la biblioteca de l´escola i poder-los llegir.
En aquest acte no només vam escoltar les poesies sinó que també vam veure un titellaire que feia molta gràcia.
Ens va agradar molt l´acte.
RAMIM I KENY
Aquest curs hem fet un vídeo que es diu “El misteri del Drassanes”. Ens ho hem passat molt bé fent-lo encara que ens hem equivocat una mica.
A la mostra de vídeo de Ciutat Vella la pel.lícula va ser una de les tres seleccionades.
L’argument tracta sobre un nen que té un mal son i sommia que van desapareixent els nens i les nenes de la classe i … què passarà?
Mireu el vídeo, esperem que us agradi molt i us ho passeu molt bé veient-lo .
A socials estem treball la Guerra Civil Espanyola, i ho estem fent a partir d’una WEBQUEST.
La tasca que hem de realitzar és transformar la història en còmic. Per fer-ho primer hem d´entrevistar a la gent que va viure la guerra, per tan entrevistarem als avis.
El dia 13 de maig van veure un video de la Guerra Civil, i l’endemà vam anar a visitar el refuig del Poble Sec.
Després de fer les entrevistes i anar d’excursió començarem a fer el còmic.
Aquí teniu les fotografies de la sortida al refugi.
El dia 26 març va venir a la classe un historiador que es deia Manfred per explicar-nos la historia de l’11 de setembre. Ens va agradar la seva manera d’explicar les coses. Vam aprender que Anglaterra es va unir amb Catalunya i després la va traïr. Catalunya es va quedar indefensa contra Castella i França. Barcelona va resistir 11 mesos (3.000 Catalans contra 50.000 Castellans i Françesos).
Als Barcelonins els hi van donar la oportunitat de rendir-se però no van voler perquè els hi treurien el seu govern i van continuar lluitant fins a la seva derrota definitiva l’11 de setembre de 1714.
Aquí podeu sentir la xerrada d’en Manfred.
El 23 d’abril es van celebrar els Jocs Florals de l’escola i el premi de poesia de la nostra classe el va guanyar el Ramim.
El 12 de maig es van fer, al Palau de la Música, el Jocs Florals de Ciutat Vella i hi van assistir el Ramim, com a guanyador dels Jocs Florals de 6è, i l’Onni en representació de
tota la classe perquè la nostra pel·lícula va ser una de les tres seleccionades a la Mostra curts de Ciutat Vella.Com a regal per la pel·lícula ens van donar dues webcam i una flor. Al Ramim, encara que no va guanyar , li van donar una flor i un llibre.
A continuació us escrivim la poesia d’en Ramim.
GUERNICA
Picasso pinta la guerra
tristesa, por i dolor.
El quadre crida
Guernica crida.
La mare plora el seu fill mort
el toro espantat mira l’horror.
El quadre crida
Guernica crida
El cavall ferit plora de por
crits, por i dolor.
El quadre crida
Guernica crida.
Prou bombes, prou crits
prou guerra, prou dolor.
El poble crida
Picasso crida.
El dimecres dia 19 de novembre a les 3, els de 6è vam anar a descobrir restes de l’antiga Barcino. Vam veure un tros d’aqüeducte i vam caminar pels carrers més importants de la ciutat romana: el Cardo i Decumanus.
També vam visitar la part més alta de Barcino, el Monts Taber, i vam anar a veure el cementiri on encara s’hi conserven unes quantes tombes.
Mentre miràvem les restes anàvem omplint un full i fent fotos. En acabar la sortida tornarem a l’escola.
Aquí teniu les nostres fotografies
DINA I LA CLASSE DE 6È
Aquest curs, com cada any, hem tornat a fer panellets a l’escola. A continuació escrivim la recepta per si algú s’anima i els vol fer a casa.
INGREDIENTS
Patates
Sucre
Ametlla picada
Ametlla ratllada
Coco ratllat
Ametlla sencera
Pinyons
Xocolata ratllada
Farina
PROCÉS:
El primer que hem de fer és bullir la patata. Quan la tenim ben aixafada posem el sucre i l´ametlla i ho barregem fins que ens queda una massa compacta.
Aleshores hem agafat la massa i amb les mans hem fet formes: boles, xurros, piràmides, cares…
A continuació hem arrebossat les formes amb coco, xocolata o li hem posat ametlla sencera o pinyons.
Per acabar hem posat els panellets al forn.
Voleu veure com hem fet els panellets?
Fa molts i molts anys en un poble molt petit hi vivia una família que havia tingut un fill.
La gent del poble deia que aquell nen era fill del diable, perquè deien que quan l’abraçaven o li feien un petó sempre succeïa alguna cosa estranya. Per exemple cada 2 mesos passava un remolí de vent.
Un dia els pares que ja n’estaven farts i no podien més, volien desfer-se d’ell però sempre que l’abandonaven en algun lloc, quan arribaven a casa el trobaven en el llit, i no se’n podien desfer de cap manera.
Finalment van passar 8 anys i el nen ja en tenia 9. La gent del poble com que ja estava tipa del nen li van fer una trampa. Com que al nen li agradava matar la gent, van pensar que la persona que li tocava morir aniria corrent fins al barranc i allà el tiraria d’alt a baix. Així va ser com van aconseguir matar el nen dimoni.
I des d’aquell moment la gent del poble van viure feliços per sempre més.
Jessela
Ahir, dimarts dia 14 d’Octubre de 2008, els nens i nenes de Cicle Superior vam anar en tren a les mines prehistòriques de Gavà.Quan vam arribar a Gavà vam anar a un parc per esmorzar. En acabar vam anar a les mines. En teniem moltes ganes!
El primer que vam veure a l’entrada del museu era un jardí que representava Gavà a l’època del Neolític.
Després vam entrar a una sala gran i fosca on una veu acompanyada d’unes imatges ens explicava com, l’any 1975, es van descobrir les mines. També ens van explicar què era la varicita (una pedra de color verd que els homes del Neolític utilitzaven per fer joies i que creien que tenia un caràcter màgic).
A continuació ens vam dividir en grups per veure unes sales amb vídeos i imatges que explicaven com era la vida al Neolític (com fabricaven eines i armes, com caçaven els animals, com feien el foc, com enterraven els morts…).
Tot seguit vam agafar un casc cadascú i vam entrar a les mines que eren uns túnels de diferents mides que portaven a unes sales.
Finalment vam anar a dinar i a jugar al parc. També vam cantar i ballar dalt d´un escenari.
A dos quarts de cinc vam arribar a l’escola cansats però contents.
Us recomanem la visita a les mines de Gavà!
Aquí teniu les fotos de la sortida.