L’origen de la Generalitat, en còmic

El Centre Municipal de Cultura de Cervera acaba de publicar el còmic Viatge a l’origen de la Generalitat. Es tracta d’un nou recurs que recrea en clau de viatge històric dels dos protagonistes, l’arxiver Magí i la seva neboda Magda, els costums del segle XIV. El centre d’atenció són les Corts generals que el rei Pere III va convocar a Cervera l’any 1359 i que van ser l’embrió del primer Govern del General o Generalitat.

El text, que ofereix facilitat de lectura per a qualsevol edat i està escrit amb absolut rigor històric, és de la historiadora local M. Teresa Salat;  les il·lustracions són del dibuixant Ton Granell.

L’argument gira al voltant del robatori d’un dels documents redactats en la sessió de les Corts esmentades, que encara avui es conserva a l’Arxiu Comarcal de la Segarra, i que porta els protagonistes a un viatge en la història gràcies al peculiar mòbil i certs poders de bruixa que posseeix la neboda de l’arxiver.

La publicació estarà disponible a través de les llibreries locals, del propi CMC i de la distribuïdora ABACUS.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *