ALL

L’all es cultiva des de molt antic. Els antics egipcis i grecs ja l’utilitzaven com a planta medicinal. L’all és l’hortalissa amb més propietats medicinals doncs conté gran quantitat de compostos químics amb efectes beneficiosos per la salut. L’ús principal del l’all és com a condiment en qualsevol tipus de plat o salsa.

El seu nom científic és Allium sativum produeix un bulb a partir de les reserves acumulades a la base de les fulles. El bulb de l’all es diferencia perquè es desfà en unes unitats anomenades dents. Per formar el bulb necessita temperatures suaus i una duració del dia llarg. Hi ha dos grups de varietats: els alls blancs i els alls rosats. La plantació es fa a partir de les dents d’all. S’adapta molt bé a diferents climes i tolera l’hivern. Se sol cultivar de manera que la formació del bulb coincideixi amb la primavera. Si deixem assecar bé els alls es poden conservar durant molts mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *