Featured

Especial optatives de 4t d’ESO

Els alumnes de 3r d’ESO han de triar aquests dies entre cinc itineraris per fer a 4t: el científic, tecnològic, social, humanístic i artístic.
Cada itinerari té associades diverses matèries, que hauran de cursar juntament amb les assignatures comunes de tot el nivell.
Ho ha explicat el coordinador de 4t, Jordi Rodríguez, en una entrevista realitzada per Manel Temprado.

Featured

Optatives de 3r d’ESO

En aquest espai Manel Temprado conversa amb la coordinadora de 3r d’ESO, Ariadna Díez, per donar a conèixer les matèries optatives que l’alumnat de 2n pot triar de cara al curs que ve.
També parlem amb el professorat i alumnes d’Emprenedoria, Alemany, Francès, Cultura Clàssica
i Audiovisual per conèixer més a fons el contingut d’aquestes assignatures que s’imparteixen actualment -totes menys Audiovisual, que és la novetat del proper curs- a 3r.

Featured

L’anticlub: arguments de la lectura

Un grup de nou nens i nenes, que són companys de classe de 6è de primària a 3r d’ESO, formen un grup especial, un “anticlub” amb el qual intenten lluitar contra les injustícies que troben. Aquestes es reflecteixen en els diversos capítols de l’obra: “La cuinera masclista” (on una cuinera posava més menjar als nens que a les nenes), ”El quiosquer de les males puces”, “Missatges via ordinador”, “La revisió mèdica”…

Àngel Burgas, el seu autor, ha fet en diversos anys xerrades sobre L’anticlub als alumnes de 1r d’ESO del nostre institut, que en general queden entusiasmats amb el contingut de l’obra que es llegeix a la matèria de Llengua Catalana.
Coneguem, però, què en pensa del llibre l’alumnat del curs 2020-2021 que recentment l’ha acabat de llegir a través d’aquest espai realitzat per la classe de 1r B.

Featured

L’entrevista: Pau Puigdemont, guanyador del Bolleré de narrativa

L’estudiant de 2n de Batxillerat Humanístic Pau Puigdemont ha guanyat el primer premi de la categoria B (12-16 anys) dels XII Premis Bolleré de relats breus, que promou l’Ajuntament a través de la Biblioteca Comarcal.

Pau Puigdemont, un jove de 16 anys, s’ha emportat els 200€ amb els quals està dotat aquest premi gràcies a la narració titulada Aspiracions ofegades, que té com a motor la disputa d’un noble per l’herència d’una casa.

Entre els finalistes d’aquest guardó hi ha quedat el seu germà bessó, Nil Puigdemont, que cursa el 2n de Batxillerat Tecnològic al nostre centre.

Pau Puigdemont ha explicat a Serrallarga Ràdio l’argument de la seva obra. També ha parlat de literatura, del batxillerat i de com afronta la selectivitat. Tant ell com el seu germà van passar de 1r a 3r d’ESO, ja que van ser diagnosticats com a alumnes amb altes capacitats.
Pau Puigdemont vol estudiar el curs que ve Història a la Universitat de Girona.

Featured

L’institut de la vela

En aquest espai radiofònic, Manel Temprado parla de l’itinerari de Vela que el nostre institut imparteix durant els quatre cursos de l’ESO als alumnes que trien aquesta modalitat.
Hi intervenen el cap del Departament d’Educació Física, Natxo Beneyto, i els alumnes Abril Vilar i Florín Stan, de 2n B.

Els alumnes que no cursen Educació Física a l’institut es desplacen al Club de Vela Blanes durant tres hores a la setmana i en dos trimestres, el primer i el tercer, ja que durant el segon fan activitats físiques a la Ciutat Esportiva.

El cap del Departament d’Educació Física ha destacat que la Vela és una matèria molt segura, ja que es fa a l’aire lliure i se segueixen totes les mesures anti-COVID. També ha apuntat que en cada sessió hi ha una part teòrica i una altra de pràctica, on els alumnes naveguen cada curs de forma més autònoma.

Featured

L’entrevista al director de l’institut

En aquest primer espai de la temporada entrevistem el director de l’institut, Rubén Fernández, que fa balanç del primer mes d’un curs marcat per les mesures preses contra la propagació de la COVID.


Entre les accions hi ha la constant ventilació, neteja i desinfecció dels espais, la disminució de l’alumnat per aula, l’ús obligatori de les mascaretes, les entrades i sortides esglaonades i la realització d’horaris de patis diferenciats entre diversos nivells.
Les programacions de les matèries preveuen els treballs en línia que els alumnes haurien de fer en cas que fossin confinats a través de plataformes com el Google Classroom i el moodle.
Fins ara no hi ha hagut propagació del coronavirus en els pocs positius que s’han detectat, cosa que demostra que el centre educatiu és un lloc segur, segons ha manifestat el director en aquesta entrevista, on ha agraït la col·laboració de les famílies i l’alumnat.
Rubén Fernández també ha recordat que les informacions oficials sobre com s’ha d’actuar en casos de positius són les que provenen directament de l’institut, que també informa a través del correu electrònic.
El professor Manel Temprado ha estat l’encarregat de conduir l’entrevista.

Featured

L’oferta de cicles formatius: alta ocupabilitat

En aquest espai de Serrallarga Ràdio pots conèixer a fons l’àmplia i variada oferta formativa de cicles de grau mitjà i superior de què disposa l’Institut Serrallarga.

En aquest programa Manel Temprado parla amb: Fortu Solé, cap d’estudis de Cicles Formatius; Amparo Sarrión, cap del Departament de Comerç i Màrqueting; Jénifer Arévalo, cap del Departament d’Administratiu; Carme Salvatella, cap del Departament de Química Industrial; Josep Masnou, cap del Departament d’Electricitat; i Ainhoa Pastor, alumna de Màrqueting i Turisme que aquest any ha acabat els seus estudis.

Featured

Tertúlia sobre els estudis de batxillerat

Tertúlia amb el coordinador de 4t d’ESO i el cap d’estudis de Batxillerat, Jordi Rodríguez i Vicenç Gironès, que expliquen els canvis que es troben els alumnes quan accedeixen als estudis postobligatoris de batxillerat.
També participen en el programa els alumnes Lluc Gibert i Júlia Font (2n de batx.), i Clàudia Garcia i Isabel Stutje (4t d’ESO).

Entre d’altres temes, parlen de la tria de modalitats, matèries i del treball de recerca. Manel Temprado modera la tertúlia.

Featured

Tertúlia sobre les preinscripcions a 1r d’ESO

En aquest espai parlem de les preinscripcions a 1r d’ESO amb dos alumnes de 6è de primària,Tomàs Bedós i Roger Alum, i els seus pares, Tomàs Bedós i Cristina Valls, respectivament.
En aquest programa, conduït per Manel Temprado, els pares i els fills fan preguntes al director del centre, Rubén Fernández.

Gran part de les qüestions són les que es plantegen molts pares i mares a les jornades de portes obertes, quan van als centres per conèixer el seu projecte educatiu.
Aquest any, a causa del coronavirus, les jornades es van haver de suspendre.
Fer classes de vela és una de les apostes de l’institut, que també ofereix una hora lectiva més de català a 1r i de castellà a 2n d’ESO, a banda de fer classes d’anglès en grups adaptats al nivell de l’alumnat.

Featured

Novetats de cara al 3r trimestre

A Serrallarga Ràdio avui hem fet tertúlia amb el director, Rubén Fernández; la coordinadora de Mobilitat i professora de cicles, Marissa García; i la tutora de 4t ESO D, Raquel Massaguer. En aquest espai conduït per Manel Temprado s’han donat a conèixer i s’han comentat divereses informacions importants:

  • La selectivitat tindrà lloc del 7 al 9 de juliol.
  • El tercer trimestre començarà en línia quan acabi la Setmana Santa i s’avançarà matèria de forma telemàtica amb activitats competencials.
  • Les sortides d’un dia han quedat anul·lades i la resta, ajornades a l’inici del proper curs.
  • Aquests i altres temes, com les pràctiques d’ERASMUS  o les festes de graduació,  els podeu escoltar en aquest espai radiofònic.
Featured

Notes, selectivitat i suspensió de les FCT

En aquest programa de Serrallarga Ràdio conduït per Manel Temprado es parlen de diverses qúestions d’interès amb el director, Rubén Fernández, i amb Àlex Cugota, Vicenç Gironès i Fortu Solé, caps d’estudis d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, respectivament.
Així destaquen que en els propers dies es faran arribar els butlletins de notes a les famílies a través de correu electrònic. També que la selectivitat queda ajornada sense data i, finalment, es recorda que les pràctiques a les empreses (FCT) van quedar suspeses des del primer dia del confinament.
D’altra banda, el cap d’estudis de l’ESO ha destacat la importància que els alumnes facin aquests dies les tasques proposades pel professorat perquè no perdin el ritme escolar i ha indicat que, tot i que no són avaluables, sí que són valorables.

Featured

Mesures educatives arran del tancament pel coronavirus

En aquest espai Manel Temprado parla amb el director de l’institut, Rubén Fernández, i la secretària, Marta López, de les mesures adoptades per tal que els estudiants no perdin el ritme educatiu. També es tracta de les sortides i els seus pagaments i del període de preinscripcions, entre d’altres qüestions d’actualitat, arran de la crisi sanitària del coronavirus. L’espai aquest cop s’ha enregistrat des de casa de tots els participants mitjançant Skype.

Featured

L’entrevista a l’alcalde de Blanes


En aquest programa Manel Temprado entrevista l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz; i el director del nostre centre, Rubén Fernández.
A l’espai s’explica la visita que les autoritats municipals han fet a l’institut aquest dimarts, especialment a les dependències del PFI, IFE i a l’aula d’acollida.
L’alcalde anuncia un concurs de joves estudiants artistes de cara a participar en el pregó de Festa Major. També durant el programa es parla de la col·laboració entre l’Ajuntament i l’institut en el pessebre monumental, de la importància de la formació i de l’escola inclusiva. Entre d’altres temes d’interès també es tracten qüestions d’actualitat com el coronavirus i les conseqüències del temporal Gloria.

Més informació de la visita a la pàgina web municipal.

Featured

L’entrevista: Laura Piñero estudiarà amb beca al Canadà

L’alumna Laura Piñero, que actualment cursa 4t d’ESO D, ha aconseguit gràcies al seu brillant expedient acadèmic una beca a través de la Fundació Amancio Ortega. La beca consisteix en el següent: durant el curs 2020-2021 la Laura estudiarà al Canadà, concretament a l’Illa de Vancouver. Així doncs, cursarà el 1r de Batxillerat Científic allà.

Piñero ha estat entrevistada a Serrallarga Ràdio per Manel Temprado. En aquest programa també han intervingut alguns dels professors de Piñero: la seva tutora, Raquel Massaguer; Sergio García i Jordi Bota. A més, també hi han participat les seves amigues i companyes Candela Louzan i Laia Gibert. Amb Gibert, Piñero ha compartit aula des de P3 al Pinya de Rosa i durant tota l’etapa d’infantil i primària. També actualment al Serrallarga.

 

Featured

L’entrevista: 4t d’ESO

En aquest espai parlem de les competències bàsiques que han fet els alumnes de 4t d’ESO. Per fer-ho, hem conversat amb el coordinador de 4t, Jordi Rodríguez; i els alumnes Marc Pouget, Samuel Fortes i Candela Louzan, amb l’Ona Moyes d’oient.
També en aquest espai conduït per Manel Temprado es parlen dels tallers d’FP i de l’orientació educativa.

 

Featured

La banda sonora del vídeo

L’alumne Jandro López ha gravat, en el Dia Mundial de la Ràdio, la banda sonora del vídeo promocional de l’institut, que aquests dies estan realitzant els alumnes de 2n de Batxillerat Artístic.
Precisament, durant aquestes setmanes s’han enregistrat imatges de les diverses instal·lacions del centre, entre les quals hi ha l’estudi de Serrallarga Ràdio.

Featured

L’entrevista: Marta Trepat i Laiba Butt

En aquest espai, Manel Temprado parla amb la professora de Visual i Plàstica Marta Trepat i amb l’alumna Laiba Butt, de 3r C.
Conversen sobre el logotip de la ràdio -dissenyat per Trepat-, que van pintar als nostres estudis i d’altres temes molt interessants. En el programa parlen de l’assignatura Fonaments d’Història de l’art, de l’art en general i de la professió artística. Finalment, ens ofereixen recomanacions museístiques.

Featured

Exclusiva Microcuentos

Aquest és un espai de microcontes, relats molt breus, que han preparat els alumnes de PAM de 2n d’ESO, sota la direcció de la seva professora de Llengua i Literatura castellana Lourdes Domenech.

Han intervingut en el programa: Marcos Testa, Alén Carrasco, Benjamín Jofre, Antonio Domínguez, Ian Morillas, Atanás Stoyanov, Haile Ros, Maria Comellas, Suleman Ahmad, Enrique Prior, Lisbeth Hernández, Xenia López, Miren Infante i Braidel Medina.

Aquí teniu el guió del programa

 

Featured

La felicitació de Nadal de l’aula d’acollida


Els alumnes de l’aula d’acollida aquests dies l’han decorada i han après el significat de les tradicions nadalenques catalanes, com ara el tió i els àpats típics de Nadal i Sant Esteve.
També han compartit amb tot l’alumnat de l’aula com viuen en els seus països aquests dies que serviran per tancar i obrir un nou any.
Entre altres activitats, han jugat a la quina de Nadal i han preparat aquesta postal radiofònica on ens desitgen unes bones festes, i en diversos idiomes i de forma ben diversa.

Featured

Manifest per a l’eliminació de la violència envers les dones

En aquesta entrada podeu escoltar la lectura que hem fet a Serrallarga Ràdio del Manifest del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones; un escrit que ens ha fet arribar el Departament d’Educació de la Generalitat.

La lectura del Manifest ha anat a càrrec de professorat i alumnat del centre de 1r d’ESO.
D’altra banda, amb motiu d’aquesta jornada, el color lila predomina a la nostra pàgina web del centre durant tota aquesta setmana.

Featured

L’entrevista sobre el busseig i Finlàndia

Manel Temprado entrevista el professor d’Educació Física Fortu Solé i els alumnes Maria Gutiérrez i Marc Arcas, de 1r de Batxillerat D, per parlar de l’itinerari de busseig que realitzen amb Blanes-Sub. 12 alumnes del nostre centre practiquen busseig durant les hores d’Educació Física.
També 10 alumnes de Batxillerat viatjaran properament a Finlàndia per practicar esport en un programa de Mobilitat d’Erasmus.

Featured

Butlletí (20/11/19)

Continguts:

-L’Associació Esportiva Escolar Serrallarga ha organitzat una sortida a la Molina que tindrà lloc el 19 de desembre.

-Del 18 al 24 de novembre se celebra la Global Entrepreneurship Network , amb la participació de més de 170 països.

-L’IFE ha organitzat el Gran Recapte per recollir aliments per als més necessitats.

-La Fira Viu la Ciència va centrar els actes de la Setmana de la Ciència viscuda al nostre institut.

Featured

L’entrevista: Irene Carreró, tallers d’estudi assistit


La coordinadora CLIC, Irene Carreró, parla dels tallers d’estudi assistit que ofereix l’institut als nostres alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Els tallers són de llengua catalana, castellana, anglesa i matemàtiques, i es fan a la tarda.
Carreró també parla de l’aula d’acollida i, com a professora de Llengua i literatura catalanes, fa una sèrie d’interessants recomanacions literàries.