L’incident del gronxador al pati del darrere

En Bruno, decideix fer-se un gronxador al arbre que tenian al pati del darrere, però necesitava un pneumàtic i una corda. La corda era fàcil de trobar en canvi el pneumàtic no, va anar a tots els soldas preguntant on en podía trobar un. El tenient Kotler li va dir al senyor Pavel que ajudés a en Bruno a trobar un pneumàtic, el van trobar i aleshores en Bruno va construir el gronxador.

Quan ja el tenia enllestit, es va pujar i es va balançejar-se amb tanta força que va caure dintre del forat del pneumàtic. Es va fer tant de mal que no podía aixecar-se del terra. El senyor Pavel, el va veure, el va agafar, el va portar fins a la cuina i li va curar les ferídes. Li va dir PREGUNTAR que on era la seva mare I EL BRUNO li va contestar que se N’havia anat a la ciutat a comprar.En arribar la mare a casa, li va dir a Bruno que pujes a la seva habitació, abans de arribar a les escales en Bruno va escoltar com la mare li donava las gràcies al senyor Pavel i li va dir que ella diria que HAVIA curat a en Bruno. A ell li va sentir SABER molt GREU malament que la seva mare S’ADJUDIQUÉS és fiqués el mérit d’una cosa que ella no havia fet.

La Maria

Al cap d’uns dies d’haver parlat amb el seu pare, en Bruno era al seu llit mirant el sostre quant la Maria, la criada, va entrar a la seva habitació amb les mans plenes de roba.

En Bruno li torna a dir que aquell lloc és horrible, que ell vol tornar a casa, en Bruno és pensava que la Maria estaria de la seva part però no va ser així. En Bruno va insultar al seu pare, dient que era un estúpid, la Maria es va enfadar amb ell i li va explicar la història de perquè va entrar a treballar a casa d’en Bruno. Li va dir que quan la seva mare va morir, el seu pare li va pagar totes les despeses del funeral i l’enterrament. Aleshores en Bruno és va quedar de pedra en escoltar allò que deien sobre el seu pare. EN AQUELL MOMENT llavors va entrar Gretel a la habitació i li va dir a Maria que li preparés el bany, en Bruno és va enfadar perquè Gretel ho podia fer ella sola.

Malalties, amor i família

A la Susie no li agrada el tema de la sida diu que si la tingues li HO diria a la persona que l’HA contagiat perquè no contaIÉS  ningù més. I no compren perquè li diuen SI-DA, ja que no dóna res de bo a ningú.

El Charlie, el noi que li va demanar el telèfon, li va trucar i ara parlen molt sovint encara que ella ja no quedi massa amb ell per què no vol descuidar els estudis. Tot bé amb ell, la Susie pensa que a ell li agrada ella.

El Pete encara està bojo per la Sandy, no sap que ella ja te un altre compromis. El Pete JA ÉS MAJOR D’EDAT ha cumplit la majoria de edat i s’ha fet major.Tambè per Nadal els seus cosins van anar a casa seva per menjar tots junts.

El pare

En Bruno decideix que HA DE PARLAR parlar amb el seu pare per saber qui era aquella gent i perquè havian deixat la casa de Berlín per vindre a viure aquella casa, que a ell no li agradava gens.

Quan en Bruno entra al despatx del seu pare, el pare li pregunta si li agrada la seva nova casa, que com és troba després d’haver deixat Berlín…
En Bruno li diu que ell vol tornar a Berlín, troba a faltar al seus amics, als seus avis…, el pare li contesta que és te que S’HA D’acostumbrar A aquella nova vida, que no podran tornar a Berlín durant una temporada llarga, tots dos començan a discutir i en Bruno se’n va a la seva habtació.

Les begudes alcohòliques i el primer petó

És Nadal i el nostre jove hipocondríac encara té més històries divertides per a nosaltres.

Quan la Cilla li demana que l’acompanyi a una festa, ell pensava que hi HAURIA nois de la seva edat, però es posa molt nerviós quan se n’adona que la festa és de la cosina de la Cilla que té divuit anys. Esta tan nerviós que quan la Cilla li passa una beguda alcohólica ell se la beu com si res, comença a parlar amb les persones, s’adapta a l’ambient però no se n’adona que estava bevent tota l’estona, i quan es va posar dret se’n va adonar que estava marejat, fent el ridícul i cridant l’atenció de mala manera.

Cilla no es va emprenyar amb ell, va trucar a casa seva i sa mare va venir a buscar-lo, i ella se’n va anar amb ell al cotxe, sort que es va seure al seient del davant perquè va acabar vomitar.

I és clar, al dia següent ressaca. Els sesus pares estaven disgustats amb ell, i la Sally fins i tot li va passar un treball que ella havia fet l’any passat sobre l’alcohol perquè se’l llegeixi.

Al treball posava coses molt interessants, com per exemple, que si beus des de jove i grans quantitats, pot afectar al teu servell, causar depressions i, si estàs embarassada, pot arribar fins i tot a matar al fetus.

La festa de cap d’any va ser realment perfecta per a en Peter, perquè va anar a la festa que feia en Sam, i va estar tota l’estona al costat de la Cilla, i passada la mitjanit, les coses milloraren més. El primer petò del nostre jove hipocondríac.

La Gretel

La germana del Bruno, la Gretel, és tres anys més gran que ell, li té una mica de por, pero a ell li dóna una mica de vergonya reconeixer la por, que té a la seva germana.

Els dos nens, descobreixen que al costat de casa seva hi ha gent que mai havien vist, tots dos es queden una bona estona mirant el que fan, hi ha homés joves, gent gran, nens… i van veure que els nens ploraven, però tant el Bruno com la Gretel no sabien el perquè ploraven ni què feia tota aquella gent al costat de casa.

Les coses van acabant i canvien

Les coses han canviat.

La Susie s’ha liat amb un noi que es diu Willie, han passat dies i tot anava bè fins que ell li va proposar que es fiquessin al llit junts i ella li va dir que no. Aleshores ell li va dedicar una frase que a ella no li va agradar perquè li va dir neneta , i tot entre ells va acabar malament.

El sida ara és un tema del que les seves amigues i ella parlen. La Susie encara no ha oblidat el que li va passar amb el Willie, per això comencen amb aquest tema.

LA MORT, LES PORS I EL DRAMA

La Susie i les seves amigues han decidit fer dieta, però va surtir malament perquè no totes ho feien com calia. Així que ho van deixar córrer.

El pare de la Sandy ha mort d’un atac de cor. Pete ha estat amb ella tota l’estona. Li diu a la Susie que la Sandy ha plorat molt, i que no accepta això que ha passat.

A la Susie no li agraden les coses dels morts, ella diu que va ser millor no anar a l’enterrament. No suporta la idea que el pare i la mare morin, per això no ha dormit en tota la nit i el Pete tampoc.

Han passat els dies i el Pete ha marxat a la universitat i ja li ha enviat una carta a la seva germana per dir-li com està a la universitat. La Susie s’ha posat trista perquè va morir un animal d’ella que es deia Pinko

Sobre les guerres

Ara s’explica que estan en guerra i no acaben mai. Quan es pensen que ja tot está acabat, comença una altra guerra per lluitar i es passen així molts anys. Al Jesper li agradava la Janicke i també pensava en la Lisa i l’Stefan, també en la seva familia. Durant un temps va esborrar de la memória al seu pare i la seva mare.

La Gestapo li va donar unes cartilles de racionament com a pagament i una pistola amb munició, i després l’havia deixat al mig del carrer. Però algú li agafa la pistola i li dóna una empenta molt forta. Durant el forcejament rep un tret. Va arrencar a córrer i tots els alemanys van venir de seguida, la majoria eren dones. Quan va arribar a casa va trucar a la seva amiga Karen per preguntar-li que havia passat però no hi havia telefonistes, devien estar fent vaga.
La vaga era tot un éxit, no hi havia ni transport ni teléfon, els treballadors no van anar a treballar.
Al doctor Best li van tallar l’aigua i la llum.
La Janike i l’Stefan es van oferir PER anar a buscar aigua al dipòsit. Però Hi havia mitja hora fins al dipósit. Quan van tornar la Janike va alucinar del que passava pel camí Va deixar la galleda, va esquitxar el terra immaculat del rebedor i va dir: “és increïble”.
Estaven preparant una gran foguerra al carrer per impedir que passessin  les patrulles alemanyes. Van encedre la foquera que feia una flama molt gran. Quan va arribar el camió del bombers van haver d’apagar el foc i després els bombers es van marxar. Peróal cap d’una estona va haver-hi foc de nou. Al moment van venir les tropes alemanyes i es van posar a disparar pels carrers. Una dona jove va caure ferida. Pel carrer hi havia unes 30 o 40 persones grans, peró solament va haver una ferida.
Els soldats i els bombers van marxar i la gent del poble van botar de nou foc a la foguera.

Susie

La Susie torna a la realitat i es dona en compte que el seu amor de vacances es una perduda de temps, creu que ja no el veurà mès.
Ha tornat a l’institut i ara esta indecisa, no sap quines materies escollir.
Tambè pense que les seves amigues paSsen d’ella perquè quan va picar a une de les seves amigues la seve mare li va dir que totes se n’han anat, llavors li fa molte rabia, però despres totes li diuen que li havien anat a acomprar un disc.
La Susie conta que a la Sheila li van millor les coses encare que s’esta recuperant del que li havia passat amb aixo de la violació, diu que primer no li voia contar a ningù, però que ho va fer primer per la radio anoniamamente ANÒNIMAMENT i ells li van aconsselar que ho conti als seus pares o el seu metge de la familia o que vingi a la radio i parli amb ells.
UnA altre vegade es menja el cap que si li agrada el Sam, que si al Lee el tornarà a veure,que si el pesat del seu germà es torna boig per la Sandy.