L’aparell respiratori

Amb aquest vídeo de la sèrie “Érase una vez el cuerpo humano”, acabareu d’entendre com funciona el nostre aparell respiratori. Recordeu que tot aquest procés passa cada vegada que inspirem i expirem.

Les comarques de Catalunya

Nois i noies podreu trobar a l´apartat de jclic´s de medi, 3 jclics relacionats amb les comarques de muntanya, de plana o interior i de costa o litoral. Així que estan a la vostra disposició per tal d´anar aprenent més coses sobre aquest últim tema de medi.

Sorpresa!!!!

Esquirols i forestals!!!  Si aneu a l´apartat de sortides veure-ho algunes de les fotografies que vam fer a Granollers.

Com funciona un motor d’explosió??

Uf! És prou difícil d’entendre….el fet és que volem que veieu què passa quan un motor funciona, el d’un cotxe per exemple…Tota aquesta història dels gasos que es comprimeixen i s’expandeixen, ara per ara, és el de menys….Però mireu quan es posa a funcionar! El motor engega, posa en marxa els mecanismes de transmissió i les rodes….doncs, les rodes, roden…

AU, JA ESTÀ! RÀPID OI??:-o

ENERGIES ALTERNATIVES

Fa uns dies vam estar explicant a la classe la importància que tenen les energies alternatives i renovables avui en dia i els tipus que existeixen: solar, eòlica, hidràulica, mareomotriu i geotèrmica. Aquí podreu veure un video que us ajudarà a entendre cada una d´elles a través d´imatges i de petites explicacions. Si tens algun dubte ho pots preguntar a la mestra a classe.

MEDI: Automatització i treball en cadena.

A Coneixement del Medi estem treballant les fonts d’energia i les màquines. Hem vist com l’electricitat va canviar la manera de treballar a les fàbriques. Va aparèixer l’automatització, la producció en cadena i el treball en cadena. Aquest vídeo és un fragment de la pel·lícula “Tiempos Modernos” d’en Charles Chaplin on -de manera còmica i exagerada- ens mostra com es treballava a les noves fàbriques automatitzades.

La visita d’una metgessa

Durant el primer trimestre varem estar treballant el cos humà. Cap a finals de trimestre  ens va  venir a visitar la Dra. Rimblas . La Lali Rimblas  és metge de família i ens va ajudar a entendre el funcionament del sistema circulatori i l’aparell respiratori.

Vam veure i tocar uns pulmons i un cor de porc, així varem poder comprovar com són les cavitats del cor, com s’inflen els pulmons, on són els bronquis i els bronquíols; vam veure i tocar l’esòfag, la tràquea… Va ser una activitat  super xula, molt divertida tot i que a vegades a alguns ens va fer una miqueta d’angunia.

Després al pati, varem fer un circuit en el qual cadascú de nosaltres era un agent encarregat de fer quelcom en el procés dels aparells respiratori i circulatori.

Al terra teníem dibuixat un cos humà gegant i nosaltres havíem d’anar fent el circuit que fa l’oxigen per tot el cos, pels pulmons, el cor, els músculs, el cervell…Xulíssim!!

ELS FORESTALS I ELS ESQUIROLS

Ja hem començat el curs! Ja tenim nom de la classe, ja sabem quin projecte volem fer…ja ens hem posat les piles!
Aquest curs us volem oferir al bloc, les imatges i videos de les activitats que anem fent.També volem que sigui una manera d’utilitzar recursos per les àrees i els projectes.
Ens fa molta il·lusió crear-lo i poder-lo compartir amb vosaltres.
Esperem que en gaudiu.

Una abraçada!