Coneix la placa Arduino UNO (R3)

Com ja saps, per a dur a terme la nostra programació i la simulació dels nostres programes, necessitarem la placa ARDUINO UNO (R3). A la imatge següent pots veure el muntatge de la simulació d’un semàfor, si passes el ratolí per sobre dels diferents punts veuràs què és cada element.

Això només és un exemple d’un dels muntatges que realitzarem per a practicar. Però abans de fer qualsevol tipus de muntatge, has de conèixer perfectament la placa que farem servir.  Dons aquí la teniu:

ArduinoUno_R3_Front_450px

Dons la primera activitat que es proposa és que a partir de la imatge anterior i fent servir l’utilitat Thinglink (que és amb la que s’ha realitzat la identificació dels elements del muntatge del semàfor a la seva foto) identifiqueu en grups de tres les diferents parts i components de la placa. Aquesta informació la podeu obtenir dels apunts de classe i de la pròpia pàgina del fabricant fent clic aquí.

Per començar a treballar amb Thinglink us pot servir d’ajuda el vídeo tutorial següent:

Fitxa tècnica de l’activitat:

Nom de l’activitat: Identifica les parts de la placa Arduino UNO

Àrea: Secundària

Matèria: Tecnologia

Nivell: 4t d’ESO

Descripció de l’activitat: Mitjançant la imatge de la placa i la utilitat Thinglink s’han d’identificar tots els elements comentats a classe, amb especial atenció a tots els pins de entrada i sortida. S’ha de compartir als comentaris d’aquesta entrada al bloc l’enllaç a la vostra imatge.

Organització de l’alumnat: Grup de 3 alumnes que treballaran junts en tot el projecte

Recursos necessaris per dur-la a terme: Imatge de la placa (descarregable directament des d’aquí), apunts de classe i web del fabricant.

Criteris d’avaluació: S’han d’identificar tots els elements comentats a classe, amb especial atenció a tots els pins de connexió amb les seves característiques ja siguin analògics o digitals, identificant-los amb indicadors de diferents colors. També s’haurà d’incloure un identificador amb un link a la pàgina del fabricant de la placa. Incloure correctament el link a la vostra imatge.

Autoria i/o referència web: activitat proposada per Juan Ant. Torres

Hola a tothom!

Avui comencem una nova aventura!   Què volem amb aquest bloc?

Dons que sigui l’inici un llarg camí d’aprenentatge on puguem iniciar-nos al món de la programació a l’àmbit de l’escola, d’una forma fàcil i intuïtiva amb Scratch for Arduino (S4A). Que sigui un punt de partida, per anar creixent dia a dia i fer d’aquest bloc un lloc per compartir experiències i nous projectes amb aquest entorn. Podem comptar amb vosaltres? Espero que sí.

Dons som-hi!!

Patata