Vídeos Cicle Superior 2015/16

Ja podeu descarregar-vos els vídeos del curs 2015/16 del cicle superior:

– Colònies de Barcelona (5è i 6è)
– Deltanatur (6è)
– Estació Biològica del Canal Vell (6è)
– Preparant el festival de fi de curs (6è)
– Moments a l’escola (6è)
– Sortida al camp de futbol.
– Projecte Londres (6è)

Clica aquí

Visita a l’Estació Biològica del Canal Vell

Dijous dia 22 d’octubre, els alumnes de 6è vam visitar l’Estació Biològica del Canal Vell. Es tracta d’una instal·lació del Parc Natural del Delta de l’Ebre situada en una de les àrees protegides més importants. En aquest centre es porten a terme activitats de rehabilitació de la fauna salvatge, recerca específica i programes d’educació ambiental.

Va ser una sortida molt interessant i, al mateix temps, lúdica i esportiva ja que vam dinar a la platja de la Marquesa i vam fer el trajecte d’anada i tornada amb bicicleta. UNS 25 Km EN TOTAL! BUFFFF! QUIN MAL DE CAMES!!!!

Aquí podeu veure algunes fotos del dia.

Si tens alguna informació interessant sobre algun animal salvatge malalt o ferit els ho pots comunicar a l’adreça que apareix aquí sota. Sovint, pot ser molt útil per la preservació i recuperació de l’espècie.

Tel. 977 267 082
e-mail: parc@ofitec.net

Experiment de laboratori

Els alumnes de cinquè de primària estem estudiant el tema de la matèria a l’assignatura de coneixement del medi. Hem après que hi ha diferents tipus de mescles i tècniques per separar-les com són: la decantació, la filtració, la imantació i la evaporació. Per comprendre millor aquests conceptes hem portat a terme un experiment a la clase i hem utilitzat diferents materials de laboratori: provetes, vasos precipitats, balança, embut, pipeta, tubs d’assaig, bec de Bunsen…

Aquí us deixem un recull de fotos per poder-ho comprovar.

Les noves tecnologies a l’aula

Mitjançant el programari lliure el docent disposa d’un interessant recurs per treballar diferents continguts curriculars. L’adaptabilitat i la interactivitat de programas com ara el JCic, l’Scratch i el Calc, fa d’aquests programes unes interessants eines de suport per reforçar conceptes i practicar continguts treballats a l’aula (http://blocs.xtec.cat/jcarlosh/)

Com a exemples pràctics d’aquestes noves teconologies, es poden veure els enllaços Catalunya rius i Catalunya relleu que són dues activitats relacionades amb el tema 7 de medi social de cinquè.

Un altre exemple pràctic d’aplicar l’Scratch a l’aula, es pot veure clicant aquí, que és una activitat per practicar el càlcul mental de sumes amb diferents nivells de dificultat.

Les properes activitats interactives a mostrar estaran relacionades amb els dictats.

Fent clic en Dictat1(fase de prova) es pot practicar un dictat de dotze paraules. Si tarda molt en obrir el fitxer, provar de fer clic en Dictat1.1(fase de prova), que és un dictat de cinc paraules.

Una altra possibilitat de les noves tecnologies és accedir a una fitxa per reforçar algun contingut treballat a l’aula. Fent clic en fitxa1 es pot veure un exercici relacionat amb el tema 5 de matemàtiques de cinquè.

Escrivint oracions 1

Escrivint oracions 2

vocabulari 1

vocabulari 2

Dictat 1 de paraules

Escribiendo oraciones 1

Sortida a Món Natura

El passat divendres 17 d’octubre els alumnes de cinquè vam passar el dia a Món Natura. Després de visitar les instal·lacions, que són moltes i molt boniques, vam fer el taller de la sal i fins i tot vam perxar. Va ser molt divertit!
Una de les activitats en que van participar-hi es deia missatges de sal, que consistia en llegir uns missatges i després contestar unes preguntes referents a la sal. Us animeu a contestar-les clicant aquí?

Proves de competències bàsiques als alumnes de 6è.

 

prova

 

Els dies 8 i 9 de maig tindran lloc les proves d’avaluació d’educació primària adreçades als alumnes de 6è.

L’avaluació de sisè d’educació primària:

– És una avaluació externa de caràcter formatiu i orientador.
– Mesura el grau d’assoliment de competències bàsiques en acabar l’educació primària.
– Facilita informació als centres dels punts forts i febles en l’adquisició de les competències bàsiques de l’alumnat.
– Constitueix un instrument per a la millora dels resultats de l’alumnat.
– Afavoreix la transició de l’educació primària a l’educació secundària obligatòria.
– Permet disposar d’informació sobre el sistema educatiu català.

Què avalua?

La prova del 2013 avalua les mateixes competències que s’han avaluat en els anys anteriors:

– La competència lingüística en llengua catalana
– La competència lingüística en llengua castellana
– La competència lingüística en llengua estrangera (anglès)
– La competència matemàtica

A la pàgina de Família i Escola també hi trobareu el full informatiu adreçat a les famílies amb més informació sobre el cntingut de les proves.

La tardor als marcs de fotos…

Els alumnes de 6è de l’Escola Sant Miquel han estat elaborant durant el mes d’octubre marcs de fotos a partir de fulles seques.

Només amb cartolines, fulls de colors, tisores, cola i fulles seques dels arbres del pati hem aconseguit aquesta meravella de marcs de fotos.

Aquest any ens emportem un tros de tardor a casa!
Mireu el resultat!!!