Escola d’Hivern WQCat

Després de 8 anys fent l’Escola d’Estiu, amb un creixement important d’alumnes, la Comunitat Catalana de WebQuest amplia l’oferta de formació amb diversos cursos per a la temporada d’hivern.
Tindreu la possibilitat de triar cursos que començaran el mes d’octubre i el mes de gener.

Tots els continguts d’aquests cursos responen a la nostra manera d’entendre l’educació: la tecnologia ha d’estar sempre al servei del desenvolupament de les competències bàsiques. Posem èmfasi en la metodologia, una metodologia de construcció del coneixement mitjançant la realització de tasques, projectes innovadors, webquestes, resolució de problemes i recerca que els alumnes duen a terme de forma col·laborativa.

Si us interessa cliqueu al següent enllaç:
https://sites.google.com/site/escoladhiverndewebquestcat/home

Premi Viquiescoles

Els alumnes de 6è de Primària de l’Escola Roser Capdevila, han guanyat el Premi al Millor Grup del Concurs Viquiescoles convocat per Amical Viquipèdia durant la celebració del 10è Aniversari de la Viquipèdia en català.

Podeu veure les fases del projecte dels 44 articles creats i que actualment formen ja part de la Viquipèdia entrant a la wiki de l’escola.

Moltes felicitats a tots i a totes!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iHZ1YWlJBms[/youtube]

Educar para lo desconocido

El dissabte 16 d’octubre va estar a Barcelona el Dr. David Perkins per parlar d’Educar per al desconegut.
Podem llegir un excel·lent resum de la conferència, realitzat per la Guida Al·lès, al següent enllaç: Conferència David Perkins

I una sintètica entrevista sobre el tema al vídeo següent:

Multiculturalitat

El passat 13 d’octubre es va presentar a la seu central de la UOC de Barcelona, el llibre: “Metodologies, eines i estratègies TIC per a una educació multicultural a l’ESO”

La presentació va ser un acte inoblidable. Podeu llegir el resum de l’Acte i veure el muntatge fotogràfic als enllaços següents:

http://carme-barba.blogspot.com/2010/10/presentacio-multicultural.html
http://photopeach.com/album/njs0ck

1×1 – Projecte ‘One Laptop Per Child’

Conferència a càrrec de Nicholas Negroponte, del mes de febrer del 2006, fundador del MIT Media Lab i impulsor de la ONG OLPC (One Laptop Per Child), Projecte Educatiu que té com a objectiu proporcionar l’accés a qualsevol nen del món a l’educació mitjançant un ordinador portàtil.