Premsa a les escoles 2023

El passat 14 de desembre, el periodista Jaume Domènech ha fet una xerrada a l’alumnat de 1r de Batxillerat sobre la veracitat dels mitjans informatius i les notícies falses.

Aquesta activitat forma part del programa “Premsa a les escoles” del Col·legi de Periodistes de Catalunya que té com a objectius millorar l’educació mediàtica, el coneixement i l’anàlisi crítica de l’actualitat.

2n de Batxillerat al Cau Ferrat

El 2 de novembre, l’alumnat de 2n de Batxillerat va visitar la vila de Sitges per conèixer el museu Maricel i el Cau Ferrat de l’artista polifacètic Santiago Rusiñol. Després de treballar a classe de Llengua i Literatura Catalanes el Modernisme i l’obra teatral modernista Aigües encantades de Puig i Ferrater, la sortida tenia com a propòsit acostar encara més a l’alumnat la figura i l’obra de l’escriptor i pintor Santiago Rusiñol.

Sant Jordi 2023

Divendres 21 d’abril el nostre centre va celebrar la diada de Sant Jordi. Entre altres activitats, els professors van lliurar els premis literaris dels Concurs de Català, consistents en un llibre, un diploma i la tradicional rosa. Gràcies a tots els participants i…

Enhorabona a tots els premiats!

 

Un escape room del Tirant lo Blanc

Aquest dilluns 27 de març els tres grups de 1r de Batxillerat han fet un escape room del Tirant lo Blanc, llibre de lectura de l’assignatura de Llengua i Literatura Catalanes. Mitjançant la gamificació i les activitats vivencials busquem afavorir la comprensió i la interiorització dels conceptes clau d’aquesta obra clàssica de la nostra literatura.

Moltes gràcies a l’AMPA de l’institut que s’ha fet càrrec de les despeses de l’activitat.

Sortides al Teatre

Els passats 17 i 23 de març l’alumnat de 3r d’ESO i 2n de Batxillerat va assistir a les representacions del musical L’alegria que passa de Dagoll Dagom al teatre Poliorama de Barcelona. Aquesta obra, que serà l’última de la històrica companyia, versiona un text clàssic de Santiago Rusiñol per portar-lo a la contemporaneïtat a través de la música i la dansa.

Amb aquestes dues sortides, el departament de Llengua i Literatura Catalanes tanca el cicle d’activitats al voltant del Modernisme i d’un dels seus impulsors, Santiago Rusiñol.

 

Pica Lletres 2023

Aquesta darrera setmana de gener, s’ha enregistrat a les instal·lacions del Canal Blau de Vilanova i la Geltrú el programa Pica Lletres, concurs que permet als adolescents competir i divertir-se participant d’una activitat pedagògica senzilla i engrescadora: lletrejar paraules en català.

El nostre institut hi ha participat amb dos grups d’alumnes de 3r d’ESO que han estat treballant les diferents mecàniques del concurs des de l’octubre. Al final, el que compta és que s’ho han passat i ho han fet realment bé. Aquí us deixem unes fotos amb els nostres picalletraires preferits.

2n Batxillerat coneix el Cau Ferrat

Aquesta setmana l’alumnat de 2n de Batxillerat ha visitat la vila de Sitges on ha conegut el palau Maricel i el museu del Cau Ferrat de l’artista polifacètic Santiago Rusiñol. Després de llegir la seva obra a la matèria de Llengua i Literatura Catalanes, la sortida tenia com a propòsit acostar encara més a l’alumnat la figura i l’obra de l’escriptor, impulsor del Modernisme a Catalunya.

A més, cal dir que al tercer trimestre l’alumnat d’aquest nivell també assistirà a la representació de L’alegria que passa,  versió musical d’una obra de Rusiñol que farà Dagoll Dagom al teatre Poliorama de Barcelona.

L’activitat ha estat finançada en part pel programa PROA +.

Treballs d’Estiu 2022

Els professors creiem necessari que reforcis alguns aspectes de la matèria mitjançant la lectura d’un o més llibres que o bé pots comprar o bé pots agafar en préstec de les biblioteques públiques municipals. Cal que triïs entre les lectures que aquí es presenten i realitzar la fitxa de lectura sobre el llibre escollit. Aquesta fitxa haurà de contemplar, com a mínim, els següents apartats: dades tècniques del llibre, argument, tema, personatges, espai, temps i valoració personal.

Cal que lliuris aquesta feina al setembre, durant el primer dia de curs, al professor de Llengua i Literatura Catalanes que t’imparteixi les classes i es valorarà positivament com una feina realitzada a la primera avaluació.

1r ESO

2n ESO

3r ESO

4t ESO

1r Batxillerat

 

Sant Jordi 2022

Divendres 22 d’abril el nostre centre ha celebrat la diada de Sant Jordi. Entre altres activitats, els professors han lliurat els premis literaris dels Concursos de Català i del Concurs de Mems, consistents en un llibre, un diploma i la tradicional rosa. Gràcies a tots els participants i…

Enhorabona a tots els premiats!