Com és la neu?

Aprofitant que el darrer cap de setmana va nevar a Sabadell, aquesta setmana les Caputxetes vermelles i les Ratetes presumides han experimentat amb “la neu”.

Hem esbrinat que està formada d’aigua,  i que només cau dels núvols si fa molt molt fred ( ens ho diu el termòmetre, per sota de 0º). També hem après que si la mirem pel microscopi es veuen estrelles simètriques de 6 punxes. Hem vist a quins llocs del món sempre hi ha neu.

A més, l’hem barrejat amb aigua, amb sucre i amb sal. Amb aigua la neu es desfeia, amb sucre, no gaire, i amb sal es desfeia molt  ràpid. Per això tiren sal als carrers i les carreteres, així podem caminar i córrer sense relliscar. Molts dels menuts i menudes ens van dir que havien vist sal pels carrers aquests dies, d’altres deien que també es poden posar cadenes a les rodes dels cotxes per poder passar per sobre de la neu sense relliscar….

Ai, aquests menuts, saben molt i molt!

Si voleu veure les fotos, mireu, mireu…


Treballem la granja

Les Caputxetes Vermelles hem treballat la granja i hem descobert un munt de coses.

Hem après les diferents paraules relacionades amb la granja, hem observat un ou i hem fet hipotesis del neixament del pollet, hem observat que mengen les gallines, hem aprés a distingir els animals mamifers dels ovípars…

Ens ho passem molt bé aprenent i construint el nou coneixement.

Si voleu mirar les fotos cliqueu aquí.

Sortida al Parc Taulí(P4A)… Quin fred!

La darrera vegada que vam fer la sortida pels rodals de l’escola era TARDOR.

Quan les Ratetes van fer la sortida al Parc Taulí el passat divendres, van veure que tot estava ben diferent, ara és HIVERN!

Vam saludar la pedra Tortuga, vam passejar vam escollir entre el camí de l’esquerra i el de la dreta, vam jugar als parcs, vam saludar i acariciar l’arbre vell i el freixe (ara està ben nu, no li queda ni una fulla!), i vam veure ametllers florits. Vam parar l’orella i … uns coloms, unes tórtores, una parella de tudors i un gafarró cantaire van acompanyar el nostre passeig, fent-lo tranquil i sonor.

El cel estava ben tapat i semblava que en qualsevol moment començaria  a nevar…

Vam entrar a l’escola amb les mans fredes i vam fer un dibuix del que més ens havia agradat en un paper molt molt gran, que vam compartir. Primer vam haver de pensar  i comentar què volíem dibuixar, amb quin company/a, i en quina part del paper… Va ser una feina molt interessant, i després cada company/a va explicar el que havia dibuixat.

Mireu les fotos aquí.