És originària del centre i el sud d’Amèrica. Es cultiva des de fa milers d´anys.
Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoides, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc.
Es consumeix el fruit immadur. El més habitual és consumir-lo cuit, en cremes o saltats de verdures. Es poden consumir les flors arrebossades i fregides.
Es una cucurbitàcia i el seu nom llatí es Cucurbita pepo. El fruit pot ser de diferents colors, de verd fosc, grocs o quasi blancs.
Les varietats de carbassó es classifiquen pe color de la pell.
És d’ origen tropical i, per tant, els agrada les altes temperatures de l’estiu. La sembra es pot fer ben entrada la primavera. La planta del carbassó ocupa molt d’espai. La collita comença a partir d’un a dos mesos del trasplantament i es continua durant tot l’estiu. El fruit es cull immadur ja que els fruits massa madurs i massa grans són molt fibrosos. El creixement dels fruits és molt ràpid i cal estar molt atent ja que en dos o tres dies se’ns pot passar la collita.