ATELIER DE CUISINE
Jeudi, le 16 Avril les élèves de français de 4 ESO sont allés à la cuisine pour y faire des crêpes savoureuses
Fer volar coets
A física i química de quart fem volar coets impulsats per la pressió de l’aigua per estudiar el principi d’acció – reacció.
Si voleu fer un coet necessiteu:
• Una ampolla plàstica de dos litres de refresc.
• Un suro.
• Un inflador.
• Aigua.
• Algun objecte per sostenir el vostre míssil.
Col·loqueu aigua a l’ampolla, tapeu amb un suro i introduïu la punxa de l’ inflador dins, cuidant que a l’extrem interior de l’ampolla sobresurti la punta de la punxa, ja que és per on més tard entrarà l’aire.
Quan el sistema estigui preparat, col·loqueu l’ampolla amb el suro cap avall i la sosteniu amb alguna cosa, mai amb la mà. Després es pot començar l’experiment introduint aire amb el inflador cap a dins de l’ampolla. Com més ràpid es faci més veloç serà el coet.
La pressió de l’aire que s’introdueix surt pel costat més feble del coet, el suro. L’alliberament d’aquesta pressió impulsarà el vostre coet.
Interpretació poètica
El matí de dimecres 18 de març 24 alumnes de 4t acompanyats pels professors Hèctor Moret i Jordi Sànchez Torrens, i l’alumna en pràctiques Laura Córdoba, vam assistir al taller “Interpretació poètica” al CaixaForum. L’experència va ser força satisfactòria i repetible en pròxims cursos.
Xerrada escola empresa
El 21 de gener ens va visitat el sr. Ignasi Rafel, professor titular d’ESADE, en qualitat d’empresari de Talman Group.
Coneix el funcionament dels ferrocarrils
El 3 de febrer hem conegut com funciona la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, un exemple de fusió entre tecnologia i servei.
Destaquem la importància de l’equip humà i tecnològic necessari per aconseguir una determinada freqüència de trens, amb seguretat per als viatgers, les 24 hores del dia (taller, logística…).






