La Sonia ha vingut a fer lligams

Ha vingut a la classe dels Taurons, la Sonia, mare de la Úrsula a explicar-nos el conte : “Un llibre”.
Els infants han estat molt contents de poder compartir aquesta estona amb la Sonia i la Úrsula de poder explicar coses de la seva mare als companys.
Ens agrada molt que els pares vinguin a fer activitats a l’aula!!

Sortida de P4 i P5 al Museu de la Ciència.

Aquest dijous, els coales, les girafes, els taurons i els dofins vam anar d’excursió al Museu de la Ciència de Barcelona. Vam fer l’activitat TOCA, TOCA!. En aquesta activitat podíem observar de molt a prop, i fins i tot tocar animals de tres hàbitats diferents: el desert, l’Amazones i el mar mediterrani.
De l’Amazones vam poder observar i tocar una granota. Havíem d’anar amb compte de no tocar la pell de dalt perquè és per on respira, però li vam poder tocar la panxa, també vam poder tocar un milpeus, el cargol gran i la serp, i vam poder observar la taràntula, l’escorpí i les granotetes de color groc i negre que eren animals verinosos.
Del desert vam tocar el llangardaix lleopard i el ratolí.
I del mar mediterrani vam tocar l’estrella de mar, que quan la giraves del revés al mig hi tenia un forat per on s’alimenta, la botifarra o cagarro de mar, que era molt llefiscós i s’encarrega de filtrar la terra, i l’eriçó de mar, que té les punxes per protegir-se dels atacs d’altres animals. Vam poder veure també diversos peixos i uns crancs mooolt petitons.
Després també vam fer la visita al bosc inundat, la rèplica exacta d’un tros de bosc inundat de la selva amazònica brasilera. Vam poder explorar no només la part inundada sinó també la seva relació amb la terra ferma. Vam gaudir de la visió subterrània, l’aèria, la pluja tropical… Vam veure peixos d’allò més estranys, algun molt grans que semblaven dinosaures, altres amb uns bigotis llarguíssims…
Per acabar vam fer una visita a la sala de ciència on vam poder realitzar diferents experiments.
Aquí teniu un tastet de les imatges d’aquest gran dia on ens vam convertir en científics!!

La Taurona Punxeta

Els nens i les nenes de la classe dels Taurons i les Taurones hem iniciat el projecte d’aquest animal.
Estem molt emocionats investigant, cercant informació, aprenent…
Quan va arribar la taurona Punxeta a la classe vam estar molt contents.
Aquí us deixem unes quantes imatges d’aquesta primera fase d’investigació i de la primera trobada amb la Taurona Punxeta!

Aquí teniu també la cançó del Tauró a la Vista d’Oriol Canals per poder gaudir tota la família amb el conte-ball-cançó.

Anem a la VINYA

Les taurones, les dofines, els taurons i els dofins hem anat a la vinya a investigar. Hem observat el canvi que ha produït la tardor als ceps, hem recollit pàmpols de molts colors, hem trobat caus de conills o talps, hem vist ametlles i ametllers, oliveres i caquis.
Hem gaudit un matí de l’entorn proper i hem après moltíssimes coses, i sobretot ens ho hem passat molt bé!!

A la recerca dels ous de xocolata!!

Com que s’acosta el dia de la Mona, els padrins de lectura de 6è han volgut fer un detall especial als seus fillols de P5.
S’han amagat ous de xocolata per l’escola i amb l’ajuda de pistes, els fillols i padrins junts, han hagut de trobar els ous per després menjar-se’ls molt de gust.
Han gaudit molt d’aquest joc com bons padrins i fillols.

EscolaSantJulia's PADRINS LECTURA-OUS XOCOLATA album on Photobucket