Tardor

Celebrem la festa de la tardor    Fotos

El dia 31 d’octubre, dijous a la tarda, els alumnes d’Educació Infantil (P3, P4 i P5) i Cicle Inicial (1r i 2n) de l’Escola Sagrats Cors, a l’edifici de la Torre celebrem LA FESTA DE LA TARDOR.

Per aquest motiu uns dies abans, cada classe (alumnes, mestres i alguns pares) prepara diferents menjars típics d’aquesta època. El dia de la festa tots junts podem provar aquests requisits que s’han fet.

Els de P3 (Titelles i Pallassos) han fet panellets de: Massapà i pinyons i de massapà i ametlles, aquests els han elaborat els nens i nenes i després s’han de coure al forn. També n’han fet de: Galeta, mantega i cacau i de llet condensada, coco i “lacasitos”, aquests no cal posar-los al forn.

Els de P4 (Castellers i Gegants) han fet: Broquetes amb fruits de tardor (poma, mandarina, raïm verd i negre i també codonyat).

Els de P5 (Comediants i Músics) han fet: Dolços de tardor, fonent xocolata blanca, amb llet i negra, llavors fan unes muntanyetes on hi posen al damunt els fruits secs, queden uns pastissets de xocolata “per llepar-se els dits”.

Els de 1r (Follets i Fades) han fet: Coques de xocolata amb pinyons.

Els de 2n (Mags i Dracs) han fet: Coques amb fruits secs.

El dia de la festa primer de tot ballem tots junts una dansa de la Castanyera, llavors arriba la Marieta Castanyera que encara que li costi, perquè és molt velleta,  s’anima a ballar una mica i recorda els seus temps de quan era jove.

Entre tots i totes li cantem el “Marrameu” i abans de berenar els de 1r i 2n li canten dues cançons: Ja ha arribat la tardor i el Calendari de tardor que han après a l’hora de Música.

Per acomiadar-nos marxem tots ballant en  Joan del Riu.

Abans de marxar a casa els de P3 es posen un mocador de Marieta Castanyera que s’han fet, els de P4 i P5 s’emporten els seus titelles de Castanyera. També s’emporten els titelles o màscares de carbasses de Halloween que han fet a la classe d’anglès.

TOTS MARXEM CONTENTS D’HAVER GAUDIT UNA ESTONETA TOTS JUNTS!