INFORMACIÓ BIBLIOTECA

LA COMISSIÓ DE BIBLIOTECA INFORMA

  • – Obrim la biblioteca i fem servei de préstec tots els dimarts i dijous de 17 a 17:30h, Animeu-vos, que hi ha llibres de tota mena i per a totes les edats.
  • – Els alumnes de 6è i 5è tenen servei de préstec cada setmana dins de l’horari lectiu. És important que a casa cuidin molt bé els llibres de la biblioteca i els retornin a temps.
  • – Durant el curs hi haurà diverses exposicions temàtiques per treballar als diversos nivells: ara mateix en tenim una de poesia.
  • – A la porta de la biblioteca trobareu informació de tallers i activitats a les diverses biblioteques públiques de Mataró. Hi podeu passar estones molt interessants!

APADRINAMENT DE LECTURA

Ja hem començat de nou l’activitat de padrins.

Ens fa molta il•lusió tornar a fer l’apadrinament, a més tenint en compte que els nois de 6è que ara fan de padrins són el primer grup que ja la van fer de menuts.
Això vol dir que ja fa 7 anys que tenim padrins a l’escola, i això ho fa molt especial.
Quan la varem iniciar, ja ens varem adonar que seria una activitat que portaria cua; ja que posa en joc tota una sèrie de valors, que a vegades es fa difícil de portar a la pràctica dins l’escola. Crear lligams afectius, acompanyar en el procés d’aprenentatge, guiar, mimar; son processos que ens ajuden a créixer, que ens fan més segurs, més humans.

Si en voleu veure fotos, només cal que aneu a l’apartat de P5.

BENVINGUDA A LA BIBLIOTECA ANTONI COMAS

Ja tenim biblioteca al barri.
La biblioteca Antoni Comas obre els seves portes el diumenge dia 3 de febrer del 2013.
C. Enric Prat de la Riba, 110 al recinte de l’antic Escorxador.
Horari: Dilluns dimarts i dijous de 15:30 a 20:30
Dimecres i divendres de 9:30 a 20:30.
Dissabtes de 10 a 2
Les bones notícies cal celebrar-les. El diumenge tots a la festa d’inauguració.

JA TORNEM A SER AQUI

De nou la biblioteca us espera amb les portes obertes.

Cada classe ja disposa de la seva biblioteca d’aula.
Els alumnes de 5é i 6é ja han iniciat el servei de prèstec en horari lectiu.
Aquest mes iniciem el préstec en horari extraescolar per a tots, tant alumnes grans com per als més petits acompanyats dels pares. Els adults també podeu trobar materials interessants, i podeu demanar-los en préstec.
L’horari d’atenció serà: dimarts i dijous a la tarda de 5 a 5’30.

Esperem que ens veiem ven aviat.

PILARÍN BAYÈS

El passat dijous dia 3 de maig ens va visitar la Pilarín Bayès, una gran il·lustradora i dibuixant. Els alumnes van poder gaudir amb la seva xerrada sobre la història de l’art. Mentre explicava, anava fent dibuixos al moment, que il·lustraven el que deia, fet que ens va deixar bocabadats a tots. Va ser impressionant! Al final vam poder fer-li preguntes i vam tenir l’oportunitat que ens signés els llibres que li vam portar els alumnes i mestres. Gràcies Pilarín!!

SANT JORDI

Per aquests dies de Sant Jordi, la biblioteca ha preparat una exposició de llibres de Sant Jordi, i de llibres de la il•lustradora Pilarín Bayés; que properament visitarà la nostra escola.
També poseu veure els llibres que han preparat les aules, que estaran exposats al vestíbul.
Participar a l’intercanvi de llibres que es farà el dia de Sant Jordi al porxo de l’escola desprès de les danses.
Bon Sant Jordi a tots i bona lectura.

LA INVENCIÓ DE L’HUGO CABRET, de Brian Selznick

Com ja sabeu, aquest curs a l’escola treballen com a tema transversal “el cinema”. Curiosament, com per casualitat, podem gaudir de dues propostes molt relacionades amb el tema.
El llibre de “La invenció de l’Hugo Cabret”. Una proposta per als més grans, un llibre sorprenent per la seva presentació, per les seves il•lustracions, una meravella per la història i el contingut; on la màgia i el cinema es donen la mà, permetent-nos conèixer els seus inicis.
També us recomanem la pel•lícula de “la invención de Hugo” de Martin Scorsese un homenatge als inicis del cinema, però amb armes del llenguatge del cinema actuals, el 3D.
la-invencion-de-hugo-

Passeu per la biblioteca.

Aquest curs encara no havíem estat en contacte amb vosaltres.
Com sempre, a la biblioteca podeu trobar diferents serveis i activitats del vostre interès.
Tenim en marxa el “servei de préstec” per a tots: la biblioteca és oberta els dijous a la tarda, recordeu que els petits han d’anar acompanyats d’un familiar.
Els menuts ja fan anar “les bosses viatgeres” cap a casa.
Les diferents aules disposen de caixes amb material de lectura per a “la biblioteca d’aula”. Que tant podem utilitzar dins de l’aula com en préstec per llegir a casa, els alumnes es recomanen els llibres que més els han agradat convidant els companys a llegir-los.
Els grans utilitzen “el servei de préstec” de la biblioteca en horari lectiu.
També es van mostrant periòdicament, “Exposicions” de diferent material:
“El plaer de la lectura”, ha estat la primera amb un seguit de llibres que ens ha proporcionat la biblioteca Pompeu Fabra.
La propera amb motiu del Dia de la No violència i la pau, ja s’està preparant.
Posteriorment ens proposem de fer-ne una sobre la il•lustradora Pilarín Bayés, en motiu de la seva “visita a l’escola”.
Com altres cursos, ja hem iniciat l’activitat d’”Apadrinament”, entre els alumnes de 6é i els de P5. On es crea un lligam entre els grans i els petits, a través de l’explicació de contes, la conversa, es va descobrint el codi escrit, i se’ls ajuda en el seu procés d’aprenentatge de la lectura.

Aquest curs estem donant una especial empenta a una activitat que l’any passat es va iniciar, es tracta de diferents sessions de lectura realitzada pels alumnes de 5é i adreçada als petits de l’escola. Cada alumne es prepara un conte, que anirà a llegir a un aula de Educació Infantil. Ja us anirem informant del seu desenvolupament.

PADRINS DE LECTURA

Hi ha activitats de la biblioteca que ens agraden i per això les repetim una vegada i un altre. De nou iniciem els Padrins de lectura.
Els alumnes de sisè es fan càrrec dels alumnes de P5 en el seu camí cap a la lectura. Explicant contes, fent preguntes i compartint una estona de lectura.
Amb aquesta activitat, es potencia el contacte entre grans i petits, la assumpció de responsabilitats per part d’uns, el posar-se en el lloc dels gran, adonar-se com n’és de difícil ensenyar i a l’hora com de ràpid aprenen els petits…. Crec que és una de les experiències inoblidables de l’escola, com anar de colònies a Juneda, o de viatge a Granada; son activitats que surten de les rutines de cada dia i que ens ensenyen molt a tots plegats.